Chefkokkens ribbensandwich med rødkål
Til 8 personer
Af Min Madopskrift
Har du stegt en ribbensteg i forvejen, og bare vil se opskriften. Så spring ned til afsnittet: Fremgangsmåde ribbensandwich.
- Du kan langtidsstege ribbenstegen til Chefkokkens ribbensandwich, for at få det mest smagfulde og fedtfattige resultat.
- Men du kan selvfølgelig stege ribbenstegen som normalt. Begge opskrifter vises.
Til klassisk ribbensandwich hører der rødkål til. Her har vi erstattet rødkål med drueagurker og kommet frisk salat indeni.
- Chefkokkens ribbensandwich med langtidsstegt ribbenssteg
Bemærk: Vi har i opskriften brugt en stor ribbensteg til 4 personer, da det giver bedre resultat at stege en større steg. Beregn nærmere 600 gram ribbensteg til 4 personer.
Ingredienser
- 1100 g mager kødfuld ribbensteg
- Groft salt
- 12 stk. laurbærblade
- 8 stk. lækre boller
- 1 stk. Agurk skåret i lange skiver
- 3 stk. blommetomater skåret i skiver
- 1 stk. løg skåret i løgringe
- Rødkål efter behov
- Syltede drueagurker eller rødkål
- Iceberg eller anden sprød salat
- 1 limefrugt
- Huset bedste dressing eller mayonnaise.
Fremgangsmåde ribbenssteg (Den nemme og hurtige)
- Sæt ribbenstegen i et ildfast fad og kom den ind i en 190 grader varm ovn.
- Stik et stegetermometer i stegen.
- Når stegetermometer viser 70 grader giver du ribbensteg grill i et par minutter, så sværen bliver sprød.
Fremgangsmåde ribbenssteg (Den lidt sværere og langsommere)
- Rids ribbenstegen hvis den ikke er det i forvejen. Sæt ca. 12 stk. laurbærblade i stegen, hist og her. Kom en smule salt hen over den og gnub det ned i sværen.
- Sæt ribbenstegen i et fad midt i en kold ovn på 100 grader i 2 timer. Efter to timer skrues temperaturen op til 150 grader.
- Sæt nu et stegetermometer i ribbenstegen.
- Efter ca. 1 ½ til 2 timer, er stegen ved at være færdig stegt.
- Når temperaturen på stegetermometer nærmer sig de 80 grader, fjerner du stegetermometer og giver ribbensstegen grill, så sværen kan blive sprød.
- Det tager fra tre minutter til 10 minutter, at få sværen sprød. Når sværen er boblet op og har fået farve, er den færdig.
- Bemærk hvor lækker, mør og saftig ribbenssteg bliver på denne måde.
Fremgangsmåde Ribbensandwich
- Imens skylles og renses alle grøntsager.
- Agurker skæres i tynde skiver på langs.
- Pil løgene og skær dem i ringe.
- Skær tomater i tynde skiver.
- Skær de syltede drueagurker på samme måde som agurker.
- Kom rødkål i.
- Lun brødene eller lad dem beholde stuetemperatur. Skær dem næsten igennem på langs.
- Smør dressing eller mayonnaise på, dernæst salatblade, ribbenssteg, surt og friske grøntsager.
- Pres dråber af limesaft over.
- Drys salt og peber over.
- Server Chefkokkens ribbensandwich som den er, eller med brasede kartofler og en dip til.
Tips
- Tilsæt rødkål i stedet for drueagurker.
- Bliver der ribbensteg til overs, kan det bruges som pålæg til madpakken.
Skriv et svar