Chefkokkens ribbensandwich med rødkål
Til 8 personer
Af Min Madopskrift
Har du stegt en ribbensteg i forvejen, og bare vil se opskriften. Så spring ned til afsnittet: Fremgangsmåde ribbensandwich.
- Du kan langtidsstege ribbenstegen til Chefkokkens ribbensandwich, for at få det mest smagfulde og fedtfattige resultat.
- Men du kan selvfølgelig stege ribbenstegen som normalt. Begge opskrifter vises.
Til klassisk ribbensandwich hører der rødkål til. Her har vi erstattet rødkål med drueagurker og kommet frisk salat indeni.
Bemærk: Vi har i opskriften brugt en stor ribbensteg til 4 personer, da det giver bedre resultat at stege en større steg. Beregn nærmere 600 gram ribbensteg til 4 personer.
Ingredienser
- 1100 g mager kødfuld ribbensteg
- Groft salt
- 12 stk. laurbærblade
- 8 stk. lækre boller
- 1 stk. Agurk skåret i lange skiver
- 3 stk. blommetomater skåret i skiver
- 1 stk. løg skåret i løgringe
- Rødkål efter behov
- Syltede drueagurker eller rødkål
- Iceberg eller anden sprød salat
- 1 limefrugt
- Huset bedste dressing eller mayonnaise.
Fremgangsmåde ribbenssteg (Den nemme og hurtige)
- Sæt ribbenstegen i et ildfast fad og kom den ind i en 190 grader varm ovn.
- Stik et stegetermometer i stegen.
- Når stegetermometer viser 70 grader giver du ribbensteg grill i et par minutter, så sværen bliver sprød.
Fremgangsmåde ribbenssteg (Den lidt sværere og langsommere)
- Rids ribbenstegen hvis den ikke er det i forvejen. Sæt ca. 12 stk. laurbærblade i stegen, hist og her. Kom en smule salt hen over den og gnub det ned i sværen.
- Sæt ribbenstegen i et fad midt i en kold ovn på 100 grader i 2 timer. Efter to timer skrues temperaturen op til 150 grader.
- Sæt nu et stegetermometer i ribbenstegen.
- Efter ca. 1 ½ til 2 timer, er stegen ved at være færdig stegt.
- Når temperaturen på stegetermometer nærmer sig de 80 grader, fjerner du stegetermometer og giver ribbensstegen grill, så sværen kan blive sprød.
- Det tager fra tre minutter til 10 minutter, at få sværen sprød. Når sværen er boblet op og har fået farve, er den færdig.
- Bemærk hvor lækker, mør og saftig ribbenssteg bliver på denne måde.
Fremgangsmåde Ribbensandwich
- Imens skylles og renses alle grøntsager.
- Agurker skæres i tynde skiver på langs.
- Pil løgene og skær dem i ringe.
- Skær tomater i tynde skiver.
- Skær de syltede drueagurker på samme måde som agurker.
- Kom rødkål i.
- Lun brødene eller lad dem beholde stuetemperatur. Skær dem næsten igennem på langs.
- Smør dressing eller mayonnaise på, dernæst salatblade, ribbenssteg, surt og friske grøntsager.
- Pres dråber af limesaft over.
- Drys salt og peber over.
- Server Chefkokkens ribbensandwich som den er, eller med brasede kartofler og en dip til.
Tips
- Tilsæt rødkål i stedet for drueagurker.
- Bliver der ribbensteg til overs, kan det bruges som pålæg til madpakken.
Kommentarer
Ingen kommentarer