• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Børnevenlig mad

    Raclette mad

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 uge siden

    Mad på raclette

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total10
    • 10
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Raclette mad er bare SÅ nemt og godt! Og det er en hyggelig måde at spise på når man har gæster. Lækker opskrift på raclette med alt inkl. får du her. Raclette menu kommer oprindelig fra Schweiz og var kogte kartofler med smeltet gruyere-ost. Du kan bruge næsten hvad som helst på en Raclette, brug alt hvad du synes er godt.

    Prøv også fondue

    Gå til
    • Forberedelse af raclette mad
    • Sådan bruger du en raclette
    • Saftig burger
    • Raclette mad indkøbsliste
    • 📋 Opskrift
    • ♨️ Raclette ingredienser
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 💬 Kommentarer

    Forberedelse af raclette mad

    Det er godt at forberede et ” tag selv bord” med alle ingredienserne, så man kan bruge sin fantasi til at sammensætte sin ret. Det er det der gør Raclette til en oplevelse i sig selv. En racletteaften kan også vare op til flere timer.

    Smør eller olie

    HUSK, at have lidt smør på bordet til, at stege maden i. Ægte smør er bedst til kartofler, men har tendens til at branke, ved længerevarende stegning og høj varme. Olie f.eks. olivenolie, er meget bedre “allround” da olivenolien tåler højere varmegrader.

    Raclette gourmet
    Raclette gourmet
    Raclette grill stor
    Raclette grill stor
    Raclette grill
    Raclette grill
    Mad på raclette
    Svinekød, kylling og pølser
    Mad på raclette
    Svinekød, kylling og pølser

    Sådan bruger du en raclette

    Sørg for, at Racletten er godt varm inden du begynder. Mange stykker kød, “suger” varmen fra grillen. Der findes mange typer Raclette grill, og i forskellige størrelser og priser.

    Den store plade er mest til store stykker kød, brød, grønt, og f.eks. spyd. De små er til, når der skal laves mange og forskellige ting, og de kan fyldes med forskellige slags kød og grøntsager.

    Saftig burger

    Du laver selvfølgelig også lækre og utrolige saftige burgere på raclettegrillen. Smagen i racletteburgeren er uovertruffen fordi, næsten alle ingredienser har været en tur på grillen og fået den lækre smag af grill. Vi har også lavet vores burgerboller selv, og det har vi fordi, en almindelig burgerbolle er for stor og vi vil gerne have masser af små hapser vi kan sidde og hygge med hele aftenen.

    Saftig burger lavet på raclette grill
    Saftig burger lavet på raclette grill

    Raclette mad indkøbsliste

    Det kan være svært, at få ideer til raclette mad, men herunder kan du se alle vores forslag til raclette ingredienser.

    Du kan printe listen ud, så du får en raclette indkøbsliste, som du kan tage med når du handler ind eller du kan krydse af direkte i de firkantende felter der er vist ud for hver ingrediens. Bare tryk med fingeren på din mobil, så streges ingrediensen ud.

    📋 Opskrift

    Mad på raclette

    Raclette mad

    Her får du alle ingredienser til raclette og fremgangsmåde. Raclette er Så nemt og lækkert. Alle ingredienser er vejledende.
    Din skærm er tændt hele tiden
    4.86 fra 7 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 15 min
    Tilberedningstid 10 min
    Grill 2 t
    Samlet tid 2 t 25 min
    Ret Grill og ild
    Køkken Schweiz
    Antal 12 personer
    Kalorier 52 %

