• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Desserter

Fødselsdagskage og Fødselsdagslagkage

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Fødselsdagskage med dannebrog

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total33
  • 28
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Opskrift på perfekt fødselsdagskage og fødselsdagslagkage med det danske flag der kommer frem når du skærer stykker ud af lagkagen. Fødselsdagskagen er perfekt til fødselsdage og andre begivenheder. Når du skærer et stykke fødselsdagslagkage ud, er motivet i lagkagen Dannebrog. Derfor kaldes kagen også for Dannebrogskage. Lagkagen serveres med masser af flødeskum og friske bær, som også giver lagkagen et flot udtryk.

Prøv også Dannebrogskage

Gå til
  • Lagkage til mærkedage
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du

Lagkage til mærkedage

Fødselsdage

Denne fødselsdagskage er den sammen som Dannebrogskage, og som især laves til fødselsdage. Det er en lagkage som vi har lavet flere gange og hvor vi udskifter de friske bær, med årstiden bær og frugter. Men den røde og hvide farve er standard så det Danske flag dannes naturligt når kagen skæres ud. Ellers har man frit slag til f.eks. at udskifte jordbær med stikkelsbær, eller måske hindbær eller andet rødt bær.

Børnefødselsdag

Fødselsdagslagkagen vil give glæde og overraske dine gæster når du skærer kagen ud. Det er en lagkage som er lidt sværere at lave end almindelige lagkager, men resultatet er også derefter. Ny opskrift på fødselsdagslagkage er lavet så den passer perfekt til børnefødselsdage.

Bryllupskage

Fødselsdagslagkagen gør sig bemærket ved enhver fødselsdagsselskab og endda også til, studenterfester, jubilæum, nytårsaften og bryllupper, bare for at nævne nogle andre festlige lejligheder.

📖 Opskrift

Stykke Dannebrogslagkage på tallerken

Fødselsdagskage – Fødselsdagslagkage

Opskrift på Fødselsdagskage -Fødselsdagslagkage
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 20 min
Tilberedningstid 2 t
Køletid 1 t
Samlet tid 3 t 20 min
Ret Desserter
Køkken Dansk
Antal 12 Personer
Kalorier 60 %

Ingredienser
  

Ingredienser Vaniljebunde

  • 275 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 40 g rød frugtfarve
  • 7 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl sødmælk

Ingredienser Limecreme

  • 7 stk. husblas
  • 300 g hvid chokolade
  • 2 stk. vaniljestænger
  • 4 tsk. sukker
  • 1 l piskefløde
  • 3 stk. lime (økologisk)

Pynt

  • 1 håndfuld Brombær
  • 1 håndfuld Jordbær
  • 1 håndfuld blåbær
  • 10 stk. citronmelisse (blade)

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde Limecreme

  • Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 30 min.
  • Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en anden skål.
  • Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det op til chokoladen og rør det sammen.
  • Tag en gryde og hæld fløden i gryden og varm det op til ca. 80 grader. Brug et termometer beregnet hertil. Hæld fløden over chokoladen lidt af gangen og under omrøring og indtil du ikke har mere fløde.
  • Tag nu husblas og vrid den indtil der ikke er mere vand og kom den i chokoladen og rør husblassen ud i chokoladen.
  • Skyl lime og riv skallen af uden at det hvide kommer med. Kom det ned i chokoladen. Pres limesaften ud af lime og hæld derefter saften gennem en sigte ned til chokoladen under omrøring. Sæt det til nedkøling i køleskabet.

Fremgangsmåde Bunde

  • Kom smør og sukker i skålen. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og pisk det hele indtil du har en cremet masse.
  • Kom æg i skålen et af gangen mens der piskes. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det i æggemassen og rør rundt. Til sidst tilsætter du den lune mælk og rør den ind i massen.
  • Tag en springform på 24 cm og smør siderne ind i smør. Læg et stykke bagepapir der passer til i bunden og hæld nu dejen i springform. Bank forsigtigt springform ned i bordet så dejen fordeler sig eller brug dejskraber. Bag bunden midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil bunden er gylden og gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i bunden. Hænger der dej ved, er bunden ikke færdig og skal bages videre.
  • Sæt bunden til afkøling på en bagerist.

