Daim islagkage med flรธde
Daim islagkage er en spรฆndende lagkage som kan vรฆre et alternativ til de almindelige lagkager, da den serveres som is.
Du kan lave denne lagkage et par dage fรธr servering, da den sagtens kan holde sig i fryseren. Pynt evt. med lidt friske bรฆr.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Daim islagkage
Bund:
- 3 รggehvider
- 150 gram Sukker
- 150 gram Mandler, smuttede og finthakkede
- 1 lag jordbรฆr eller hindbรฆrmarmelade (Kan udelades)
Daimis
- 3 รggeblommer
- ยฝ dl. Sukker
- 1 vaniljestang
- 3 dl. Piskeflรธde
- 150 gram Daim chokolade
Pynt
Knust Daim chokolade
Fremgangsmรฅde Daim islagkage
Bund til Daim is
Tag en skรฅl og pisk รฆggehvider og sukker til fyldig guf.
Vend forsigtigt mandler i og fordel det i den stive guf.
Tag en springform og smรธr den ind i fedtstof. Du kan ogsรฅ komme bagepapir i bunden i stedet.
Bag det nederst i ovnene i ca. 45 min ved ca. 150 grader.
Sรฆt det til afkรธling.
Imens laves Daim isen.
Fyld til Daim is
Kom รฆg og sukker i en stor skรฅl.
Skrab kerner ud af vaniljestang og kom kernerne i skรฅlen.
Pisk det til en รฆggesnaps.
Tag en ny skรฅl og pisk flรธden til en cremet flรธdeskum og vend den forsigtigt i รฆggesnapsen.
Tag nu Daim chokoladen og hak den lidt groft og kom det meste i flรธdecremen. Gem lidt til pynt.
Tag nu springform med bunden og kom et lag jordbรฆrmarmelade eller hindbรฆrmarmelade pรฅ og hรฆld flรธdecremen over.
Bemรฆrk: Du kan udelade marmeladen.
Stil kagen i fryseren i ca. 4 timer.
Opbevares den lรฆngere tages du ud af fryseren 10 minutter fรธr servering.
Kagen pyntes med knust Daim chokolade.
Prรธv ogsรฅ Ninnas Daimkage – Danmarks bedste
Tips til Daim islagkage
Pynt kagen med friske jordbรฆr eller hindbรฆr, hvis du har kommet marmelade pรฅ bunden.
















Kommentarer
Ingen kommentarer