Hjerter i flødesauce med kartoffelmos. Klassisk Dansk ret, som stadig er populær. Kalvehjerter er mest anvendt, men svinehjerter kan sagtens anvendes.
Ingredienser hjerter i flødesauce
- 2 – 3 svin eller kalvehjerter
- 25 g smør til bruning
- Stor håndfuld persille
- ½ l vand eller bouillon
- 1 løg
- 2 Laurbærblade
- ¼ l piskefløde
- Citronsaft
- Havsalt
- Peber
Fremgangsmåde
- Skær svinehjerterne op. Fjern det grove, så der kun er fine stykker og skyl dem grundigt fri for blod. Tør dem af.
- Skyl og rens persille grundigt for jord, skidt og visne blade. Pil løget, og hak det fint.
- Fyld hjerterne op med persille, løg og krydr med salt og peber. Gem lidt persille og løg.
- Luk hjerterne med kødnåle eller bind dem med madlavningsgarn.
- Brun hjerterne i lidt smør i en stor gryde, og kom lidt persillen og resten af løget ned til hjerterne. Krydr med salt og peber. Kom vand eller bouillon på, samt laurbærblade.
- Dæmp varmen.
- Læg låg på gryden så det slutter næsten tæt, og lad hjerterne simre ved svag varme i ca. 1 ½ til 2 timer.
- Vend hjerterne ind imellem.
- Hjerterne skal være helt møre, og der skal være skysauce tilbage omkring dem.
- Tag hjerterne op, og skum urenheder væk. Hæld fløde i gryden, og kog skyen indtil konsistensen er cremet.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Fjern kødnåle/madlavningsgarn.
- Vend hjerterne i saucen.
- Hak resten af persillen. Anret hjerterne i flødesaucen med persilledrys i en skål eller i gryden.
Tilbehør
- Kartoffelmos og kogte grøntsager
Kommentarer
Ingen kommentarer