Her får du en skøn variant med friske krydderurter, frugt og grøntsager med sild til husets smørrebrød. Køb ikke de helt billige sild i glas, da de ofte er meget syrlige, men køb marineret sild af god kvalitet. Sild med æble og fennikelsalat kan varieres og pyntes med dild og løgringe. Dup gerne silden tør inden du lægger den på brødet.
Til et godt frokostbord hører der sild og god frisk rugbrød gerne til den lidt grove side. Sild er lidt surt, derfor klæder æble og jordskok altid sild. Hvis det skal være ekstra gourmet så lav et par blødkogte æg, og server ved siden af.
📖 Opskrift
Sild med æble og fennikelsalat
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Sådan gør du
- Læg sild til afdrypning og skær dem i små snitter.
- Rens grøntsager, frugt og skræl jordskok.
- Skær fennikel og jordskok ud i papirtynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
- Skær æble i 4 både og fjern kernehus. Derefter skæres æble ud i 1 mm. Tynde skiver.
- Hak en lille håndfuld timian.
- Kom det hele op i en skål og smag til med citronsaft.
- Kom sild på et frisk stykke rugbrød og fordel fennikelsalat ovenpå.
- Pynt evt. med timian.
Noter
- Du kan udskifte fennikel med kinakål hvis du vil undgå smagen af anis.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også stegte sild i eddike
Sildemad med dild spises ofte til frokost og der serveres ofte en iskold dildsnaps til, hvis nogen vil have noget, at skylle smagen af sild væk med. Sild med æble og fennikelsalat kan varieres med dild og karse.
Skriv en kommentar