    Udstyr

    • 1 Raclette grill

    Ingredienser
      

    • 1 dåse Ananas
    • 10 stk. Asparges (friske)
    • 1 stk. Auberginer
    • 1 pakke Bacon
    • 1 stk. Broccoli
    • 1 pakke Champignoner (lille)
    • 1 pakke Cherrytomater (halve)
    • 1 pakke Cocktailpølser
    • 100 g Rødspættefileter (eller anden fiskefilet)
    • 1 pose Flutes (skæres i skrå skiver og lægges ovenpå den store plade og ristes. Evt. i lidt smør)
    • 1 stk. Hvidløg (hele fed)
    • 200 g Kantareller (eller blandede svampe)
    • 1 pose Kartofler (små forkogte kartofler eller kartoffelskiver. (brasede i smør))
    • 1 pose Kartofler (små forkogte kartofler eller kartoffelskiver med lidt reven mozzarella ost)
    • 1 bøtte Ketchup
    • 200 g Krabber (store krabbekløer)
    • 1 stk. Kylling (marineret)
    • 2 stk. Løg (kvarte eller hele ringe)
    • 1 pakke Minimajs (smager godt grillet med smeltet ost over)
    • 600 g Muslinger (dåse eller friske)
    • 200 gram Oksekød (marineret)
    • 500 gram Oksekød (små hakkebøffer med krydderier.)
    • 1 pakke Ost (revet ost til smeltet ost)
    • 3 stk. Peberfrugt (grøn, gul og rød peber)
    • 1 pakke Pepperoni
    • ¼ l Piskefløde
    • 4 stk. Portobello
    • 200 gram Rejer
    • 1 pakke skinke (kogt)
    • 400 gram Svinekød (marineret )
    • 1 pakke Svinekød (til små frikadeller)
    • 1 pose Rodfrugter (alle slags rodfrugter kan grilles)
    • 4 stk. gulerødder (små )
    • 1 stk. Skaldyr (hummerhaler eller blandet skaldyr )
    • 1 stk. Squash
    • 8 stk. Æg (til æggestand)
    • 8 stk. Æg (pisket æg til små omeletter)
    • 1 stk. Andet (kun fantasien sætter grænser)

    Sådan gør du
     

    • Forkogte kartofler, skæres i skiver og kommes på den lille pande.
    • Kom presset hvidløg, smør og ost i.
    • Hver portion grilles, indtil osten er smeltet og let brunet.
    • På en pande kan du f.eks. stege champignon i skiver sammen med majs, peberfrugt.
    • Tilsæt evt. piskefløde, så smagen bliver som flødestuvede kartofler.
    • Forskellige slags kød skæres i små stykker. Kylling, mørbrad, kalkun, osv. i forskellig marinade.
    • Pølser, bacon, mini hakkebøffer osv.
    • Kom tomater, champignon, peberfrugt osv. på.
    • I de små fade nedenunder kan man enten lave små æggekager eller smelte ost over grøntsager og kartofler.
    • Lav mini hakkebøffer af godt magert oksekød.
    • Læg bøffer på den store plade, og vend når de er brunet. Gentag og læg en skive ost på bøffen.
    • Server med tilbehør fra de små plader, når bøffen er færdig.
    • Krydr med salt og peber.
    • Tilbyd også en god salat til.

    Dessert

    • Dessert laver man selvfølgelig også på Raclette.
    • Lav pandekager på pladen i toppen af grill. I nogle raclette grill, er der forberedt til dette.
    • Smelt chokolade i de små rum. Dyp frisk frugt i den smeltede chokolade. Så er raclette grillen lige pludselig blevet til en chokolade fondue.

    Noter

    1. Hakket oksekød som laves til bøffer. Her kan bøffen pensles med krydderolie og steges. Gratineres evt. med ost.
    2. Kartofler til stegning. Små forkogte kartofler eller kartoffelskiver. (brasede i smør).
    3. Beregn et par timer til raclette.
    4. Lav lidt pandekagedej så der kan laves små pandekager der kan spises med syltetøj og evt. is.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1040kcal (52%) | Kulhydrater: 58g (19%) | Protein: 62g (124%) | Fedt: 63g (97%) | Mættet fedt: 26g (163%) | Flerumættet fedt: 6g | Enkelumættet fedt: 24g | Trans fedt: 1g | Fiber: 9g (38%) | Sukker: 23g (26%) | Vitamin A: 5119IU (102%) | Vitamin C: 131mg (159%) | Vitamin D: 3µg (20%) | Vitamin E: 3mg (20%) | Vitamin K: 73µg (70%) | Calcium: 325mg (33%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 196µg (49%) | Jern: 9mg (50%) | Mangan: 3mg (150%) | Magnesium: 138mg (35%) | Fosfor: 887mg (89%)
    Keyword ingredienser til raclette, raclette, raclette mad, raclette opskrifter
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ♨️ Raclette ingredienser

    Hvad kan man bruge i en raclette grill ? Ja det er forholdsvis nemt, at svare på, nemlig de samme ingredienser som du kan grille på en stor grill. Se alle vores forslag til ingredienser herunder.

