• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Alle madopskrifter

Hyldeblomstsirup Grundopskrift

Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 år siden

Vaniljeis med hyldeblomstsirup

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Vaniljeis med hyldeblomstsirup
Vaniljeis med hyldeblomstsirup, grofthakket chokolade og jordbær i dessertglas

Hyldeblomstsirup original dansk grundopskrift

(Opskriften giver ca. 200 ml sirup)

 

Hjemmelavet Hyldeblomst sirup kan f. eks bruges som sødemiddel i the, desserter, is med frugt, i yoghurt naturel eller som dyppelse til pandekager.

Det er ganske enkelt, at lave hyldeblomstsirup. Hyldeblomstsaften skal blot koges ind og tilsættes sukker, indtil konsistensen er som sirup.

Hvilken sukker man benytter er en smagssag, men lyst sukker bibeholder den originale smag af hyldeblomst bedst.

 

Af Min Madopskrift

Grundopskrift på hyldeblomstsirup:

Ingredienser:

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker, rørsukker eller brun farin
  • 20 hyldeblomster
  • 1 tsk. citronsyre
  • 1 økologisk citron
  • Atamon
Fremgangsmåde Hyldeblomstsirup:

Pluk de netop udsprungne hyldeblomster og ryst dem fri for insekter. Klip alt det grønne væk, som det er muligt. (vigtigt).

Saml skærmen i hånden, med stilken i hånden og blomsterklasen udenfor, og klip blomsterne af og ned i en gryde.

Kom vandet i en stor gryde og varm det op.

Tilsæt sukker og citronsyre og kog op.

Skær citron midtover og kom halvdelen i gryden.

Tilsæt hyldeblomster fra gryden og rør rundt og sluk for varmen.

Lad det køle ned. Sæt låg på gryden og lad lagen trække i et døgn i køleskabet.

Sigt laden gennem en sigte op i en anden stor gryde.

Nu koges lagen ned uden låg til en sirupsagtig konsistens.

Smag lagen til. Er den for syrlig tilsættes ekstra sukker. For sød presses ekstra citronsaft i.

Find en flot flaske og skold den i kogende vand. Skyld derefter glasset i atamon og kom hyldeblomstsiruppen i glasset.

 

Tips til Hyldeblomstsirup

Har du en flaske hyldeblomstsaft i forvejen, kommes saften i en gryde sammen med ekstra sukker . Dette koges ind til en sirup.

Sirup skal være tyndt flydende (som en sauce) og ikke tyk og klæbende.

Dryp hyldeblomstsirup over desserten, eller rør den i.

Vaniljeis rørt op med hyldeblomstsirup giver en fantastisk overraskende lækker smag.

 

Mere fra samme kategori:

Karrysuppe med kylling og chili
Grillet marineret flanksteak med ovnkartofler
Svigermors syltede rødbeder
Æblechips med kanel og vanilje
Lakseruller med tortilla pandekager
Hjemmelavet pizza snegle
Del meget gerne
  • Total3
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Hyldeblomstsirup
Udgivet den:
9 år siden
Forberedelsestid:
30M
bagetid:
30M
Totaltid
1H

Mere fra Alle madopskrifter

  • Salat Nicoise
    Salat Nicoise med asparges
  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta

Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter Tags: Hyldeblomstsirup, Hyldeblomstsirup Grundopskrift, Hyldeblomstsirup original grundopskrift

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·