Jordbæris
Giver ca. 700 gram is
Af Min Madopskrift
Med en ismaskine, undgår du måske at din is krystalliserer, men giver det bedste resultat og så er en ismaskine nem at arbejde med.
Ønsker du ikke at investere i en ismaskine, skal du sætte din ismasse i fryseren, og med ca. 30 minutters mellemrum, tage formen ud og sørge for at røre hele isen hurtigt og kraftigt sammen. Gentag indtil isen er umulig at røre igennem.
Sådan undgår du at din hjemmelavede jordbæris krystalliserer.
- Sørg for at skålen har været frosset ned i mindst et døgn.
- Dine tilsætninger til isen skal også være så kolde som muligt.
- Isen skal fryses så hurtigt ned som muligt. Sæt fryseren til indfrysning.
- Undgå vand.
- Bruges frosne jordbær som indeholder meget vand og de skal koges ind og køles ned inden brug.
- Se tips nederst
Ingredienser
- 500 g jordbær, kolde
- 150 g sukker, koldt ( Se tips)
- 1 stang vanilje
- 5 æggeblommer, kolde
- 3 dl sødmælk, iskoldt
- 3 dl piskefløde, iskoldt
- Stavblender
Fremgangsmåde
- Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab alle vaniljekornene ud og bland det med lidt sukker.
- Kom vaniljestang, jordbær og ca. halvdelen af sukkeret i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring.
- Tag nu stavblender og blend jordbærblandingen så fint som muligt, og pres derefter blandingen gennem en sigte ned i en skål.
- Kom blandingen med vanilje, æggeblommer og resten af sukkeret i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps.
- Bland det sigtede jordbærmos med fløde og mælk og vend det i æggemassen.
- Sæt blandingen på køl indtil det er helt kølet ned.
- Hæld jordbærmosen i en ismaskine og rør isen i ca. 30 minutter.
- Har du ikke en ismaskine kommes jordbærmosen i en stor skål og stilles på frys – rør i isen godt igennem hver halve time, indtil den ikke længere er muligt at røre.
- Det er vigtigt ikke at snyde i denne proces, da der eller vil opstå iskrystaller.
- Kom isen i en form eller lign. og kom det i fryseren. Efter ca. 4 timer er isen helt gennemfrossen og klar til brug.
Servering
- Tag isen ud af frost ca. 15 min. inden servering.
Prøv også is med fersken
Tips
- Erstat halvdelen af sukkeret med glukosesirup, da glukosesirup er særdeles velegnet til is, da det modvirker krystallisering.
Kommentarer
Ingen kommentarer