• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter

    Fødselsdagskage og Fødselsdagslagkage

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Fødselsdagskage med dannebrog

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total32
    • 28
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Opskrift på perfekt fødselsdagskage og fødselsdagslagkage med det danske flag der kommer frem når du skærer stykker ud af lagkagen. Fødselsdagskagen er perfekt til fødselsdage og andre begivenheder. Når du skærer et stykke fødselsdagslagkage ud, er motivet i lagkagen Dannebrog. Derfor kaldes kagen også for Dannebrogskage. Lagkagen serveres med masser af flødeskum og friske bær, som også giver lagkagen et flot udtryk.

    Prøv også Dannebrogskage

    Gå til
    • Lagkage til mærkedage
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du

    Lagkage til mærkedage

    Fødselsdage

    Denne fødselsdagskage er den sammen som Dannebrogskage, og som især laves til fødselsdage. Det er en lagkage som vi har lavet flere gange og hvor vi udskifter de friske bær, med årstiden bær og frugter. Men den røde og hvide farve er standard så det Danske flag dannes naturligt når kagen skæres ud. Ellers har man frit slag til f.eks. at udskifte jordbær med stikkelsbær, eller måske hindbær eller andet rødt bær.

    Børnefødselsdag

    Fødselsdagslagkagen vil give glæde og overraske dine gæster når du skærer kagen ud. Det er en lagkage som er lidt sværere at lave end almindelige lagkager, men resultatet er også derefter. Ny opskrift på fødselsdagslagkage er lavet så den passer perfekt til børnefødselsdage.

    Bryllupskage

    Fødselsdagslagkagen gør sig bemærket ved enhver fødselsdagsselskab og endda også til, studenterfester, jubilæum, nytårsaften og bryllupper, bare for at nævne nogle andre festlige lejligheder.

    📋 Opskrift

    Stykke Dannebrogslagkage på tallerken

    Fødselsdagskage – Fødselsdagslagkage

    Opskrift på Fødselsdagskage -Fødselsdagslagkage
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 20 min
    Tilberedningstid 2 t
    Køletid 1 t
    Samlet tid 3 t 20 min
    Ret Desserter
    Køkken Dansk
    Antal 12 Personer
    Kalorier 60 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser Vaniljebunde

    • 275 g hvedemel
    • 250 g sukker
    • 250 g smør
    • 40 g rød frugtfarve
    • 7 stk. æg
    • 1 stk. vaniljestang
    • 2 tsk. bagepulver
    • 1 dl sødmælk

    Ingredienser Limecreme

    • 7 stk. husblas
    • 300 g hvid chokolade
    • 2 stk. vaniljestænger
    • 4 tsk. sukker
    • 1 l piskefløde
    • 3 stk. lime (økologisk)

    Pynt

    • 1 håndfuld Brombær
    • 1 håndfuld Jordbær
    • 1 håndfuld blåbær
    • 10 stk. citronmelisse (blade)

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde Limecreme

    • Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 30 min.
    • Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en anden skål.
    • Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det op til chokoladen og rør det sammen.
    • Tag en gryde og hæld fløden i gryden og varm det op til ca. 80 grader. Brug et termometer beregnet hertil. Hæld fløden over chokoladen lidt af gangen og under omrøring og indtil du ikke har mere fløde.
    • Tag nu husblas og vrid den indtil der ikke er mere vand og kom den i chokoladen og rør husblassen ud i chokoladen.
    • Skyl lime og riv skallen af uden at det hvide kommer med. Kom det ned i chokoladen. Pres limesaften ud af lime og hæld derefter saften gennem en sigte ned til chokoladen under omrøring. Sæt det til nedkøling i køleskabet.

