Mørbradbøffer med brun sauce og bløde løg er Dansk mad når det er bedst. Du får en fantastisk lækker brun sauce og dejlige møre bøffer som kan måle sig med det bedste oksekød.
Prøv også svinemørbrad i fad med ris
Gå til
Billig og lækker menu
Her får du en super lækker menu, som virkelig smager godt, og hvor det er saucen, som er helt speciel lækker. Her får du en cremet, duftende brun sauce med masser af god sauce. Svinemørbraden er fedtfattig og har virkelig en god smag, som får denne ret til, at gå op i en højere enhed. Denne ret er en af de helt store danske klassikere.
📖 Opskrift
Mørbradbøffer af svinemørbrad, med brun sauce, kartofler og bløde løg
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Ingredienser mørbradbøffer med brun sauce, kartofler og bløde løg
- 1 stk. svinemørbrad (afpudset vægt, ca. 600 g)
Brun sauce
Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 1000 g grøntsager (dampede )
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbrad for uønskede sener.
- Tag en spækbræt og skær mørbrad i Ca. 3 cm tykke bøffer.
- Stil dem på højkant og bank dem let flade med en kødhammer.
- Krydr med salt og peber.
- Skær løgene i halve ringe.
- Varm lidt fedtstof op på en pande og steg løgene til de har fået lidt farve.
- Tilsæt en halv dl. vand, krydr med lidt salt, og lad løgene simre, til alt vandet er opsuget.
- Tag løgene af panden og hold dem lune.
- Kom fedtstof på panden.
- Brun bøfferne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.
- Tag bøfferne af panden og hold dem varme under folie.
- Hæld fløde på panden.
- Lav saucejævner ved at komme 1 spsk. mel og 1 dl. mælk i en meljævner og ryst blandingen sammen.
- Varm fløden op og jævn med saucejævner.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Tilsæt evt. kulør.
- Tilsæt bøffer til saucen og lun det op.
- Kog kartofler møre og damp grøntsager.
Servering
- Anret tallerken med bøffer med løg ovenpå, kartofler, og dampede grøntsager.
Noter
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 3 personer.
🥘 Ingredienser
Ingredienser mørbradbøffer med brun sauce, kartofler og bløde løg
- 1 stk. svinemørbrad afpudset vægt, ca. 600 g
Brun sauce
- 2 stk. løg
- 2 spsk. flydende Becel
- 1½ dl fløde 38 %
- 2 dl Vand
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 tsk. kulør efter farve
Meljævning
Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 1000 g grøntsager dampede
🔪 Sådan gør du
- Afpuds svinemørbrad for uønskede sener.
- Tag en spækbræt og skær mørbrad i Ca. 3 cm tykke bøffer.
- Stil dem på højkant og bank dem let flade med en kødhammer.
- Krydr med salt og peber.
- Skær løgene i halve ringe.
- Varm lidt fedtstof op på en pande og steg løgene til de har fået lidt farve.
- Tilsæt en halv dl. vand, krydr med lidt salt, og lad løgene simre, til alt vandet er opsuget.
- Tag løgene af panden og hold dem lune.
- Kom fedtstof på panden.
- Brun bøfferne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.
- Tag bøfferne af panden og hold dem varme under folie.
- Hæld fløde på panden.
- Lav saucejævner ved at komme 1 spsk. mel og 1 dl. mælk i en meljævner og ryst blandingen sammen.
- Varm fløden op og jævn med saucejævner.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Tilsæt evt. kulør.
- Tilsæt bøffer til saucen og lun det op.
- Kog kartofler møre og damp grøntsager.
🍽 Servering
- Anret tallerken med bøffer med løg ovenpå, kartofler, og dampede grøntsager.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Tips til Mørbradbøffer med brun sauce
- Du kan tilsætte lidt bouillon til saucen, hvis du ønsker kraftigere sauce.
❓ FAQ
Ja, retten holder sig fint i køleskabet.
Ja
Kun ca. 1 måned, da der er fløde i retten.
Skriv en kommentar