Blommer i Rom
Giver ca. 4 store glas (ca. 1ยฝ liter)
Af Min Madopskrift
Blommer i Rom er noget af det bedste du kan lave selv. Smager perfekt med is. Brug de store dejlige sveskeblommer som modner sent pรฅ sommeren. Brug ogsรฅ en rigtig god rom, det betaler sig. Blommer i Rom smager lidt hen af rรธde cocktailbรฆr, bare bedre.
Ingredienserย
- 1 kg. Blommer,
- 1 dl vand,
- 500 gr. Melis,
- 2 dl god Rom,
- 1 tsk. flydende Atamon
Fremgangsmรฅde
- Tag de revnede og grimme blommer fra.
- Skyl dem grundigt i vand.
- Dup blommerne tรธrre og skรฆr dem igennem og fjern sten.
- Skold glas og skyl glas i atamon.
- Kom blommerne i nรฆsten op til kanten.
- Sรฆt til side.
- Vand og sukker koges til lage i en gryde.
- Kom Rom i til sidst.
- Fjern evt. skum.
- Tag af varmen.
- Kom atamon i som anvist pรฅ flasken.
- Lagen hรฆldes over blommerne i glasset.
- ย I 4 dage rรธrer man dagligt i glassene sรฅ blommerne vendes.
- Dagen efter den sidste omrรธring bindes glasset til.
Prรธv ogsรฅ blommetรฆrte med marcipan
Tips tilย Blommer i Rom
- Du kan tilsรฆtte vanilje eller f.eks anden spiritus som contreu
- Du kan fjerne skallen
















Kommentarer
Ingen kommentarer