• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Bagværk

Varme hveder – Danmarks bedste hvedeknopper

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Hvedeknopper - varme hveder der lige er kommet ud af ovn

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total12
  • 7
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Traditionen tro, spiser man varme hveder om morgenen på store bededag, da bageren har lukket. Her er opskriften på klassiske varme hveder. Når du laver dine hveder skal du kun lave næsten færdige, dvs. de skal være en anelse klæde. Når du så varmer dem op i ovnen, bages de helt færdige.

Gå til
  • Klassisk opskrift på varme hvedeknopper
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 📖 Opskrift

Klassisk opskrift på varme hvedeknopper

Vi laver de hvedeknopper efter en gammel opskrift vi har liggende, og de er helt perfekte i konsistens og smag. Vi har rettet i opskriften, da der kun stod, at man skulle tilsætte en ½ tsk. kardemomme. Det har vi rettet til 1 tsk. da vi ønsker en tydeligere smag af kardemomme. Knuser du kardemomen af kapsler, skal du nok tilsætte lidt mindre, da smagen er kraftigere.

Prøv også verdens bedste brød

🥘 Ingredienser

  • 500 g Hvedemel
  • 50 gram Smør eller margarine
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 dl Mælk håndvarm
  • 1 dl Vand håndvarm
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 2 spsk. Citron saften
  • 50 g Gær
  • 2 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt
  • Mælk, vand eller pisket æg

🔪 Sådan gør du

  1. Brug evt. en røremaskine, eller følg fremgangsmåden nedenunder.
  2. Tag et stort fad og læg gæren i bunden af fadet. Kom det lune mælk og vand i, og opløs gæren.
  3. Lad blanding stå 10 min, så gæren er aktiv.
  4. Kom det bløde smør eller margarine i, sammen med citronsaften og rør det ud i blandingen.
  5. Pisk æg og sukker sammen, til en æggesnaps og kom det i fadet, og rør det rundt.
  6. Bland nu mel, kardemomme og salt sammen og kom det i fadet.
  7. Ælt det godt sammen, til du har en smidig og blank dej.
  8. Dejen hæver i ½ time ved stuetemperatur.
  9. Derefter rulles dejen til boller, der sættes så tæt, at de rører hinanden på en bageplade.
  10. Bollerne efterhæver tildækket med et fugtigt viskestykke på bagepladen i ca. 45 minutter.
  11. Bollerne pensles med mælk, vand, eller pisket æg.
  12. Boller bages ved 200 grader i ca.15 minutter.
  13. Nu har du verdens bedste og luftigste hveder.
  14. Lad hvedeknopper køle af på risten. Skil dem og flæk dem, og rist dem straks. Spises med koldt smør og f.eks. en god marmelade ovenpå.
  15. Kom hvedeknopper i en plasticpose, så de ikke tørrer ud, og rist dem når du vil have en varm hvede.

💭 Tips

  • Det er vigtigt at bollerne efterhæver i 45 min
  • Kom bollerne i en pose, ellers bliver de hurtigt tørre
  • Citronsaft kan udelades
  • Hvedeknopper kan fryses

📖 Opskrift

Hvedeknopper eller varme hveder

Varme hveder – Danmarks bedste hvedeknopper

Opskrift på de klassiske varme hveder
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 15 min
Hævetid 2 t
Samlet tid 2 t 20 min
Ret Bagværk
Køkken Dansk
Antal 12 stk.
Kalorier 10 %

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel
  • 50 gram Smør (eller margarine)
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 dl Mælk (håndvarm )
  • 1 dl Vand (håndvarm )
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 2 spsk. Citron (saften)
  • 50 g Gær
  • 2 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt

Pensling

  • 2 spsk. Mælk ((vand eller pisket æg))

Sådan gør du
 

  • Brug evt. en røremaskine, eller følg fremgangsmåden nedenunder.
  • Tag et stort fad og læg gæren i bunden af fadet. Kom det lune mælk og vand i, og opløs gæren.
  • Lad blanding stå 10 min, så gæren er aktiv.
  • Kom det bløde smør eller margarine i, sammen med citronsaften og rør det ud i blandingen.
  • Pisk æg og sukker sammen, til en æggesnaps og kom det i fadet, og rør det rundt.
  • Bland nu mel, kardemomme og salt sammen og kom det i fadet.
  • Ælt det godt sammen, til du har en smidig og blank dej.
  • Dejen hæver i ½ time ved stuetemperatur.
  • Derefter rulles dejen til boller, der sættes så tæt, at de rører hinanden på en bageplade.
  • Bollerne efterhæver tildækket med et fugtigt viskestykke på bagepladen i ca. 45 minutter.
  • Bollerne pensles med mælk, vand, eller pisket æg.
  • Boller bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Nu har du verdens bedste og luftigste hveder.
  • Lad hvedeknopper køle af på risten. Skil dem og flæk dem, og rist dem straks. Spises med koldt smør og f.eks. en god marmelade ovenpå.
  • Kom hvedeknopper i en plasticpose, så de ikke tørrer ud, og rist dem når du vil have en varm hvede.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 208kcal (10%) | Kulhydrater: 34g (11%) | Protein: 6g (12%) | Fedt: 5g (8%) | Mættet fedt: 3g (19%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 2g (2%) | Vitamin A: 162IU (3%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 26mg (3%) | Jern: 2mg (11%)
Keyword Hvedeknopper, Varme hveder
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
Varme hveder fra ovn
Varme hveder fra ovn

Mere fra samme kategori:

Torsk i tempuradej
Traditionel Græsk Moussaka opskrift
Mexicansk kylling med bacon
Flødekartofler cremede og lækre
Pastasalat med kylling og bacon
Sirupskage som oldemor lavede den
Del meget gerne
  • Total12
  • 7
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Bagværk

  • Æblekage med chokoladeglasur på tallerken
    Bagt æblekage med chokolade og kanel
  • Hvid glasur med vand
    Hvid glasur
  • kakaoglasur med kakao
    Nem kakaoglasur med flormelis
  • Nem bagt æblekage med kanel
    Bagt æblekage med kanel og mandler

Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æg, citron, hvedemel, kardemomme

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·