    Fremgangsmåde Bunde

    • Kom smør og sukker i skålen. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og pisk det hele indtil du har en cremet masse.
    • Kom æg i skålen et af gangen mens der piskes. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det i æggemassen og rør rundt. Til sidst tilsætter du den lune mælk og rør den ind i massen.
    • Tag en springform på 24 cm og smør siderne ind i smør. Læg et stykke bagepapir der passer til i bunden og hæld nu dejen i springform. Bank forsigtigt springform ned i bordet så dejen fordeler sig eller brug dejskraber. Bag bunden midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil bunden er gylden og gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i bunden. Hænger der dej ved, er bunden ikke færdig og skal bages videre.
    • Sæt bunden til afkøling på en bagerist.

    Fremgangsmåde Dannebrogskage

    • Skær den bagte top væk så den røde bund kommer frem. Skær bunden i to lige tykke og helt plane bunde.
    • Rengør springform så den kan bruges igen.
    • Klip lagkageplast eller køb det færdigt. Lagkageplast kommes rundt i springform, så lagkage slipper nemmere.
    • Nu kommer det sjove arbejde og her skal du bruge udstikker. Men to tallerkener, skåle eller lign. til, at lave dannebrog inde i kagen, kan sagtens bruges. Se billeder hvordan vi gør.
    • Læg den ene bund i bunden af springform. Tag nu dine tallerkener eller lign. som skal være ca. 18 cm og 14 cm i diameter.
    • Skær rundt om tallerkener på 18 cm og 14 cm. Fjern ringen på 2 cm som er kommet i kagebund. Nu er der kommet et mellemrum af luft på 2 cm i kagebund.
    • Gør det det samme med den anden bund. Lad den ene bund blive i springform.
    • Tag limecreme ud af køleskabet og pisk den op igen. Tag en sprøjtepose, klip et passende hul. Kom den piskede creme op i sprøjteposen og sprøjt og fyld limecreme i mellemrummet mellem kagebund. Derefter sprøjter du ca. 2 cm højt lag over bund. Glat det helt jævnt med en paletkniv eller dejskraber der er dyppet i vand.
    • Nu sætter du den yderste ring forsigtigt ovenpå og derefter den inderste. Nu fylder du igen mellemrummet op med limecreme og til sidst et lag ovenpå. Glat igen limecreme.
    • Sæt dannebrogskagen i køleskabet, hvor den skal blive helt nedkølet inden den pyntes.
    • Tag kagen ud af køleskabet. Pisk fløde op til flødeskum. Kom flødeskum over hele dannebrogskagen og skrab den fin og glat. Nu kan du evt. lave et flot mønster på kanten.
    • Pynt med friske bær og sæt dannebrogskagen på køl indtil servering.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1193kcal (60%) | Kulhydrater: 90g (30%) | Protein: 15g (30%) | Fedt: 88g (135%) | Mættet fedt: 54g (338%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 25g | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 58g (64%) | Vitamin A: 2944IU (59%) | Vitamin C: 10mg (12%) | Vitamin D: 2µg (13%) | Vitamin E: 3mg (20%) | Vitamin K: 14µg (13%) | Calcium: 214mg (21%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 98µg (25%) | Jern: 3mg (17%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 33mg (8%) | Fosfor: 282mg (28%)
    Keyword Fødselsdagskage, Fødselsdagslagkage
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 2 timer. Samlet tid er ca. 3 timer og 20 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 275 g hvedemel
    • 250 g sukker
    • 250 g smør
    • 40 g rød frugtfarve
    • 7 stk. æg
    • 1 stk. vaniljestang
    • 2 tsk. bagepulver
    • 1 dl sødmælk

    Ingredienser Limecreme

    • 7 stk. husblas
    • 300 g hvid chokolade
    • 2 stk. vaniljestænger
    • 4 tsk. sukker
    • 1 l piskefløde
    • 3 stk. lime økologisk

     🍒Pynt

    • 1 håndfuld Brombær
    • 1 håndfuld Jordbær
    • 1 håndfuld blåbær
    • 10 stk. citronmelisse blade

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde Limecreme

    1. Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 30 min.
    2. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en anden skål.
    3. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det op til chokoladen og rør det sammen.
    4. Tag en gryde og hæld fløden i gryden og varm det op til ca. 80 grader. Brug et termometer beregnet hertil. Hæld fløden over chokoladen lidt af gangen og under omrøring og indtil du ikke har mere fløde.
    5. Tag nu husblas og vrid den indtil der ikke er mere vand og kom den i chokoladen og rør husblassen ud i chokoladen.
    6. Skyl lime og riv skallen af uden at det hvide kommer med. Kom det ned i chokoladen. Pres limesaften ud af lime og hæld derefter saften gennem en sigte ned til chokoladen under omrøring. Sæt det til nedkøling i køleskabet.