Fremgangsmåde Dannebrogskage

  • Skær den bagte top væk så den røde bund kommer frem. Skær bunden i to lige tykke og helt plane bunde.
  • Rengør springform så den kan bruges igen.
  • Klip lagkageplast eller køb det færdigt. Lagkageplast kommes rundt i springform, så lagkage slipper nemmere.
  • Nu kommer det sjove arbejde og her skal du bruge udstikker. Men to tallerkener, skåle eller lign. til, at lave dannebrog inde i kagen, kan sagtens bruges. Se billeder hvordan vi gør.
  • Læg den ene bund i bunden af springform. Tag nu dine tallerkener eller lign. som skal være ca. 18 cm og 14 cm i diameter.
  • Skær rundt om tallerkener på 18 cm og 14 cm. Fjern ringen på 2 cm som er kommet i kagebund. Nu er der kommet et mellemrum af luft på 2 cm i kagebund.
  • Gør det det samme med den anden bund. Lad den ene bund blive i springform.
  • Tag limecreme ud af køleskabet og pisk den op igen. Tag en sprøjtepose, klip et passende hul. Kom den piskede creme op i sprøjteposen og sprøjt og fyld limecreme i mellemrummet mellem kagebund. Derefter sprøjter du ca. 2 cm højt lag over bund. Glat det helt jævnt med en paletkniv eller dejskraber der er dyppet i vand.
  • Nu sætter du den yderste ring forsigtigt ovenpå og derefter den inderste. Nu fylder du igen mellemrummet op med limecreme og til sidst et lag ovenpå. Glat igen limecreme.
  • Sæt dannebrogskagen i køleskabet, hvor den skal blive helt nedkølet inden den pyntes.
  • Tag kagen ud af køleskabet. Pisk fløde op til flødeskum. Kom flødeskum over hele dannebrogskagen og skrab den fin og glat. Nu kan du evt. lave et flot mønster på kanten.
  • Pynt med friske bær og sæt dannebrogskagen på køl indtil servering.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 1193kcal (60%) | Kulhydrater: 90g (30%) | Protein: 15g (30%) | Fedt: 88g (135%) | Mættet fedt: 54g (338%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 25g | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 58g (64%) | Vitamin A: 2944IU (59%) | Vitamin C: 10mg (12%) | Vitamin D: 2µg (13%) | Vitamin E: 3mg (20%) | Vitamin K: 14µg (13%) | Calcium: 214mg (21%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 98µg (25%) | Jern: 3mg (17%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 33mg (8%) | Fosfor: 282mg (28%)
Keyword Fødselsdagskage, Fødselsdagslagkage
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstid er ca. 2 timer. Samlet tid er ca. 3 timer og 20 min. Opskrift til 8 personer

🥘 Ingredienser

  • 275 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 40 g rød frugtfarve
  • 7 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl sødmælk

Ingredienser Limecreme

  • 7 stk. husblas
  • 300 g hvid chokolade
  • 2 stk. vaniljestænger
  • 4 tsk. sukker
  • 1 l piskefløde
  • 3 stk. lime økologisk

 🥬Pynt

  • 1 håndfuld Brombær
  • 1 håndfuld Jordbær
  • 1 håndfuld blåbær
  • 10 stk. citronmelisse blade

🔪 Sådan gør du

Fremgangsmåde Limecreme

  1. Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 30 min.
  2. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en anden skål.
  3. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det op til chokoladen og rør det sammen.
  4. Tag en gryde og hæld fløden i gryden og varm det op til ca. 80 grader. Brug et termometer beregnet hertil. Hæld fløden over chokoladen lidt af gangen og under omrøring og indtil du ikke har mere fløde.
  5. Tag nu husblas og vrid den indtil der ikke er mere vand og kom den i chokoladen og rør husblassen ud i chokoladen.
  6. Skyl lime og riv skallen af uden at det hvide kommer med. Kom det ned i chokoladen. Pres limesaften ud af lime og hæld derefter saften gennem en sigte ned til chokoladen under omrøring. Sæt det til nedkøling i køleskabet.