    Raclette ingredienser sat på bord
    Raclette ingredienser sat på bord

    🥘 Ingredienser

    • 1 dåse Ananas
    • 10 stk. Asparges friske
    • 1 stk. Auberginer
    • 1 pakke Bacon
    • 1 stk. Broccoli
    • 1 pakke Champignoner lille
    • 1 pakke Cherrytomater Halve kan grilles
    • 1 pakke Cocktailpølser
    • 100 g Rødspættefileter Eller anden fiskefilet
    • 1 pose Flutes skæres i skrå skiver og lægges ovenpå den store plade og ristes. Evt. i lidt smør
    • 1 stk. Hvidløg Hele friske
    • 200 g Kantareller eller blandede svampe
    • 1 pose Kartofler Små forkogte kartofler eller kartoffelskiver. (brasede i smør)
    • 1 pose Kartofler Små forkogte kartofler eller kartoffelskiver med lidt reven mozzarella ost
    • 1 bøtte Ketchup
    • 200 g Krabber store krabbekløer
    • 1 stk. Kylling Marineret
    • 2 stk. Løg
    • 1 pakke Minimajs Smager godt grillet med smeltet ost over
    • 600 g Muslinger Frisk med skal
    • 200 gram Oksekød Marineret
    • 500 gram Oksekød Små hakkebøffer med krydderier.
    • 1 pakke Ost Revet ost til smeltet ost
    • 3 stk. Peberfrugt grøn, gul og rød peber
    • 1 pakke Pepperoni
    • ¼ l Piskefløde
    • 4 stk. Portobello svampe
    • 200 gram Rejer
    • 1 pakke skinke Kogt
    • 400 gram Svinekød Marineret
    • 1 pakke Svinekød Små frikadeller
    • 1 pose Rodfrugter Alle slags rodfrugter der kan grilles – gulerødder.
    • 1 stk. Skaldyr Hummerhaler eller blandet skaldyr
    • 1 stk. Squash
    • 8 stk. Æg Æggestand
    • 8 stk. Æg Pisket æg til små omeletter
    • 1 stk. Andet kun fantasien sætter grænser

    🔪 Sådan gør du

    1. Forkogte kartofler, skæres i skiver og kommes på den lille pande.
    2. Kom presset hvidløg, smør og ost i.
    3. Hver portion grilles, indtil osten er smeltet og let brunet.
    4. På en pande kan du f.eks. stege champignon i skiver sammen med majs, peberfrugt.
    5. Tilsæt evt. piskefløde, så smagen bliver som flødestuvede kartofler.
    6. Forskellige slags kød skæres i små stykker. Kylling, mørbrad, kalkun, osv. i forskellig marinade.
    7. Pølser, bacon, mini hakkebøffer osv.
    8. Kom tomater, champignon, peberfrugt osv. på.
    9. I de små fade nedenunder kan man enten lave små æggekager eller smelte ost over grøntsager og kartofler.
    10. Lav mini hakkebøffer af godt magert oksekød.
    11. Læg bøffer på den store plade, og vend når de er brunet. Gentag og læg en skive ost på bøffen.
    12. Server med tilbehør fra de små plader, når bøffen er færdig.
    13. Krydr med salt og peber.
    14. Tilbyd også en god salat til.

