Stegt flæsk med persillesovs
Af min madopskrift
Til 4 personer – tid ca. 30 min
Stegt flæsk med persillesovs, er også en klassisk dansk ret, som aldrig rigtig går af mode. Tilsæt først salt ved serveringen af stegt flæsk, ikke ved stegningen, da det er unødvendigt.
Ingredienser:
1000 g. stegeflæsk
Ingredienser sauce:
1 stort bdt. persille
Ca. ½ l mælk
50 g margarine
3 spsk. mel
Salt
peber
800 g. kartofler
Tilbehør:
400 g. grønne bønner
Fremgangsmåde:
Tag stegeflæsket og læg dem på et spækbræt. De tykkeste skiver, bankes lidt ud med en kødhammer.
Tag en stor stegepande hæld en lille smule fedtstof på, som fordeles med et stykke køkkenrulle. Dette for at undgå at flæsket brænder på. Tænd på middel varme og læg flæsket på.
Hæld fedtet af under stegningen.
Steg flæsket, til det har en brunlig farve og sprød skorpe.
Sauce:
Bagen hvid sovs op af margarine, mel, mælk, smag til med salt og peber. Først smeltes margarinen, derefter tilsættes lidt mel af gangen mens der piskes. Kom så mælken i mens der piskes hurtigt med et piskeris.
Piskeris bruges for at undgå klumper i sovsen.
Tilsæt derefter masser af hakket persille og salt og peber.
Kog sovsen op og lad den småsimre lige under kogepunktet et kvarters tid, inden servering, for at persillesmagen rigtig kan komme ud i sovsen.
Husk at persillesovs ikke må gemmes til dagenefter, på grund af at jordbakterier i persillen, som kan udvikle sig selv om sovsen har kogt.
Kog eller damp de 400 g. grønne bønner i ca. 5 min. i letsaltet vand.
Tilbyd kartofler til.
Skriv en kommentar