Rabarber cupcakes med mandelmel, er en type cupcake, der indeholder små stykker af rabarber bagt i dejen og med lækkert fyld af marcipan.
Rabarber cupcakes med mandelmel er helt uden mel og er glutenfri.
Rabarbercupcakes har en sød og syrlig smag på grund af kombinationen af den søde cupcake dej og de syrlige små stykker rabarber.
Marcipanen tilføjer en nøddeagtig og sød smag, der komplementerer rabarberne. Vaniljen giver lige det ekstra, så smagene samles.
Samlet set er rabarber cupcakes med mandelmel og marcipan en unik og lækker snack, godbid eller dessert.
Rabarber Cupcakes med mandelmel og marcipan, spises lune og smager bedst helt friskbagte. De kan dog holde sig et par dage i en pose.
Prøv også jorbær- hindbær- rabarbercupcakes
Gå til
Derfor skal du lave rabarber cupcakes med mandelmel og vanilje
Rabarbercupcakes med vanilje er en velsmagende og kreativ måde, at bruge de friske rabarber på, når det er sæson for rabarber.
De små jordbær eller vinrabarber er bedst til cupcakes, da de er mere søde og mindre syrlige, end de større rabarber.
Kombinationen af smag og teksturer giver en unik godbid eller kage til kaffen, der er perfekt her om foråret eller sommeren hvor rabarberne er bedst.
Marcipanen tilføjer en krydret og nøddeagtig smag, samtidig med, at den giver kagen en fugtig og svampet tekstur.
Derudover er cupcakes en sjov og nem dessert at lave og kan dekoreres på mange forskellige måder, så de passer til enhver lejlighed.
👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
Rabarber – Her bruger vi de små tynde røde stængler fra jordbærrabarber. Vi skærer alt væk fra stængler, hvor der ikke er rødt frugtkød.
Mandelmel – Vi bruger almindelig økologisk mandelmel, ellers laver det selv ved, at kværne mandler i en multihakker.
Marcipan – Her bruger vi Odense marcipan, men al marcipan af god kvalitet kan bruges.
Smør – Lurpak smør
Æg – Medium æg
Vaniljestang – Vi har brugt en almindelig vaniljestang.
Kanel – Her bruger vi stødt kanel.
Yoghurt naturel – Brug en god yoghurt der ikke er for syrlig. Vi har brugt yoghurt naturel fra naturmælk
Bagepulver – Almindelig bagepulver
Glasur – Vi har brugt lidt flydende honning, som vi har dryppet over cupcakes, inden vi bagte dem. Man kan også komme honning på, efter de er bagt.
🚀Kvikguide
Her er nogle ideer til, at lave rabarber cupcakes:
Creme ost frosting – Brug en creme ost frosting i stedet for honning, for at tilføje en syrlig smag, der komplementerer rabarberne.
Nødder – Tilføj hakkede nødder, såsom mandler eller pekannødder til dejen for, at få lidt ekstra crunch.
karamelsauce – Top cupcakesene med et lidt karamelsauce for, at opnå en sød og fyldig smag.
Mel – Brug en kombination af forskellige meltyper, såsom mandelmel eller havremel, for at gøre cupcakesene glutenfri.
Kanel eller muskatnød – Tilsæt en knivspids kanel eller muskatnød til dejen for, at få en varm, mild og hyggelig smag.
Sukker – Brug en kombination af forskellige sukkerarter, såsom brun farin, sirup eller rørsukker for, at tilføje dybde af smag.
Flødeskum – Top cupcakesene med en klat flødeskum og friske jordbær for et sommerligt twist.
Citrussmag – Brug en citrus frosting, med citron, lime eller appelsin, for at tilføje en lys og frisk smag.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 25 min. Samlet tid ca. 35 min. Opskrift til 12 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
2 dl rabarber (skåret i små stykker)
150 g hvedemel
125 g sukker
100 g marcipan (grofthakket )
75 g blødt smør
3 stk. æg
½ stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
½ tsk. kanel (kan udelades)
½ dl yoghurt naturel
½ tsk. bagepulver
🥣 Glasur
1 spsk. honning
🥗Tilbehør
1 dl rabarberkompot (kan udelades)
2 dl vaniljecremefraiche
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Skyl og klargør de tynde jordbærrabarber ved, at skære dem ud i meget små stykker.
