Det smager meget bedre end man lige tror. Og det er en meget nem ret at lave. Som overskriften siger, (One pot pasta) så skal man bare putte det hele i en gryde, sætte låg på, og vente 15 minutter, så er maden færdig. Det må vist være rigtig teenager mad!
Smagen er lidt anderledes end ved traditionel pasta, da pasta tager smag af de andre ingredienser og pasta er mere blød. Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det, kan man servere en frisk salat og brød til.
Komme ristede champignons over. Kun fantasien sætter grænsen ved one pot pasta.
One pot pasta med serrano skinke
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 400 g Pastaskruer
- 200 g Serranoskinke
- 2 stk. Løg (Finthakket)
- 1 stk. Porre (Lille)
- 4 fed Hvidløg
- 10 stk. Cherrytomater
- 1 ds. Koncentreret tomatpure (Lille)
- 1 håndfuld Basilikum (Frisk)
- 1 spsk. Oregano
- 1 spsk. Gorgonzola
- 1 spsk. Vineddike
- 6 dl Grøntsagsbouillon (Eller fond)
- 1 dl Fløde
- 1 spsk Smør
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- Parmesanost
- Basilikum (Frisk)
Sådan gør du
- Klargør grøntsager ved at skylle dem først.
- Skær tomater i små stykker og kom dem på en tallerken. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skær porre i små stykker og hak dem fint.
- Kom det hele på en tallerken og bland det godt.
- Skær skinke i små stykker eller strimler.
- Tag en stor gryde og kom alle grøntsager i bunden af gryden. Kom resten af ingredienser ovenpå og rør rundt.
- Kog stille og roligt op og rør godt rundt i gryden når det begynder at koge.
- Kom låg på gryden og lad det simre i ca. 20 minutter.
- Hvis du ønsker en pasta med bid, fratrækker du 5 min.
- Smag til, med ekstra gorgonzola og fløde, salt og peber hvis du synes.
- Anret på tallerkener med et drys friskrevet parmesan og frisk basilikum.
Ernærnærings fakta
Prøv også lady og vagabonden spaghetti
Tips
- Du kan variere fyldet.
- Du kan tage låget af de sidste minutter og lade det koge lidt mere ind.
Skriv en kommentar