• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Børnevenlig mad

Svensk pølseret med purløg

Af Bjørn Nielsen Opdateret 8 måneder siden

Svensk pølseret med purløg

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total7
  • 4
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

De fleste kender denne fantastisk lækre ret fra da de var børn og næsten alle børn er vilde med svensk pølseret, som er en klassiker, der stadig spises i dag. Du skal bruge wienerpølser af god kvalitet og gode møre faste kartofler, så er du i himlen. Det er den røgede smag fra pølserne der sætter et stort smagsaftryk i svensk pølseret og tilføjer umami smag.

Gå til
  • Hvilke pølser er bedst
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Hvilke pølser er bedst

I denne svensk pølseret opskrift har vi brugt wienerpølser. Når man laver svensk pølseret er det vigtigt, at pølserne er af en rigtig god kvalitet. Derfor får du det bedste resultat, hvis du køber pølserne hos slagteren. Du skal bede om røgede wienerpølser og ikke tænke så meget over om de er røde eller lyse, da smagen er det vigtigste. Hvis slagteren anbefaler andre hjemmelavede pølser, skal du endelig bare tage dem. Pølser fra supermarkedet kan også bruges

📖 Opskrift

Svensk pølseret med purløg

Svensk pølseret

Opskrift på lækker svensk pølseret med masser af friskhakket purløg
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret aftensmad, Hovedret
Køkken Svensk
Antal 4 Personer
Kalorier 17 %

Ingredienser
  

  • 800 g Kartofler (kogte)
  • 8 stk. Wienerpølser
  • 1 stk. Zittauerløg
  • 1 spsk. Vineddike
  • 2 spsk. Smør
  • 3 tsk. Paprika
  • ½ tsk. Chili (stødt)
  • 1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
  • 2 dl Sødmælk
  • 1 dl Piskefløde 38 %
  • 1 ½ tsk. Groft salt
  • 1 spsk. Purløg (hakket)
  • 1 knivspids Friskkværnet peber

Pynt

  • 1 spsk. Purløg (hakket)

Sådan gør du
 

  • Skær kartofler i ca. 2 cm firkanter og pølser på tværs og i ca. 1 ½ cm tykke stykker.
  • Pil og hak løget.
  • Kom lidt smør på en pande og svits løget i et par min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i et par min.
  • Skru ned for varmen og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser.
  • Lad retten små simre til retten er godt varm.
  • Tilsæt godt med friskhakket purløg og rør rundt.

Pynt

  • Pynt med friskhakket purløg

Ernærnærings fakta

Kalorier: 344kcal (17%) | Kulhydrater: 43g (14%) | Protein: 7g (14%) | Fedt: 17g (26%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 4g | Trans fedt: 0.2g | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 7g (8%) | Vitamin A: 904IU (18%) | Vitamin C: 50mg (61%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 9µg (9%) | Calcium: 116mg (12%) | Kopper: 0.3mg (15%) | Folat: 44µg (11%) | Jern: 2mg (11%) | Mangan: 0.4mg (20%) | Magnesium: 62mg (16%) | Fosfor: 199mg (20%)
Keyword Piskefløde 38 %, Purløg, Svensk pølseret, Svensk pølseret med purløg, wienerpølser
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

🥘 Ingredienser

  • 800 g kogte kartofler
  • 8 stk. wienerpølser
  • 1 zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 spsk. vineddike
  • Smør
  • 3 tsk. Paprika
  • ½ tsk. chili, stødt
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
  • 2 dl mælk
  • ½ dl Piskefløde 38 %
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber

 🥬Pynt

  • Friskhakket purløg

🔪 Sådan gør du

  1. Skær kartofler i firkanter og pølser på tværs og i ca. 1 ½ cm tykke stykker.
  2. Pil og hak løget.
  3. Kom lidt smør på en pande og svits løget i et par min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i et par min.
  4. Skru ned for varmen og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser.
  5. Lad retten små simre til retten er godt varm.
  6. Tilsæt godt med friskhakket purløg og rør rundt.

🍽Servering

Kom svensk pølseret i små skåle og pynt med lidt friskhakket purløg.

💭❓ Tips og FAQ

  • Brug endelig ikke ketchup, da den er fuld af sukker og tilføjer ikke noget godt til retten.
Er svensk pølseret fryseegnet ?

Ja. Holdbarheden er ca. 1 måned i en bøtte med tætsluttet låg.

Hvad er holdbarheden ?

Ca. 3 dage ved 4 graders varme, hvis maden opbevares i en tætsluttet beholder.

Kan man bruge andre pølser til svensk pølseret

Ja, bare de er kogt og røget og er i naturtarm. Der kan også være tilsat røgaroma i stedet for ægte røg i de lidt billigere pølser. De kan også bruges. Pølser i proteintarm er ikke særligt velegnet.

Svensk pølseret til 4 personer
Opskrift på Svensk pølseret til 4 personer

Mere fra samme kategori:

Græske frikadeller med græske kartofler
Røræg - Texas style
Sundhedsboller
Blommemarmelade
Blommetærte med marcipan
Grillet marineret flanksteak med ovnkartofler
Del meget gerne
  • Total7
  • 4
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Børnevenlig mad

  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Pizzasnegle med skinke
    Pizzasnegle med skinke og mozzarella 
  • Pizzasnegle med oksekød
    Pizzasnegle med krydret oksekød 

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Gryderetter, Hovedretter, Mad på 30 minutter, Umami mad Tags: chili, fløde, kartofler, løg, mælk, paprika, pølser, Purløg, tomatpuré, vineddike

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·