Drys rabarber med lidt kanel, en spsk. sukker og al det hakkede marcipan. Lad det trække nogle minutter.
Smør, sukker og vaniljekorn (vaniljesukker) piskes sammen til en luftig æggesnaps.
Tilsæt nu resten af ingredienserne lidt efter lidt. Først piskes æggene i et af gangen.
Derefter røres mandelmel og bagepulver sammen og tilsættes. Det hele røres godt sammen indtil blandingen er ensartet.
Rør sukker, marcipanblandingen og rabarber i dejen.
Bland det sammen indtil du har en ensartet blød dej.
Sæt silikone eller papir cupcakes forme i en fast metal cupcakes form,
Fyld kun dejen i formene ¾ op, da de hæver under bagningen.
Sæt rabarber cupcakes midt i en forvarmet ovn, og giv dem ca. 20 – 25 min. ved 175 grader almindelig varme.
Stik en strikkepind ind i cupcakes og se om der hænger dej ved. Hænger der dej på strikkepind, gives længere bagetid.
Sæt Rabarber Cupcakes til afkøling på en rist inden glasur eller frostingen smøres på.
Lad nogle være som de er.
Smør honning på toppen af et par stykker eller lav en hvid glasur af flormelis og vand. Tilsat lidt citronsaft til glasur, det giver en dejlig frisk smag.
🍽Servering
Sæt en lun cupcake på en desserttallerken.
Kom lidt vaniljecremefraiche på desserttallerken ved siden af cupcake. Hvis du har rabarberkompot, tilbydes dette også.
Servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til, rabarber cupcakes med mandelmel:
Udelad hvedemel og erstat med mandelmel eller havremel for, at gøre cupcakesene glutenfri.
Du kan udelade marcipan.
Du kan tilsætte lidt jordbær til rabarber og røre det sammen.
❓ FAQ
Ja, udelad hvedemel og erstat med mandelmel eller havremel for, at gøre cupcakesene glutenfri.
Opskrift med noter
Rabarber Cupcakes med mandelmel og marcipan
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 2 dl rabarber (skåret i små stykker)
- 150 g mandelmel
- 125 g sukker
- 100 g marcipan (grofthakket )
- 75 g blødt smør
- 3 stk. æg
- ½ stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. kardemomme
- ½ dl yoghurt naturel
- ½ tsk. bagepulver
Glasur
- 1 spsk. honning
vaniljecremefraiche
- 3 dl cremefraiche
- ½ stk. vaniljestang
- 1 spsk. sukker
Sådan gør du
- Skyl og klargør de tynde jordbærrabarber ved, at skære dem ud i meget små stykker.
- Drys rabarber med lidt kanel, kardemomme, 1 spsk. sukker og det hakkede marcipan. Lad det trække nogle minutter.
- Smør, sukker og vaniljekorn (vaniljesukker) piskes sammen til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne lidt efter lidt. Først piskes æggene i et af gangen.
- Derefter røres mandelmel og bagepulver sammen og tilsættes. Det hele røres godt sammen indtil blandingen er ensartet.
- Rør sukker, marcipanblandingen og rabarber i dejen.
- Bland det sammen indtil du har en ensartet blød dej.
- Sæt silikone eller papir cupcakesforme i en fast metal cupcakesform,
- Fyld kun dejen i formene ¾ op, da de hæver under bagningen.
- Sæt rabarber cupcakes midt i en forvarmet ovn, og giv dem ca. 20 – 25 min. ved 175 grader almindelig varme.
- Stik en strikkepind ind i cupcakes og se om der hænger dej ved. Hænger der dej på strikkepind, gives længere bagetid.
- Sæt Rabarber cupcakes til afkøling på en rist inden glasur eller frostingen smøres på.
- Lad nogle være som de er.
- Smør honning på toppen af et par stykker eller lav en hvid glasur af flormelis og vand. Tilsat lidt citronsaft til glasur, det giver en dejlig frisk smag.
vaniljecremefraiche
- Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Vaniljekorn og sukker mases sammen på bordet med en bredbladet kniv, således, at vaniljekornene skilles ad.
- Vanilje, sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til de lune cupcakes.
Servering
- Sæt en lun cupcake på en desserttallerken.
- Kom lidt vaniljecremefraiche på desserttallerken ved siden af cupcake. Hvis du har rabarberkompot, tilbydes dette også.
- Servér straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer