• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Børnevenlig mad

    Græske pitabrød med feta

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Græsk pitabrød

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Ny idérig opskrift på helt vildt lækre græske pitabrød med feta og lækkert fyld og andre spændende vildt krydrede græske ingredienser. Vi har lavet dem lidt anderledes end de almindelige pitabrød, men du kan sagtens bare lave og spise det som alminelig pitabrød. Fyld til græske pitabrød består af en god blød feta og kraftige krydderier. Lav også en lækker tzatziki da det er en vigtig ingrediens. Prøv også pitabrød med shawarma

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • Fyld ovenpå pitabrød
    Græsk pitabrød fyld
    Græsk pitabrød
    Græsk pitabrød

    📋 Opskrift

    Græsk pitabrød

    Græske pitabrød med feta

    Opskrift på græske pitabrød med feta og tzatziki
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 15 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 25 min
    Ret Billig mad
    Køkken Græsk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 35 %

    Ingredienser
      

    Oksekød fyld

    • 500 g Oksekød
    • 75 g Feta (Finthakket)
    • 1 spsk. Oregano
    • 1 stk. Løg (Finthakket)
    • 2 stk. Hvidløgfed (Presset)
    • 1 håndfuld Mynte (Finthakket)

    Syltede rødløg

    • 1 stk. Rødløg
    • 1 dl Vineddike
    • 1 tsk. Honning

    Tzatziki

    • ½ stk. Agurk (Skiver eller grofthakket)
    • 1 spsk. Citronsaft
    • 1 stk. Hvidløgsfed (Presset)
    • 3 dl. Græsk yoghurt
    • 1 knivspids Salt og Friskkværnet peber

    Tilbehør

    • 4 stk. Pitabrød
    • 1 håndfuld Rucola
    • 8 stk. Soltørrede tomater
    • ¼ stk. Icebergsalat
    • 200 g Oliven (God kvalitet)
    • 1 håndfuld Mynte

    Sådan gør du
     

    Syltede rødløg

    • Pil rødløg og skær enden og toppen væk. Skær løget ud i tynde skiver. Kom alle ingredienser ned i gryden og kog det op og sluk varmen. Sæt det til afkøling på køkkenbordet.

    Oksekød fyld

    • Kom oksekødet i en skål. Hak feta fint og kom det ned til kødet. Skyl og hak mynten fint og kom det ned til kødet. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en fars og sæt det tildækket med film eller låg i køleskabet.

    Tilbehør

    • Skyl rucola og dup den tør. Skyl icebergsalat og snit den fint og dup den tør.
    • Skyl mynten og hak den groft. Du den tør.

    Tzatziki

    • Skyl agurken og skær den midt igennem på langs. Tag en spiseske og skrab kernerne ud. Hak agurken groft eller skær dem ud i tynde stykker. Kom det hele op på tallerken og drys lidt flagesalt over. Vend salt med agurken og læg det hele i et dørslag eller sigte i ca. 15 minutter.
    • Tag en håndful og så meget vand ud du kan og kom det hele op i en skål. Rør resten af ingredienserne (undtagen citronsaft, salt og peber) sammen i skålen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt det tildækket i køleskabet.

    Anretning af Pitabrød

    • Form en masse kødboller med en størrelse på omkring 4 cm i diameter. Svits dem brune på en pande eller kom dem ind i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Vend dem 1 gang efter ca. 8 minutter.
    • Skyl salaten, dup den tør og snit den fint. Varm pitabrød op. Skær et snit i pitabrødet og kom salat og rucola i bunden. Læg lidt tzatziki ovenpå. Kom resten af fyldet i og fyld pitabrød som du bedst kan lide den. Kom evt. pitabrød i et kaffefilter eller serviet.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 705kcal (35%) | Kulhydrater: 51g (17%) | Protein: 40g (80%) | Fedt: 38g (58%) | Mættet fedt: 14g (88%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 18g | Trans fedt: 2g | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 11g (12%) | Vitamin A: 864IU (17%) | Vitamin C: 13mg (16%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 3mg (20%) | Vitamin K: 29µg (28%) | Calcium: 348mg (35%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 79µg (20%) | Jern: 5mg (28%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 85mg (21%) | Fosfor: 479mg (48%)
    Keyword Græske pitabrød
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 25 min. Til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    Oksekød fyld

