Blommer i Rom
Giver ca. 4 store glas (ca. 1½ liter)
Af Min Madopskrift
Blommer i Rom er noget af det bedste du kan lave selv. Smager perfekt med is. Brug de store dejlige sveskeblommer som modner sent på sommeren. Brug også en rigtig god rom, det betaler sig. Blommer i Rom smager lidt hen af røde cocktailbær, bare bedre.
Ingredienser
- 1 kg. Blommer,
- 1 dl vand,
- 500 gr. Melis,
- 2 dl god Rom,
- 1 tsk. flydende Atamon
Fremgangsmåde
- Tag de revnede og grimme blommer fra.
- Skyl dem grundigt i vand.
- Dup blommerne tørre og skær dem igennem og fjern sten.
- Skold glas og skyl glas i atamon.
- Kom blommerne i næsten op til kanten.
- Sæt til side.
- Vand og sukker koges til lage i en gryde.
- Kom Rom i til sidst.
- Fjern evt. skum.
- Tag af varmen.
- Kom atamon i som anvist på flasken.
- Lagen hældes over blommerne i glasset.
- I 4 dage rører man dagligt i glassene så blommerne vendes.
- Dagen efter den sidste omrøring bindes glasset til.
Prøv også blommetærte med marcipan
Tips til Blommer i Rom
- Du kan tilsætte vanilje eller f.eks anden spiritus som contreu
- Du kan fjerne skallen
Kommentarer
Ingen kommentarer