Man laver en risengrøden først og derefter laves risalamanden. Vi har lavet en meget lækker let Klassisk risalamande med et twist af citron og lidt bid i mandler. Du kan udelade citron og du har den helt klassiske risalamande.
Prøv også fedtfattig risalamande eller risalamande med kirsebærsauce
Gå til
Risengrød
Risengrød er en dejlig sund mættende ret som også er en vigtig ingrediens til risalamande. Nogle foretrækker en lidt klæg tung risengrød, hvor det hele er kogt ud, mens andre foretrækker en tyndere risengrød, hvor der er også er lidt ”bid” i mandlerne. Derudover er det vigtigt at huske, at der er ikke salt i risalamande.
Risalamande med kirsebærsauce
Klassisk risalamande serveres med kold eller varm kirsebærsauce. Det er en smagssag, hvad der er bedst, det vigtigste er, at man køber en kirsebærsauce af god kvalitet, hvis man ikke har lavet sin egen.
📋 Opskrift med noter
Klassisk risalamande
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Ingredienser risalamande
- 2 spsk. Sukker
- 4 dl. Fløde
- 1 spsk. Citronskal (revet, kan udelades)
- 2 stk. Vaniljestænger
- 150 g Mandler (smuttede og hakkede)
Sådan gør du
Fremgangsmåde risengrød
- Først laves en klassisk risengrød, men uden salt. Kom vandet i kog og hæld risene i. Rør rundt og lad det hele koge et par minutter under låg. Tilsæt mælken og lad det komme i kog under kraftig omrøring. Pas på mælken ikke brænder på.
- Skru nu ned for varmen og kog det under låg ved meget svag varme i en pæn halv time. 10 min. Før grøden er færdig gøres følgende.
- Tag vaniljestænger og halver dem. Tag kornene ud og kom dem i grøden. Smid stængerne med op i grøden.
- Rør i gryden engang imellem, så grøden ikke brænder på.
- Sæt risengrøden til køling, den skal være køleskabskold, før der skal laves klassisk risalamande.
Fremgangsmåde risalamande
- Pisk fløden stiv med sukker. Tilsæt de hakkede mandler, citronskal og grød lidt efter lidt, mens der røres forsigtigt rundt.
- Nu bestemmer du selv hvordan din Klassisk risalamande skal være. Jo mere grød du putter i fløden, jo stivere og tungere bliver din risalamande.
- Når du har den ønskede konsistens, hældes risalamande i en skål, og sættes i køleskabet.
Servering
- Serveres med varm kirsebærsauce til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 60 min. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser risengrød
Ingredienser risalamande
- 2 spsk. Sukker
- 4 dl. Fløde
- 1 spsk. Citronskal (revet, kan udelades)
- 2 stk. Vaniljestænger
- 150 g Mandler (smuttede og hakkede)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde risengrød
- Først laves en klassisk risengrød, men uden salt. Kom vandet i kog og hæld risene i. Rør rundt og lad det hele koge et par minutter under låg. Tilsæt mælken og lad det komme i kog under kraftig omrøring. Pas på mælken ikke brænder på.
- Skru nu ned for varmen og kog det under låg ved meget svag varme i en pæn halv time. 10 min. Før grøden er færdig gøres følgende.
- Tag vaniljestænger og halver dem. Tag kornene ud og kom dem i grøden. Smid stængerne med op i grøden.
- Rør i gryden engang imellem, så grøden ikke brænder på.
- Sæt risengrøden til køling, den skal være køleskabskold, før der skal laves klassisk risalamande.
Fremgangsmåde klassisk risalamande
- Pisk fløden stiv med sukker. Tilsæt de hakkede mandler, citronskal og grød lidt efter lidt, mens der røres forsigtigt rundt.
- Nu bestemmer du selv hvordan din Klassisk risalamande skal være. Jo mere grød du putter i fløden, jo stivere og tungere bliver din risalamande.
- Når du har den ønskede konsistens, hældes risalamande i en skål, og sættes i køleskabet.
🍽Servering
- Serveres med varm kirsebærsauce til.
Kommentarer
Ingen kommentarer