Blommetærte de luxe med creme og kanel
Af Min Madopskrift
Blommetærten er lavet med en hjemmelavet mørdejsbund som vi har bagt inden vi kommer fyldet på. Denne blommetærte er en af vores bedste opskrifter, som vi anbefaler alle der kan lide bagt blommetærte, til at lave. Blommetærten har en utrolig lækker sprød mørdejsbund hvorpå der er lagt cremefyld med blommer og kanel. Vi har forbagt mørdejsbunden, så bunden ikke bliver klæg.
Ingredienser mørdejsbund:
- 150 g mel
- 100 g smør
- 1 tsk. reven citronskal
- 50 g flormelis
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. fløde
Fremgangsmåde mørdejsbund:
Findel smørret i melet med en paletkniv. Smuldr det til sidst mellem fingrene, til det danner en lidt grynet masse.
Tilsæt reven citronskal, sigtet flormelis, æggeblomme og fløde og bland alt ind i dejen med paletkniven.
Ælt dejen hurtigt og læg den koldt 1 time.
Udrul dejen på et melet bord, ikke for tyndt.
Beklæd en smurt tærteform med dejen. Lad dejen stå 1 cm op ad kanten. Prik bunden grundigt med en gaffel. Sæt formen i køleskabet en time. Bag tærtebunden på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Lad den køle af.
Ingredienser creme:
- 3 æggeblommer
- 1-2 spsk. sukker
- 1 spsk. maizenamel
- Korn fra en vaniljestang
- 2 dl fløde
Fremgangsmåde creme:
Pisk æggeblommer med sukker sammen i en gryde. Flæk vaniljen, skrab kornene ud i fløden og kog det op.
Pisk nu lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld så æggemassen op i resten af den kogende fløde.
Pisk cremen godt igennem. Varm cremen godt igennem lige op til under kogepunktet, under konstant omrøring.
Tag gryden af varmen lige inden den når kogepunktet. Hæld straks cremen op i en skål, drys evt. lidt sukker på så den ikke trækker skind. Lad cremen blive næsten kold.
Ingredienser fyld:
- 12 ikke for saftige blommer
- Sukker
- Evt. lidt kanel
Fremgangsmåde fyld:
Skyld blommerne, og fjern sten. Skær dem i tynde både.
Læg nu mørdejsbunden på en tør bageplade. Smør cremen ud i et jævnt lag. Læg derefter de afdryppede blommeskiver på i et pænt mønster.
Drys et godt lag sukker over og evt. drys lidt kanel på.
Sæt tærten på ovnristen midt i ovnen ved 240 grader i ca. 12 min.
Hold øje med tærten, blommerne skal være møre og sukkeret være begyndt at blive gyldent.
Server blommetærten varm evt. med cremefraiche eller flødeskum.
Tips
Vi har brugt Italiensk sveskeblomme til vores blommetærte, men andre blommer kan sagtens bruges. Sveskeblomme er den bedste blomme til desserter. Blommen har velsmagende fast kød, god smag og en konsistens som er meget velegnet til desserter.
Italiensk sveskeblomme kan også bruges som spiseblomme.
Kommentarer
Ingen kommentarer