Lav honningæbler af søde faste, friske og saftige æbler som jonagold eller rød ingrid marie. Du kan spise de bagte æbler med karamelsauce som de er, men de smager endnu bedre hvis du serverer iskold flødeskum eller vaniljeis til.
Hæld saucen fra det ildfaste fad ved siden æbler. Friskpresset æblesaft giver en dejlig sød smag.
Opskrift med noter
Honningæbler med karamelsauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk. æbler f.eks. Jonagold
- 4 spsk. honning
- 1 spsk. kanel og 1 spsk. sukker
- 3 dl. Hyldeblomstdrik eller ægte æblesaft (presset æblesaft)
Ingredienser karamelsauce
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. hakkede nødder
- 1 spsk. vand (Kogende)
- 1 stk. Ildfast fad
Sådan gør du
- Hak nødder.
- Rør kanel og sukker sammen.
- Skyl æbler og fjern kernehus uden at der er hul helt igennem æblet.
- Fyld hullerne op med honning.
- Sæt æbler i det ildfaste fad.
- Hæld 3 dl. Hyldeblomstdrik eller æblesaft i fadet.
- Kom det ind i en 200 grader varm ovn, og bag æbler i ca. 20 min.
Fremgangsmåde Karamelsauce
- Smelt smør og sukker på en varm stegepande.
- Så snart det er smeltet og begynder at tage farve, kommes en spsk. kogende vand over mens der røres rundt.
- Kom de hakkede nødder i karamelmassen.
- Dryp karamelmassen over æbler med en spiseske eller direkte fra gryden.
- Drys godt med kanelsukker over.
Servering
- Serveres som de er, eller med vaniljeis eller iskold flødeskum til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også æbletrifli med makroner
Det er en opskrift som de fleste lige vil prøve at lave, da mange kan mindes smagen fra de var børn, hvor de har fået honningæble serveret et eller andet sted.
Jeg selv kan huske mit første honning æble, som jeg købte i Fyns tivoli. Jeg kan stadig huske den brandvarme og røde karamelsauce og det almindelige æble frugtkød.
Tips
- Du kan drysse lidt flormelis eller kokosmel over æbler til sidst.
Kommentarer
Ingen kommentarer