Fremgangsmåde Bunde

  1. Kom smør og sukker i skålen. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og pisk det hele indtil du har en cremet masse.
  2. Kom æg i skålen et af gangen mens der piskes. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det i æggemassen og rør rundt. Til sidst tilsætter du den lune mælk og rør den ind i massen.
  3. Tag en springform på 24 cm og smør siderne ind i smør. Læg et stykke bagepapir der passer til i bunden og hæld nu dejen i springform. Bank forsigtigt springform ned i bordet så dejen fordeler sig eller brug dejskraber. Bag bunden midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil bunden er gylden og gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i bunden. Hænger der dej ved, er bunden ikke færdig og skal bages videre.
  4. Sæt bunden til afkøling på en bagerist.

Fremgangsmåde Dannebrogskage

  1. Skær den bagte top væk så den røde bund kommer frem. Skær bunden i to lige tykke og helt plane bunde.
  2. Rengør springform så den kan bruges igen.
  3. Klip lagkageplast eller køb det færdigt. Lagkageplast kommes rundt i springform, så lagkage slipper nemmere.
  4. Nu kommer det sjove arbejde og her skal du bruge udstikker. Men to tallerkener, skåle eller lign. til, at lave dannebrog inde i kagen, kan sagtens bruges. Se billeder hvordan vi gør.
  5. Læg den ene bund i bunden af springform. Tag nu dine tallerkener eller lign. som skal være ca. 18 cm og 14 cm i diameter.
  6. Skær rundt om tallerkener på 18 cm og 14 cm. Fjern ringen på 2 cm som er kommet i kagebund. Nu er der kommet et mellemrum af luft på 2 cm i kagebund.
  7. Gør det det samme med den anden bund. Lad den ene bund blive i springform.
  8. Tag limecreme ud af køleskabet og pisk den op igen. Tag en sprøjtepose, klip et passende hul. Kom den piskede creme op i sprøjteposen og sprøjt og fyld limecreme i mellemrummet mellem kagebund. Derefter sprøjter du ca. 2 cm højt lag over bund. Glat det helt jævnt med en paletkniv eller dejskraber der er dyppet i vand.
  9. Nu sætter du den yderste ring forsigtigt ovenpå og derefter den inderste. Nu fylder du igen mellemrummet op med limecreme og til sidst et lag ovenpå. Glat igen limecreme.
  10. Sæt dannebrogskagen i køleskabet, hvor den skal blive helt nedkølet inden den pyntes.
  11. Tag kagen ud af køleskabet. Pisk fløde op til flødeskum. Kom flødeskum over hele dannebrogskagen og skrab den fin og glat. Nu kan du evt. lave et flot mønster på kanten.
  12. Pynt med friske bær og sæt dannebrogskagen på køl indtil servering.
Fødselsdagslagkage med friske bær
Fødselsdagslagkage med friske bær
Fødselsdagslagkage og fødselsdagskage
Fødselsdagslagkage og fødselsdagskage
Fødselsdagskage med dannebrog
Fødselsdagskage med dannebrog
Dannebrogskage pyntet-med friskebær
Dannebrogskage pyntet-med friskebær

Mere fra samme kategori:

Roastbeef af lam
Abrikosmarmelade med vanilje
Burger med blåskimmelost og spinat
Muffins med lime
Sundhedsboller
Cookies med chokolade
Del meget gerne
  • Total33
  • 28
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Desserter

  • Risalamande cheesecake med kirsebærgelé på kagetallerken
    Risalamande cheesecake
  • Æblekage med flødeskum og brombærmarmelade
    Æblekage med makroner og flødeskum
  • Nem blommekompot med vanilje
    Blommekompot med vanilje
  • Nem blommekompot på 30 minutter
    Blommekompot

Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Desserter Tags: æg, blåbær, brombær, citronmelisse, fløde, hvedemel, jordbær, lime, mælk, vanilje

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·