Creme brulé er en af de mest kendte klassiske franske desserter, som vi foretrækker dejlig blød og cremet og lækker i konsistensen. Andre foretrækker den mere konsistensen som “kage”. Lad os sige det med det samme ! Den er lidt svær, og konsistensen kan svinge fra gang til gang, hvis man ikke laver creme brulé jævnligt.
Gå til
Vandbad
Vi bager vores i vandbad for bedre at fordele varmen i Creme bruléer, men de kan faktisk bages uden, hvis der bruges tykke keramikskåle. Overfladen på creme brulee skal være tynd som glas, smage af karamel og må endelig ikke knase pga. af sukker. Brug så fint sukker som muligt.
Creme brulé ingredienser
De anvendte ingredienser til en klassisk creme brulé er, sukker, vanilje og fløde og det har de fleste i huset, så det er faktisk ret hurtigt og nemt, at gå i gang med desserten. Men, det er det at lave selve desserten, som godt kan være en udfordring.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 50 min. Samlet tid er ca. 1 time. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 stk. store Æggeblommer
- 65 gram sukker
- 1 spsk. Rørsukker der lige dækker overflade til hver portion.
- 1 stk. vaniljestang
- ¼ liter fløde
- 1 dl sødmælk
- 1 knivspids salt
🥗Tilbehør
- 4 stk. små skåle på ca. 2 dl. (ramekiner).
- 1 stk. Gasbrænder
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skrap korn ud af vaniljestang og bland korn med lidt sukker.
- Mælk, fløde, 65 gram sukker, salt og vaniljesukker kommes i en gryde og røres sammen.
- Kog det langsomt op under kraftig omrøring, da det nemt brænder på.
- Sættes til afkøling.
- Når det er kølet ned til stuetemperatur, kommes æggeblommer i gryden og det hele piskes sammen.
- Fyld hver skål ca. halvt op med blandingen.
- Sæt skåle i et stort ildfast fad med varmt vand og bag dem nu i en forvarmet ovn, ved ca. 130 grader almindelig ovn i ca. 50 minutter eller indtil de er blevet faste men stadig har lidt ”gummi” i konsistensen.
- Alternativt kan du bruge varmluft på 150 grader og bages i ca. 25 – 30 minutter, stadig i vandbad.
- Sæt til afkøling.
- Pakkes ind i folie eller film og sættes i køleskabet til næste dag.
- Tages ud lige inden de skal spises.
- Drys overfladen med rørsukker og tag en lille gasbrænder og brænd sukker til det karamelliserer og bliver gyldent.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Hvis cremen begynder at boble når du bager den er temperaturen alt for høj.
- Hvis cremen ikke bliver fast, er temperaturen for lav.
- Hver ovn har forskellig temperatur og måde at bage på, det kan blive en udfordring ved lave temperaturer, så hold øje med creme brulee mens de er i ovnen.
❓ FAQ
Nej
I køleskabet
Ca. 2 dage ved 4 grader
Opskrift med noter
Creme brulé og Creme brulee
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Gasbrænder
- 4 små skåle på ca. 2 dl. (ramekiner)
Ingredienser
- 4 stk. Æggeblommer (4 store eller 6 små)
- 65 gram Sukker
- 1 spsk. Rørsukker (drys)
- 1 stk. vaniljestang
- ¼ liter Fløde
- 1 dl Sødmælk
- 1 knivspids Salt
Tilbehør
Sådan gør du
- Skrap korn ud af vaniljestang og bland korn med lidt sukker.
- Mælk, fløde, 65 gram sukker, salt og vaniljesukker kommes i en gryde og røres sammen.
- Kog det langsomt op under kraftig omrøring, da det nemt brænder på.
- Sættes derefter til afkøling.
- Når det er kølet ned til stuetemperatur, kommes æggeblommer i gryden og det hele piskes sammen.
- Fyld hver skål ca. halvt op med blandingen.
- Sæt skåle i et stort ildfast fad med varmt vand og bag dem nu i en forvarmet ovn, ved ca. 130 grader almindelig ovn i ca. 50 minutter eller indtil de er blevet faste men stadig har lidt ”gummi” i konsistensen.
- Alternativt kan du bruge varmluft på 150 grader og bages i ca. 25 – 30 minutter, stadig i vandbad.
- Pakkes ind i folie eller film og sættes i køleskabet til næste dag.
- Tages ud lige inden de skal spises.
- Drys overfladen med rørsukker og tag en lille gasbrænder og brænd sukker til det karamelliserer og bliver gyldent.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer