Det smager meget bedre end man lige tror. Og det er en meget nem ret at lave. Som overskriften siger, (One pot pasta) så skal man bare putte det hele i en gryde, sætte låg på, og vente 15 minutter, så er maden færdig. Det må vist være rigtig teenager mad!
Smagen er lidt anderledes end ved traditionel pasta, da pasta tager smag af de andre ingredienser og pasta er mere blød. Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det, kan man servere en frisk salat og brød til.
Komme ristede champignons over. Kun fantasien sætter grænsen ved one pot pasta.
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid: er ca. 5 min. Arbejdstid: ca. 5 min. Samlet tid: ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
400 g Pastaskruer
200 g Serranoskinke
2 stk. Løg (Finthakket)
1 stk. Porre (Lille)
4 fed Hvidløg
10 stk. Cherrytomater
1 ds. Koncentreret tomatpure (Lille)
1 håndfuld Basilikum (Frisk)
1 spsk. Oregano
1 spsk. Gorgonzola
1 spsk. Vineddike
6 dl Grøntsagsbouillon (Eller fond)
1 dl Fløde
1 spsk Smør
1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
4 spsk. Parmesanost
1 håndfuld Basilikum (Frisk)
Klargør grøntsager ved at skylle dem først.
Skær tomater i små stykker og kom dem på en tallerken. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skær porre i små stykker og hak dem fint.
Kom det hele på en tallerken og bland det godt.
Skær skinke i små stykker eller strimler.
Tag en stor gryde og kom alle grøntsager i bunden af gryden. Kom resten af ingredienser ovenpå og rør rundt.
Kog stille og roligt op og rør godt rundt i gryden når det begynder at koge.
Kom låg på gryden og lad det simre i ca. 20 minutter.
Hvis du ønsker en pasta med bid, fratrækker du 5 min.
Smag til, med ekstra gorgonzola og fløde, salt og peber hvis du synes.
Anret på tallerkener med et drys friskrevet parmesan og frisk basilikum.
Opskrift med noter
One pot pasta med serrano skinke
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 g Pastaskruer
- 200 g Serranoskinke
- 2 stk. Løg (Finthakket)
- 1 stk. Porre (Lille)
- 4 fed Hvidløg
- 10 stk. Cherrytomater
- 1 ds. Koncentreret tomatpure (Lille)
- 1 håndfuld Basilikum (Frisk)
- 1 spsk. Oregano
- 1 spsk. Gorgonzola
- 1 spsk. Vineddike
- 6 dl Grøntsagsbouillon (Eller fond)
- 1 dl Fløde
- 1 spsk Smør
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 spsk. Parmesanost
- 1 håndfuld Basilikum (Frisk)
Sådan gør du
- Klargør grøntsager ved at skylle dem først.
- Skær tomater i små stykker og kom dem på en tallerken. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skær porre i små stykker og hak dem fint.
- Kom det hele på en tallerken og bland det godt.
- Skær skinke i små stykker eller strimler.
- Tag en stor gryde og kom alle grøntsager i bunden af gryden. Kom resten af ingredienser ovenpå og rør rundt.
- Kog stille og roligt op og rør godt rundt i gryden når det begynder at koge.
- Kom låg på gryden og lad det simre i ca. 20 minutter.
- Hvis du ønsker en pasta med bid, fratrækker du 5 min.
- Smag til, med ekstra gorgonzola og fløde, salt og peber hvis du synes.
- Anret på tallerkener med et drys friskrevet parmesan og frisk basilikum.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også lady og vagabonden spaghetti
Tips
- Du kan variere fyldet.
- Du kan tage låget af de sidste minutter og lade det koge lidt mere ind.
Alexander
Dejlig opskrift og super nem at lave! Jeg manglede noget nemt og hurtigt at lave efter jeg havde købt min skinke, og søgte lidt på Google, hvor jeg fandt din opskrift.
Prøvede den og må indrømme at den er godkendt og sidder lige i skabet!