Her får den den gode gammeldags æblekage med makroner og flødeskum. Hvis du vil spare tid, kan du købe færdiglavede makroner.
Du kan også købe færdiglavet æblekagerasp, men det er nu ret nemt, at lave selv og her får du også opskriften på den sprødeste æblekagerasp.
Her får du en skøn æble dessert, som kan laves på 35 min.
Prøv også æblekage med flødeskum
Gå til
Æblekagerasp
Vi laver selv vores æblekagerasp, men du kan købe en færdiglavet æblekagerasp, som med makroner, hvis du vil spare lidt tid.
Du får den bedste æblekagerasp, hvis du laver den selv og det er ikke særligt tidskrævende.
Makroner
Du kan også lave makronerne helt fra bunden, hvis du ikke vil bruge de færdiglavede. Makroner er ret nemme at lave, og smager virkelig godt, hvis de er lavet rigtigt.
Glutenfri
Du kan tilpasse denne opskrift til at være glutenfri.
Her er nogle tips til at gøre “Æblekage med Makroner og Flødeskum” glutenfri:
Makroner: Sørg for at finde glutenfri makroner eller lav dine egne ved at erstatte hvedemel med en glutenfri melblanding som mandelmel eller bønnemel.
Æblefyld: Hold øje med eventuelle fortykningsmidler, der kan indeholde gluten. Sørg for at bruge glutenfrie fortykningsmidler eller alternativer som majsmel eller kartoffelstivelse.
Flødeskum: Traditionelt flødeskum er normalt glutenfri, men bruger du købte produkter, skal du altid dobbelttjekke emballagen på flødeskummet eller flødeprodukterne, da nogle kan indeholde fortykningsmidler, der kan indeholde gluten. Vælg glutenfri alternativer, hvis det er nødvendigt.
Ved at udskifte de relevante ingredienser med glutenfrie alternativer kan du nyde denne lækre æblekage uden at bekymre dig om gluten. Det er altid en god idé at dobbelttjekke, at de ingredienser, du bruger, er certificeret glutenfri for at undgå krydskontaminering.
God fornøjelse med at tilpasse opskriften til din glutenfri kost! Hvis du har flere spørgsmål eller har brug for yderligere hjælp, er vi her til at hjælpe.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Æblegrød til æblekage:
750 gram Æbler (, Madæbler)
½ dl Vand
80 gram Sukker
1 stk. Vaniljestang
Æblekagerasp:
75 gram Rasp
50 gram Sukker
75 gram Smør
75 gram Makroner
🥬Pynt
¼ l Piskefløde
75 gram Brombærmarmelade
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Æblegrød til æblekage
Rengør æbler og skræl dem. Skær dem i små stykker og kom dem i en gryde.
Hæld lidt vand i gryden.
Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skrue godt op for varmen, så æblestykkerne kommer hurtigt i kog.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom både korn og de tomme skaller i gryden.
Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, eller til de er helt bløde og møre.
Sluk for varmen. Tag gryden af komfuret. Hæld de kogte æblestykker over i en skål. Rør det til mos. Tilsæt ca. 100 gram sukker under omrøring. Sæt skålen med æblemos i køleskabet.
Æblekagerasp
Hæld 75 gram rasp og 50 gram sukker i en skål og bland det sammen.
Smelt smørret på en varm pande og brun rasp og sukker ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på. Rør hele tiden.
Tag panden af varmen, sluk for komfuret og hæld den brunede rasp i en skål.
Kom makroner i en plasticpose og knus dem med noget tungt, f.eks. en kagerulle.
Hæld fløden i en skål. Pisk fløden lettere stiv med et piskeris eller en elpisker. Pas på med at piske for længe, så kommer flødeskummen til at smage af smør og konsistensen bliver grynet.
Tag en gennemsigtig glasskål frem og læg først et lag æblemos i skålen. Derefter et lag æblekagerasp og et lag med knuste makroner og så igen et lag æblemos osv.
Læg flødeskummen ovenpå kagen. Pynt med brombærmarmelade og Servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Æblekage med makroner og flødeskum:
Pisk flødeskummen lige inden æblekagen skal serveres
Lav æblekagen en time før den skal serveres, hvis du ikke ønsker sprøde makroner og æblekagerasp
Du kan med fordel sætte æblekagen i køleskabet uden flødeskum og så piske frisk flødeskum til hver servering
❓ FAQ
1 dag med flødeskum og flere dage uden flødeskum
Ja du kan erstatte rasp og makroner med hakkede nødder
Søde madæbler, eller æbler der ikke er for saftige er bedst.
Opskrift med noter
Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Æblegrød til æblekage:
- 750 gram Æbler
- ½ dl Vand
- 80 gram Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
Æblekagerasp:
- 75 gram Rasp
- 50 gram Sukker
- 75 gram Smør
- 75 gram Makroner
Pynt
- ¼ l Piskefløde
- 75 gram Brombærmarmelade
Sådan gør du
Æblegrød til æblekage
- Rengør æbler og skræl dem. Skær dem i små stykker og kom dem i en gryde.
- Hæld lidt vand i gryden.
- Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skrue godt op for varmen, så æblestykkerne kommer hurtigt i kog.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom både korn og de tomme skaller i gryden.
- Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
- Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, eller til de er helt bløde og møre.
- Sluk for varmen. Tag gryden af komfuret. Hæld de kogte æblestykker over i en skål. Rør det til mos. Tilsæt ca. 100 gram sukker under omrøring. Sæt skålen med æblemos i køleskabet.
Æblekagerasp:
- Hæld 75 gram rasp og 50 gram sukker i en skål og bland det sammen.
- Smelt smørret på en varm pande og brun rasp og sukker ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på. Rør hele tiden.
- Tag panden af varmen, sluk for komfuret og hæld den brunede rasp i en skål.
- Kom makroner i en plasticpose og knus dem med noget tungt, f.eks. en kagerulle.
- Hæld fløden i en skål. Pisk fløden lettere stiv med et piskeris eller en elpisker. Pas på med at piske for længe, så kommer flødeskummen til at smage af smør og konsistensen bliver grynet.
- Tag en gennemsigtig glasskål frem og læg først et lag æblemos i skålen. Derefter et lag æblekagerasp og et lag med knuste makroner og så igen et lag æblemos osv.
- Læg flødeskummen ovenpå kagen. Pynt med brombærmarmelade og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer