Æblecrumble
Giver en Æblecrumble
Af Min Madopskrift
Denne opskrift på Æblecrumble er rigtig god en søndag eftermiddag på en grå efterårsdag. Opskriften er nem at gå til og du får en lækker dessert med fløde eller vaniljecremefraishe til. Bag den ikke over 200 grader, da det vil ødelægge smagen i nødder.
Ingredienser Æblecrumble
- 6 store let syrlige æbler
- 150 g smør eller margarine
- 200 g hvedemel
- 100 spsk. sukker
- 50 g brun farin
- 150 g hasselnødder eller mandler
- 1 spsk. kanel, 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tærteform (gerne 24 cm i diameter)
- 1 citron til smøring
- Lidt smør til formen
Tilbehør
- Flødeskum, vaniljeis eller vaniljecremefraiche
Fremgangsmåde Æblecrumble
- Skræl æbler og skær dem i skiver.
- Læg dem i et stort smurt tærtefad.
- Pres citron i et glas eller fordel lidt af saften ud over æbler.
- Rør sukker, mel og krydderier godt sammen.
- Smuldr smørret ned i blandingen og fordel det over æblerne og tryk det sammen.
- Hak eller skær nødder i små skiver og fordel dem på toppen af kagen.
- Sæt kagen midt i ovnen i en forvarmet ovn.
- Bag Æblecrumble ca. 25 minutter ved 200 grader eller til den er gylden og sprød.
- Sæt kagen til afkøling i ca. 20 minutter.
Prøv også æbletærte med marcipan
Servering
- Serveres med flødeskum, vaniljeis, vaniljecremefraiche
Tips til Æblecrumble
- Du kan tilsætte honning eller sirup istedet for lidt af sukkeret. Du kan bage Æblecrumble ved 175 g og forlænge bagetiden.
Kommentarer
Ingen kommentarer