    Fremgangsmåde Bunde

    1. Kom smør og sukker i skålen. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og pisk det hele indtil du har en cremet masse.
    2. Kom æg i skålen et af gangen mens der piskes. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det i æggemassen og rør rundt. Til sidst tilsætter du den lune mælk og rør den ind i massen.
    3. Tag en springform på 24 cm og smør siderne ind i smør. Læg et stykke bagepapir der passer til i bunden og hæld nu dejen i springform. Bank forsigtigt springform ned i bordet så dejen fordeler sig eller brug dejskraber. Bag bunden midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil bunden er gylden og gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i bunden. Hænger der dej ved, er bunden ikke færdig og skal bages videre.
    4. Sæt bunden til afkøling på en bagerist.

    Fremgangsmåde Dannebrogskage

    1. Skær den bagte top væk så den røde bund kommer frem. Skær bunden i to lige tykke og helt plane bunde.
    2. Rengør springform så den kan bruges igen.
    3. Klip lagkageplast eller køb det færdigt. Lagkageplast kommes rundt i springform, så lagkage slipper nemmere.
    4. Nu kommer det sjove arbejde og her skal du bruge udstikker. Men to tallerkener, skåle eller lign. til, at lave dannebrog inde i kagen, kan sagtens bruges. Se billeder hvordan vi gør.
    5. Læg den ene bund i bunden af springform. Tag nu dine tallerkener eller lign. som skal være ca. 18 cm og 14 cm i diameter.
    6. Skær rundt om tallerkener på 18 cm og 14 cm. Fjern ringen på 2 cm som er kommet i kagebund. Nu er der kommet et mellemrum af luft på 2 cm i kagebund.
    7. Gør det det samme med den anden bund. Lad den ene bund blive i springform.
    8. Tag limecreme ud af køleskabet og pisk den op igen. Tag en sprøjtepose, klip et passende hul. Kom den piskede creme op i sprøjteposen og sprøjt og fyld limecreme i mellemrummet mellem kagebund. Derefter sprøjter du ca. 2 cm højt lag over bund. Glat det helt jævnt med en paletkniv eller dejskraber der er dyppet i vand.
    9. Nu sætter du den yderste ring forsigtigt ovenpå og derefter den inderste. Nu fylder du igen mellemrummet op med limecreme og til sidst et lag ovenpå. Glat igen limecreme.
    10. Sæt dannebrogskagen i køleskabet, hvor den skal blive helt nedkølet inden den pyntes.
    11. Tag kagen ud af køleskabet. Pisk fløde op til flødeskum. Kom flødeskum over hele dannebrogskagen og skrab den fin og glat. Nu kan du evt. lave et flot mønster på kanten.
    12. Pynt med friske bær og sæt dannebrogskagen på køl indtil servering.
    Fødselsdagslagkage med friske bær
    Fødselsdagslagkage med friske bær
    Fødselsdagslagkage og fødselsdagskage
    Fødselsdagslagkage og fødselsdagskage
    Fødselsdagskage med dannebrog
    Fødselsdagskage med dannebrog
    Dannebrogskage pyntet-med friskebær
    Dannebrogskage pyntet-med friskebær

    Del meget gerne
    • Total32
    • 28
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Fransk æblegalette – Fransk æbletærte
    Efterårs Kringle med æbler »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Desserter Tags: æg, blåbær, brombær, citronmelisse, fløde, hvedemel, jordbær, lime, mælk, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind