• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter

    Gammeldags rabarbergrød

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 11 måneder siden

    Rabarbergrød med fløde serveret udenfor på terrassen

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total47
    • 47
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Opskrift på god gammeldags lækker rabarbergrød med strøsukker og cremet fløde, som mange sikkert husker de var helt vilde med da de var børn. I gamle dage havde man ikke de fine røde rabarbersorter, som man har i dag, så rabarbergrøden var ofte lyserød med en grønlig tone, men den smagte ganske udmærket. Bland evt. de gammeldags rabarber med nogle jordbærrabarber hvis du har nogen. Prøv også rabarbergrød med fløde

    Gå til
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift
    Gammeldags rabarbergrød med fløde og sukker
    God gammeldags rabarbergrød

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 30 stk. Rabarber stængler. Evt. de gammeldags grove
    • 250 gram sukker. 400 – 500 gram ved meget syrlige rabarber
    • 1 stang Vanilje
    • 4 dl Vand

    🔪 Sådan gør du

    1. Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og fjern grønne stængler.
    2. Rabarberstilke skæres i stykker på c. 2 cm.
    3. Tag en stor gryde, tilsæt vand og kog rabarberstykkerne i ca. 15- 20 minutter.
    4. Imens forberedes de andre ingredienser.
    5. Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen og kom korn i gryden med rabarber. Læg den tomme stang med i gryden med rabarber da den også er fuld af smag.
    6. Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker fra, hvis der er nogen. Hæld grøden gennem et dørslag eller blend direkte i gryden. Hvis du bruger en sigte, fjernes tråde, og smagen bliver lidt anderledes, til gengæld bliver grøden meget fin og glat i konsistensen, som nogen foretrækker.
    7. Hæld grøden op i en skål og drys godt med sukker ovenpå.
    8. Sættes derefter til afkøling.

    🍽 Servering

    Server rabarbergrøden med fløde og sukker.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Brug kun stængler som er røde, da de grønne er meget sure.
    • Du kan spæde fløden op med lidt mælk.

    ❓ FAQ

    Kan gammeldags rabarbergrød fryses ned

    Ja

    Hvad er holdbarheden ?

    ca. 7 dage i køleskab og 6 måneder på frys.

    Kan jeg lave rabarbergrød hele sommeren.

    Ja, men rabarbergrøden er bedst i det tidlige forår, da det er her smagen i rabarberstængler er bedst.

    📋 Opskrift

    Rabarbergrød med fløde serveret udenfor på terrassen

    Gammeldags rabarbergrød

    Opskrift på god gammeldags rabarbergrød med fløde
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 17 %

    Ingredienser
      

    • 30 stk. Rabarber stængler (Evt. de gammeldags grove)
    • 250 gram sukker 400 – 500 gram ved syrlige rabarber
    • 1 stang Vanilje
    • 4 dl Vand

    Sådan gør du
     

    • Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og fjern grønne stængler.
    • Rabarberstilke skæres i stykker på c. 2 cm.
    • Tag en stor gryde, tilsæt vand og kog rabarberstykkerne i ca. 15- 20 minutter.
    • Imens forberedes de andre ingredienser.
    • Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen og kom korn i gryden med rabarber. Læg den tomme stang med i gryden med rabarber da den også er fuld af smag.
    • Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker fra, hvis der er nogen. Hæld grøden gennem et dørslag eller blend direkte i gryden. Hvis du bruger en sigte, fjernes tråde, og smagen bliver lidt anderledes, til gengæld bliver grøden meget fin og glat i konsistensen, som nogen foretrækker.
    • Sættes til afkøling

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 331kcal (17%) | Kulhydrater: 81g (27%) | Protein: 4g (8%) | Fedt: 1g (2%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 67g (74%) | Vitamin A: 390IU (8%) | Vitamin C: 32mg (39%) | Calcium: 333mg (33%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Gammeldags rabarbergrød, Gammeldags rabarbergrød med fløde
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Del meget gerne
    • Total47
    • 47
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Rabarberkage med marcipan
    Oksekød i hoisin sauce og ris »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Desserter, Grød Tags: rabarber, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind