Jordskokke Fritter
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Du kan servere jordskokke fritter hvor du ellers ville have brugt fritter af kartofler. Jordskokke fritter er særdeles velegnet som tilbehør til fjerkræ, burgere og fisk. Vi viser dig to metoder, at lave jordskokker fritter på.
Ingredienser
- 750 gram store jordskokker
- Olie
- Salt
Fremgangsmåde metode 1
- Skyl og skræl alle jordskokker.
- Skær dem i aflange pommes frites.
- Læg dem i vand efterhånden som du får dem lavet.
- Dup og tør dem.
- Tag en stor gryde og kom olie i og varm den op til ca. 190 grader eller til olien begynder at ryge lidt. Du kan lave tandstik prøven. Når det bruser omkring træet er olien klar.
- Kom små portioner af friter i gryden og bag dem gyldne.
- Lægges til afdrypning på rent viskestykke.
- Krydr med salt og peber.
Fremgangsmåde metode 2
- Skyl og skræl alle jordskokker.
- Skær dem i aflange pommes frites.
- Læg dem i vand efterhånden som du får dem lavet.
- Dup og tør dem.
- Tænd ovnen på 190 grader.
- Tag en dyb bageplade/bradepande og beklæd den med bagepapir op af siderne.
- Kom en cm olie i og fordel alle friter så der er luft imellem dem.
- Bag jordskok fritter til de er gyldne og sprøde og server straks.
Prøv også hurtige pommes frittes
Tips
- Du kan lave også lave pommes frites af gulerødder og kartofler og lave flere slags fritter som du kan servere.
Kommentarer
Ingen kommentarer