Hjemmelavede vanilje ispinde
Giver ca. 12 ispinde
Af Min Madopskrift
Du kan lave almindelige hjemmelavede vanilje ispinde uden chokoladeovertræk og hjemmelavede vanilje ispinde med overtræk af chokolade.
Lav halvdelen med chokoladeovertræk, så der er lidt at vælge imellem.
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 100 gram sukker
- 3 dl sødmælk eller fløde
- 1 vaniljestang og evt. 1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Tag en stor skål.
- Flæk vaniljestangen og skrab korn ud.
- Bland lidt sukker og vaniljekorn sammen.
- Pisk æggeblommer, blanding med vanilje og sukker til det er hvidt og cremet.
- Pisk 1,5 dl sødmælk eller piskefløde til skum.
- Vend det i æggesnapsen.
- Sæt formen på bordet.
- Hæld blandingen i formen.
- Sæt det forsigtigt i fryseren.
Dagen efter
- Smelt chokolade i vandbad.
- Dyb is i smeltet chokolade a flere omgange til de har den tykkelse chokolade du ønsker.
Kommentarer
Ingen kommentarer