Gulerodslagkage med makroner og digestive kiks
En meget anderledes dessert lagkage, som man kan lave, hvis man elsker gulerødder.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Gulerodslagkage med makroner:
- Et par store håndfulde makroner af god kvalitet.
- 6 stk. digestive kiks
- ¼ liter piskefløde
- ¼ liter cremefraiche 38 %
- 2 spsk. flormelis
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 2 spsk. kanelsukker (Kan udelades)
- ½ citron
- 200 gram eller 4 – 6 stykker, hele Daim chokolade med karamel.
- Gulerødder af meget god kvalitet. Økologiske eller fra landmanden.
Fremgangsmåde Gulerodslagkage med makroner:
Skræl og riv derefter det ønskede antal gulerødder på et rivejern.
Tag makroner og knus dem i en skål.
Knus digestive kiks og kom dem med op i skålen.
Daim med karamel hakkes groft og blandes med de knuste makroner.
Pisk fløden til flødeskum og pisk flormelis med ind i.
Tag cremefraiche og rør vaniljesukker i.
Kom det i flødeskummet og fordel det godt.
Kom hele blandingen i et tærtefad eller andet pænt fad.
Drys kanelsukker over det hele. (Kan udelades)
Pynt med et lag af revet gulerødder.
Pres den halve citron, og fordel saften over hele lagkagen.
Sæt det i køleskabet, og lad det trække i fire timer i køleskabet.
Måske du også har lyst til at prøve vores lækre Ostelagkage med kirsebær og digestive.
Tips til Gulerodslagkage med makroner
Du kan komme et lag rød gele ovenpå den revet gulerod. Ser maget indbydende og flot ud.
Skær en honning melon i små stykker og kom den ovenpå fyldet eller sæt dem i en skål.
Kommentarer
Ingen kommentarer