Kagecreme eller vaniljecreme er det samme og kan bruges til både lagkager og som fyld i boller. Vaniljecremen bruger vi i vores fastelavnsboller, men den kan også bruges som lag i en lagkage eller andre kager. Prøv også hjemmelavede direktørsnegle
Gå til

Kagecreme med maizena opskrift
Her får du den klassiske vaniljecreme som er lavet med maizena for bedste resultat. Denne creme smager virkelig godt. Prøv f. eks. at tage to kiks og kom så et lag creme i mellem. Kan også fryses ned til den lækreste vaniljeis.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 1 portion.
🥘 Ingredienser
- 3 stk. æggeblommer
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. Maizena majsstivelse
- 2½ dl mælk – gerne sødmælk eller fløde
- 1 stk. vaniljestang
🔪 Sådan gør du
- Flæk vaniljestang og skrab korn ud.
- Kom mælk i en gryde og varm det op til det næsten koger. Sæt gryden til siden.
- Tag en skål og pisk maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen og kom det i gryden mens der piskes.
- Mens du pisker, hældes al mælken i stille og roligt. Hældes derefter tilbage i gryden og tilbage til komfuret.
- Rør rundt i vaniljecremen indtil den bliver cremet og temperaturen ligger på de 75 grader.
- Kom cremen tilbage i skålen og sættes til afkøling og i køleskabet. Cremen kan bruges når den er helt afkølet, eller næste dag.
- Kom evt. film hen over cremen, så undgår du, at creme stivner i toppen, hvis du gemmer den til næste dag.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan erstatte mælk med cremefine eller fløde
- Du kan erstatte vaniljestang med ½ tsk. vaniljesukker
❓ FAQ
Ja
Ca. 1 måned
Ca. 2 dage, da cremen indeholder mælk.
📖 Opskrift
Kagecreme og vaniljecreme
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 3 stk. Æggeblommer
- 3 spsk. Sukker
- 1 spsk. Maizena majsstivelse
- 2½ dl Mælk (Sødmælk)
- 1 stk. Vaniljestang
Sådan gør du
- Flæk vaniljestang og skrab korn ud.
- Kom mælk i en gryde og varm det op til det næsten koger. Sæt gryden til siden.
- Tag en skål og pisk maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen og kom det i gryden mens der piskes.
- Mens du pisker, hældes al mælken i stille og roligt. Hældes derefter tilbage i gryden og tilbage til komfuret.
- Rør rundt i vaniljecremen indtil den bliver cremet og temperaturen ligger på de 75 grader.
- Kom cremen tilbage i skålen og sættes til afkøling og i køleskabet. Cremen kan bruges når den er helt afkølet, eller næste dag.
- Kom evt. film hen over cremen, så undgår du, at creme stivner i toppen, hvis du gemmer den til næste dag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer