Bananmuffins med chokolade og vanilje, er små svampede muffins med en helt fantastisk smag. Citron i godt samspil med banan og chokolade giver en delikat eftersmag. Prøv dem endelig næste gang der skal bages muffins.
Prøv også blåbær muffins
Gå til
📋 Opskrift med noter
Bananmuffins med chokolade
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Udstyr
- Muffins form
Ingredienser
- 125 gram farin (brun)
- 125 g smør (neutral)
- 2 stk. æg
- 2 stk. bananer (Store modne)
- 125 gram chokolade (mørk)
- 175 gram hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker (eller 1 hel vaniljestang)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 Knivspids salt
- ½ stk. citron (saften)
- 1 spsk. Citronskal ((Jo mere citronskal, jo mere smag af citron))
Tilbehør
- 200 g Cremefraiche med vanilje
Sådan gør du
- Kom farin og smør en skål og pisk det sammen. Derefter tilsættes æggene et af gangen. Der piskes indtil æggemassen er blevet cremet og lysegul.
- Kom saften fra citronen i. Citron smager skønt til Bananmuffins med chokolade og vanilje, og giver muffin en dejlig citronsmag. Kommes der også revet citronskal i, kommes den i nu.
- Skræl og mos bananerne med en gaffel eller kom dem i en frysepose, og mos dem med hænderne.
- Vend mosen op i æggemassen og fordel det med en det ene af de to piskeris fra piskeren.
- Nu skal chokoladen hakkes groft. Hold hånden op foran kniven mens dette gøres, så chokoladestykkerne ikke flyver rundt.
- Vend chokoladen i, på samme måde som bananerne.
- Hvedemel, vanilje, bagepulver og salt sigtes sammen i en stor skål.
- Kom det op i æggemassen, mens der røres konstant med en stor ske.
- Smør muffinsformen.
- Den ensartede dej, fordeles i muffinsformene. Fyld dejen ca. ¾ op til kanten.
- Bag dem nu ved 200 grader, i ca. 15 til 20 minutter eller indtil de er bagte. Tjek med en strikkepind om de er færdige. Hænger der dej ved, skal de have længere tid.
- Server Bananmuffins med chokolade og vanilje når de er kølet lidt ned.
- Tilbyd evt. cremefraiche rørt op med vanilje til.
Noter
- Citron kan udelades.
- Bruges der økologisk citron, kan der kommes lidt revet citronskal med op i dejen.
- Revet citronskal fremhæver smagen af citron, på en yderst elegant måde i muffins med banan.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift giver 12 muffins
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 125 gram brun farin
- 125 g smør
- 2 æg
- 2 store modne bananer eller 4 små
- 125 gram mørk chokolade
- 175 gram hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker eller 1 hel vaniljestang
- 1 tsk. bagepulver
- Knivspids salt
- Saften af en halv citron
- Citronskal revet fra en halv citron eller 1 hel (Jo mere citronskal, jo mere smag af citron)
🥗Tilbehør
- Cremefraiche med vanilje
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom farin og smør i en skål og pisk det sammen. Derefter tilsættes æggene et af gangen. Der piskes indtil æggemassen er blevet cremet og lysegul.
- Kom saften fra citronen i. Citron smager skønt til Bananmuffins med chokolade og vanilje, og giver muffin en dejlig citronsmag. Kommes der også revet citronskal i, kommes den i nu.
- Skræl og mos bananerne med en gaffel eller kom dem i en frysepose, og mos dem med hænderne.
- Vend mosen op i æggemassen og fordel det med en det ene af de to piskeris fra piskeren.
- Nu skal chokoladen hakkes groft. Hold hånden op foran kniven mens dette gøres, så chokoladestykkerne ikke flyver rundt.
- Vend chokoladen i, på samme måde som bananerne.
- Hvedemel, vanilje, bagepulver og salt sigtes sammen i en stor skål.
- Kom det op i æggemassen, mens der røres konstant med en stor ske.
- Smør muffinsformen.
- Den ensartede dej, fordeles i muffinsformene. Fyld dejen ca. ¾ op til kanten.
- Bag dem nu ved 200 grader, i ca. 15 til 20 minutter eller indtil de er bagte. Tjek med en strikkepind om de er færdige. Hænger der dej ved, skal de have længere tid.
- Server Bananmuffins med chokolade og vanilje når de er kølet lidt ned.
- Tilbyd evt. cremefraiche rørt op med vanilje til.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Citron kan udelades.
- Brun farin kan erstattes af almindeligt sukker.
- Bruges der økologisk citron, kan der kommes lidt revet citronskal med op i dejen.
- Revet citronskal fremhæver smagen af citron, på en yderst elegant måde i muffins med banan.
❓ FAQ
ja
Mange børn er helt vilde med bananmuffins
Nej, bananer til bananmuffins skal helst være modne.
3 dage i en kagedåse
Kommentarer
Ingen kommentarer