• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Desserter

Honningæbler med karamelsauce

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Æblesaft og jonagold æble

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lav honningæbler af søde faste, friske og saftige æbler som jonagold eller rød ingrid marie. Du kan spise de bagte æbler med karamelsauce som de er, men de smager endnu bedre hvis du serverer iskold flødeskum eller vaniljeis til.

Hæld saucen fra det ildfaste fad ved siden æbler. Friskpresset æblesaft giver en dejlig sød smag.

Æblesaft og jonagold æble

Honningæbler med karamelsauce

Opskrift på Honningæbler med en dejlig karamelsauce til.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 20 min
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 30 min
Ret Desserter
Køkken Dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 11 %

Ingredienser
  

  • 4 stk. æbler f.eks. Jonagold
  • 4 spsk. honning
  • 1 spsk. kanel og 1 spsk. sukker
  • 3 dl. Hyldeblomstdrik eller ægte æblesaft (presset æblesaft)

Ingredienser karamelsauce

  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. hakkede nødder
  • 1 spsk. vand (Kogende)
  • 1 stk. Ildfast fad

Sådan gør du
 

  • Hak nødder.
  • Rør kanel og sukker sammen.
  • Skyl æbler og fjern kernehus uden at der er hul helt igennem æblet.
  • Fyld hullerne op med honning.
  • Sæt æbler i det ildfaste fad.
  • Hæld 3 dl. Hyldeblomstdrik eller æblesaft i fadet.
  • Kom det ind i en 200 grader varm ovn, og bag æbler i ca. 20 min.

Fremgangsmåde Karamelsauce

  • Smelt smør og sukker på en varm stegepande.
  • Så snart det er smeltet og begynder at tage farve, kommes en spsk. kogende vand over mens der røres rundt.
  • Kom de hakkede nødder i karamelmassen.
  • Dryp karamelmassen over æbler med en spiseske eller direkte fra gryden.
  • Drys godt med kanelsukker over.

Servering

  • Serveres som de er, eller med vaniljeis eller iskold flødeskum til.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 220kcal (11%)
Keyword Honningæbler med karamelsauce
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Prøv også æbletrifli med makroner

Det er en opskrift som de fleste lige vil prøve at lave, da mange kan mindes smagen fra de var børn, hvor de har fået honningæble serveret et eller andet sted.

Jeg selv kan huske mit første honning æble, som jeg købte i Fyns tivoli. Jeg kan stadig huske den brandvarme og røde karamelsauce og det almindelige æble frugtkød.

Tips

  • Du kan drysse lidt flormelis eller kokosmel over æbler til sidst.

Mere fra samme kategori:

Gulerodsboller
Kærnemælkskoldskål klassisk opskrift
Pariserbøf klassisk opskrift
Blåbærsnaps af danske eller amerikanske blåbær
Pommes frites på Rotisseri (fedtfattige)
Chokoladesandkage
Del meget gerne
  • Total1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Desserter

  • Risalamande cheesecake med kirsebærgelé på kagetallerken
    Risalamande cheesecake
  • Æblekage med flødeskum og brombærmarmelade
    Æblekage med makroner og flødeskum
  • Nem blommekompot med vanilje
    Blommekompot med vanilje
  • Nem blommekompot på 30 minutter
    Blommekompot

Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter Tags: Honningæbler med karamelsauce

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·