    🍨Dessert

    1. Dessert laver man selvfølgelig også på Raclette.
    2. Lav pandekager på pladen i toppen af grill. I nogle raclette grill, er der forberedt til dette.
    3. Smelt chokolade i de små rum. Dyp frisk frugt i den smeltede chokolade. Så er raclette grillen lige pludselig blevet til en chokolade fondue.

    💭❓ Tips og FAQ

    • Beregn et par timer til raclette
    • Lav lidt pandekagedej så der kan laves små pandekager der kan spises med syltetøj og evt. is.
    Hvad er en raclette ?

    En raclette er en slags indendørs elektrisk grill som sættes midt på spisebordet. Så sidder man på hver side af bordet og kommer de ingredienser man har valgt på grillen. Man kan komme store stykker på toppen af racletten og på de små stegeskåle/stegeplader, som sidder inde i racletten under toppladen, laver man typisk små omeletter eller flødekartofler.

    Hvor mange personer kan man være ?

    Man kan være ca. 6 – 8 personer, om en standard raclette uden den store ventetid.

    Er det farligt at grille indenfor ?

    Nej, der er ikke åben ild. Der vil dog være en del stegeos, så det er vigtigt, at der er masser af udluftning når man griller.

    Er en raclettegrill velegnet til gæster ?

    Ja en raclette er meget velegnet når man skal have gæster, da man hver især kan lave mad mens snakken går. Det er SÅ hyggeligt, at sidde og lave mad sammen og vise de andre hvad har lavet.

    Er raclettemad velegnet til børn ?

    Ja, børn elsker raclettemad og når de opdager man kan lave pandekager vil glæden ingen ende tage. Hver dog opmærksom på, at børn aldrig må sidde alene eller være uden opsyn ved en raclettegrill, da de kan brænde sig voldsomt på den glohede raclette.

    Kan man lave burger på raclette?

    Ja, og de bliver fantastisk saftige med skøn smag fra grillen.

    Del meget gerne
    • Total10
    • 10
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kartofler pommes lag
    Pandekager Klassisk »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Fisk og skaldyr, Grill og ild, Langtidsstegning, Oksekød og kalvekød, Svinekød og flæskekød Tags: Ananas, Asparges, Aubergine, æg, Bacon, broccoli, champignons, fløde, hvidløg, kantareller, kartofler, kylling, løg, majs, muslinger, oksekød, ost, peberfrugt, portobello, pølser, rejer, rodfrugter, skaldyr, squash, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Annika

      februar 04, 2017 at 11:54 am

      Fin vejledning, men det er altså MEGET vigtigt ikke at bruge fedtstof. Det brænder på, brænder sig fast og ødelægge rachletten til næste gang 🙂
      Ved start skal der bare drysses salt på rachletten og ikke andet 🙂

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        april 27, 2021 at 12:50 am

        Vi griller både med og uden fedtstof. Men, vi bruger mest olivenolie og flydende margarine sammen, da det giver en god smag og det vi griller bliver flot farvet. Største ulempe ved, at bruge fedtstof er, at det ryger meget fra grillen under stegningen, så det er vigtigt, at der er godt med ventilation fra åbne vinduer.

        Svar
    2. Anna

      september 22, 2018 at 10:39 pm

      Hej
      Tak for guiden, den var god når man lige står i netto og handler ind til i aften 🙂

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        september 22, 2018 at 11:01 pm

        Du er velkommen til at bruge den så meget du vil!

        Svar
    3. Mette

      marts 19, 2021 at 8:15 pm

      5 stars
      Hej Bjørn
      Sikke en lækker funktion i har på jeres opskrifter på Min Madopskrift, den er super god når man handler. Det er super fedt, at man kan krydse af på mobilen, efterhånden som man finder ingredienserne i butikken og særligt når der er mange som her i opskriften på raclette.

      Ps. Tak for nogle super lækre opskrifter.

      Hilsen
      Mette

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        april 27, 2021 at 12:54 am

        Hej Mette
        Bedre sent end aldrig 😉
        Ja, det er en ny funktion vi lige har fået og som er ret nyttig.

        Og tak for de rosende ord.

        Hilsen
        Bjørn

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind