De fleste kender denne fantastisk lækre ret fra da de var børn og næsten alle børn er vilde med svensk pølseret, som er en klassiker, der stadig spises i dag. Du skal bruge wienerpølser af god kvalitet og gode møre faste kartofler, så er du i himlen. Det er den røgede smag fra pølserne der sætter et stort smagsaftryk i svensk pølseret og tilføjer umami smag.
Gå til
Hvilke pølser er bedst
I denne svensk pølseret opskrift har vi brugt wienerpølser. Når man laver svensk pølseret er det vigtigt, at pølserne er af en rigtig god kvalitet. Derfor får du det bedste resultat, hvis du køber pølserne hos slagteren. Du skal bede om røgede wienerpølser og ikke tænke så meget over om de er røde eller lyse, da smagen er det vigtigste. Hvis slagteren anbefaler andre hjemmelavede pølser, skal du endelig bare tage dem. Pølser fra supermarkedet kan også bruges
📖 Opskrift
Svensk pølseret
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 800 g Kartofler (kogte)
- 8 stk. Wienerpølser
- 1 stk. Zittauerløg
- 1 spsk. Vineddike
- 2 spsk. Smør
- 3 tsk. Paprika
- ½ tsk. Chili (stødt)
- 1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
- 2 dl Sødmælk
- 1 dl Piskefløde 38 %
- 1 ½ tsk. Groft salt
- 1 spsk. Purløg (hakket)
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Pynt
- 1 spsk. Purløg (hakket)
Sådan gør du
- Skær kartofler i ca. 2 cm firkanter og pølser på tværs og i ca. 1 ½ cm tykke stykker.
- Pil og hak løget.
- Kom lidt smør på en pande og svits løget i et par min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i et par min.
- Skru ned for varmen og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser.
- Lad retten små simre til retten er godt varm.
- Tilsæt godt med friskhakket purløg og rør rundt.
Pynt
- Pynt med friskhakket purløg
Ernærnærings fakta
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- 800 g kogte kartofler
- 8 stk. wienerpølser
- 1 zittauerløg (ca. 75 g)
- 1 spsk. vineddike
- Smør
- 3 tsk. Paprika
- ½ tsk. chili, stødt
- 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
- 2 dl mælk
- ½ dl Piskefløde 38 %
- 1 tsk. groft salt
- Friskkværnet peber
🥬Pynt
- Friskhakket purløg
🔪 Sådan gør du
- Skær kartofler i firkanter og pølser på tværs og i ca. 1 ½ cm tykke stykker.
- Pil og hak løget.
- Kom lidt smør på en pande og svits løget i et par min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i et par min.
- Skru ned for varmen og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser.
- Lad retten små simre til retten er godt varm.
- Tilsæt godt med friskhakket purløg og rør rundt.
🍽Servering
Kom svensk pølseret i små skåle og pynt med lidt friskhakket purløg.
💭❓ Tips og FAQ
- Brug endelig ikke ketchup, da den er fuld af sukker og tilføjer ikke noget godt til retten.
Ja. Holdbarheden er ca. 1 måned i en bøtte med tætsluttet låg.
Ca. 3 dage ved 4 graders varme, hvis maden opbevares i en tætsluttet beholder.
Ja, bare de er kogt og røget og er i naturtarm. Der kan også være tilsat røgaroma i stedet for ægte røg i de lidt billigere pølser. De kan også bruges. Pølser i proteintarm er ikke særligt velegnet.
Skriv en kommentar