Du vil blive positivt overrasket over de lækre og sunde syrligsøde æblechips, du vil få, hvis du følger denne opskrift.
Normalt er chips fyldt med olie og salt, og dyppes i en ikke så sund dip. Men æblechips laves helt uden olie, da de tørres i stedet for, at blive kogt i olie, som almindelige kartoffelchips bliver. Og dippen er cremefraiche med vanilje.
Æblechips med kanel og dip
Disse lækre æblechips med kanel bliver virkelig lækre, hvis du laver dem af dine egne æbler fra haven. Jo sødere æbler, jo sødere chips får du. Lav både æblechips af røde, gule og grønne æbler, det ser smukt ud på bordet.
Ingredienser Æblechips med kanel og vanilje:
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 4 dl vand
- Saft af 1 citron
- 6 Spise æbler (Vi anbefaler Filippa)
- 1 tsk. stødt kanel
Tilbehør til Æblechips med kanel og vanilje:
Cremefraiche med vanilje
Fremgangsmåde Æblechips med kanel og vanilje:
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud med en kniv. Bland kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet med kniven, så korn og sukker blandes.
Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, resten af sukkeret, vand og citronsaft i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og lad lagen svale lidt.
Skyld æbler og fjern kernehus. Brug gerne en speciel kernehus fjerner til dette, da du derved får perfekte runde chips.
Tag et mandolinjern og sæt skæret på tynde skiver, og lav så mange ringe som muligt. Kom æbleringene ned i den varme lage.
Hvis du ikke har et mandolinjern, skæres æblerne (med skræl) i tynde skiver (ca. 2 mm).
Lad skiverne trække i lagen, til den er blevet kold. (Ca. 1 times tid).
Tag derefter æbleringe op af lagen. Lad dem dryppe lidt af på et klæde. Læg æbleringe ved siden af hinanden, og i et lag, på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag æblechipsene i ovnen ved 60 grader i ca. 6 til 8 timer, ved alm. varme.
Tag dem ud, når de er sprøde og drys dem med lidt stødt kanel og lad dem køle på risten.
Opbevar æblechipsene tørt i en tætsluttende beholder, f.eks. en kagedåse.
Prøv også vores Müslibar opskrift
Tips til Æblechips med kanel og vanilje
Bland en cremefraiche med vanilje og brug som dip til æblechips
Skriv en kommentar