Chefkokkens ribbensandwich med rรธdkรฅl
Til 8 personer
Af Min Madopskrift
Har du stegt en ribbensteg i forvejen, og bare vil se opskriften. Sรฅ spring ned til afsnittet: Fremgangsmรฅde ribbensandwich.
- Du kan langtidsstege ribbenstegen til Chefkokkens ribbensandwich, for at fรฅ det mest smagfulde og fedtfattige resultat.
- Men du kan selvfรธlgelig stege ribbenstegen som normalt. Begge opskrifter vises.
Til klassisk ribbensandwich hรธrer der rรธdkรฅl til. Her har vi erstattet rรธdkรฅl med drueagurker og kommet frisk salat indeni.
Bemรฆrk: Vi har i opskriften brugt en stor ribbensteg til 4 personer, da det giver bedre resultat at stege en stรธrre steg. Beregn nรฆrmere 600 gram ribbensteg til 4 personer.
Ingredienser
- 1100 g mager kรธdfuld ribbensteg
- Groft salt
- 12 stk. laurbรฆrblade
- 8 stk. lรฆkre boller
- 1 stk. Agurk skรฅret i lange skiver
- 3 stk. blommetomater skรฅret i skiver
- 1 stk. lรธg skรฅret i lรธgringe
- Rรธdkรฅl efter behov
- Syltede drueagurker eller rรธdkรฅl
- Iceberg eller anden sprรธd salat
- 1 limefrugt
- Huset bedste dressing eller mayonnaise.
Fremgangsmรฅde ribbenssteg (Den nemme og hurtige)
- Sรฆt ribbenstegen i et ildfast fad og kom den ind i en 190 grader varm ovn.
- Stik et stegetermometer i stegen.
- Nรฅr stegetermometer viser 70 grader giver du ribbensteg grill i et par minutter, sรฅ svรฆren bliver sprรธd.
Fremgangsmรฅde ribbenssteg (Den lidt svรฆrere og langsommere)
- Rids ribbenstegen hvis den ikke er det i forvejen. Sรฆt ca. 12 stk. laurbรฆrblade i stegen, hist og her. Kom en smule salt hen over den og gnub det ned i svรฆren.
- Sรฆt ribbenstegen i et fad midt i en kold ovn pรฅ 100 grader i 2 timer. Efter to timer skrues temperaturen op til 150 grader.
- Sรฆt nu et stegetermometer i ribbenstegen.
- Efter ca. 1 ยฝ til 2 timer, er stegen ved at vรฆre fรฆrdig stegt.
- Nรฅr temperaturen pรฅ stegetermometer nรฆrmer sig de 80 grader, fjerner du stegetermometer og giver ribbensstegen grill, sรฅ svรฆren kan blive sprรธd.
- Det tager fra tre minutter til 10 minutter, at fรฅ svรฆren sprรธd. Nรฅr svรฆren er boblet op og har fรฅet farve, er den fรฆrdig.
- Bemรฆrk hvor lรฆkker, mรธr og saftig ribbenssteg bliver pรฅ denne mรฅde.
Fremgangsmรฅde Ribbensandwich
- Imens skylles og renses alle grรธntsager.
- Agurker skรฆres i tynde skiver pรฅ langs.
- Pil lรธgene og skรฆr dem i ringe.
- Skรฆr tomater i tynde skiver.
- Skรฆr de syltede drueagurker pรฅ samme mรฅde som agurker.
- Kom rรธdkรฅl i.
- Lun brรธdene eller lad dem beholde stuetemperatur. Skรฆr dem nรฆsten igennem pรฅ langs.
- Smรธr dressing eller mayonnaise pรฅ, dernรฆst salatblade, ribbenssteg, surt og friske grรธntsager.
- Pres drรฅber af limesaft over.
- Drys salt og peber over.
- Server Chefkokkens ribbensandwich som den er, eller med brasede kartofler og en dip til.
Tips
- Tilsรฆt rรธdkรฅl i stedet for drueagurker.
- Bliver der ribbensteg til overs, kan det bruges som pรฅlรฆg til madpakken.


















Kommentarer
Ingen kommentarer