    • 500 g Oksekød
    • 75 g Feta Finthakket
    • 1 spsk. Oregano
    • 1 stk. Løg Finthakket
    • 2 stk. Hvidløgfed Presset
    • 1 håndfuld Mynte Finthakket

    Syltede rødløg

    • 1 stk. Rødløg
    • 1 dl Vineddike
    • 1 tsk. Honning

    Tzatziki

    • ½ stk. Agurk Skiver eller grofthakket
    • 1 spsk. Citronsaft
    • 1 stk. Hvidløgsfed Presset
    • 3 dl. Græsk yoghurt
    • 1 knivspids Salt og Friskkværnet peber

    🥗 Tilbehør

    • 4 stk. Pitabrød
    • 1 håndfuld Rucola
    • 8 stk. Soltørrede tomater
    • ¼ stk. Icebergsalat
    • 200 g Oliven God kvalitet
    • 1 håndfuld Mynte

    🔪 Sådan gør du

    Syltede rødløg

    • Pil rødløg og skær enden og toppen væk. Skær løget ud i tynde skiver. Kom alle ingredienser ned i gryden og kog det op og sluk varmen. Sæt det til afkøling på køkkenbordet.

    Oksekød fyld

    1. Kom oksekødet i en skål. Hak feta fint og kom det ned til kødet. Skyl og hak mynten fint og kom det ned til kødet.
    2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en fars og sæt det tildækket med film eller låg i køleskabet.

    🥗 Tilbehør

    1. Skyl rucola og dup den tør. Skyl icebergsalat og snit den fint og dup den tør.
    2. Skyl mynten og hak den groft. Du den tør.

    Tzatziki

    1. Skyl agurken og skær den midt igennem på langs. Tag en spiseske og skrab kernerne ud. Hak agurken groft eller skær dem ud i tynde stykker. Kom det hele op på tallerken og drys lidt flagesalt over. Vend salt med agurken og læg det hele i et dørslag eller sigte i ca. 15 minutter.
    2. Tag en håndful og så meget vand ud du kan og kom det hele op i en skål.
    3. Rør resten af ingredienserne (undtagen citronsaft, salt og peber) sammen i skålen.
    4. Smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt det tildækket i køleskabet.

    Anretning af Pitabrød

    1. Form en masse kødboller med en størrelse på omkring 4 cm i diameter. Svits dem brune på en pande eller kom dem ind i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Vend dem 1 gang efter ca. 8 minutter.
    2. Skyl salaten, dup den tør og snit den fint. Varm pitabrød op. Skær et snit i pitabrødet og kom salat og rucola i bunden. Læg lidt tzatziki ovenpå.
    3. Kom resten af fyldet i og fyld pitabrød som du bedst kan lide den. Kom evt. pitabrød i et kaffefilter eller serviet.

    Fyld ovenpå pitabrød

    På billedet har vi lagt fyldet ovenpå pitabrød da vi ville prøve noget nyt og spise pitabrød med kniv og gaffel, så vi slap for at dressingen løber ned af hånden. Det giver et anderledes pitabrød, så det nærmere bliver til en slags pitapizza. Græske pitabrød med feta er dejligt krydret og smager virkelig af noget. Hvis man kan lide det græske køkken, vil disse pitabrød være helt perfekte.

    Græsk pitabrød fyld
    Græsk pitabrød fyld

    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Stifado med kylling og ris
    Bedste chokoladekage med kærnemælk »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Hovedretter, Oksekød og kalvekød Tags: Agurk, citron, feta, Græsk yoghurt, honning, hvidløg, løg, Mynte, oksekød, oliven, oregano, rødløg, Rucula, salat, Soltørrede tomater, Tomat, vineddike, yoghurt

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind