• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter

    Koldskål cheesecake

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 9 måneder siden

    Koldskål cheesecake med friske jordbær

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total24
    • 20
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Koldskål, citron, lime, jordbær, ægte vanilje og mascarpone er hovedingredienserne i denne virkelig skønne friske koldskål cheesecake dessert, som er særlig velegnet når det er varmt. Spis koldskål cheesecaken, som en dessert eller nyd den som en kage til kaffen.

    Gå til
    • Frisk dessert
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Frisk dessert

    Koldskål cheesecaken er en dejlig frisk dessert som smager rigtig godt i varmen. Der er skøn pikant syrlighed fra jordbær og koldskål, som giver et godt modspil til den søde bund. Koldskål cheesecake er den perfekte dessert i sommervarmen.

    • Koldskål cheesecake med friske jordbær
      Koldskål cheesecake med jordbær
    • Koldskål cheesecake med friske jordbær
      Koldskål cheesecake med friske jordbær

    📋 Opskrift

    Koldskål cheesecake med friske jordbær

    Koldskål cheesecake

    Koldskål cheesecake er den perfekte dessert i sommervarmen. Det er meningen at bunden ikke er så sprød, men bliver lidt blød.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 35 min
    Nedkøling 5 t
    Samlet tid 5 t 45 min
    Ret Desserter
    Køkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 26 %

    Udstyr

    • Springform 18 cm

    Ingredienser
      

    • 200 g Kammerjunkere
    • 1 stk. Citron (Økologisk)
    • 75 g Smør
    • 1 tsk. Vaniljesukker

    Fyld

    • 4 blade Husblas
    • 1 dl Sødmælk
    • 3 spsk. Sukker
    • 1 stk. Vaniljestang
    • 5 dl Kærnemælk
    • 2 stk. Lime (Økologiske)
    • 200 g Mascarpone
    • 30 g Flormelis

    Pynt

    • 250 g Jordbær

    Sådan gør du
     

    • Blød smør op så det er meget blødt men ikke smeltet.
    • Kom kammerjunker i en blender og knus dem. Skyl og riv den gule skal af citronen.
    • Bland og rør det hele sammen i en skål sammen med vaniljesukker.
    • Smør springformen med smør eller olie. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld blandingen ned i springformen og pres og tryk det godt sammen, indtil du har en ensartet glat bund.
    • Stil formen på køl en times tid.

    Fyld

    • Husblassen udblødes i koldt vand. Imens varmes mælken (forsigtigt og uden at den brænder på) op i en lille gryde til netop kogepunktet.
    • Kom sukkeret i mælken og rør rundt indtil det er opløst.
    • Skær vaniljestang igennem, skrab kornene ud og fordel korn i lidt sukker.
    • Rør nu vaniljekorn og sukker ud i mælken i en skål.
    • Husblas tages op og vrides og kommes i mælken sammen med kærnemælk.
    • Riv limeskal fint med et rivejern og kom det mælkeblandingen under omrøring.
    • Tag en ny skål. Pres saften ud af lime og rør det forsigtigt ind i mascarpone sammen med flormelis. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponeblandingen.
    • Nu fordeles fyldet med en dejskraber på den afkølede kagebund.
    • Skyl og nip jordbær, og skær dem igennem. Fordel jordbær på koldskål cheesecake.
    • Stilles til afkøling i køleskab i mindst 5 timer.

    Noter

    • Koldskål cheesecake er en skøn dessert når det er varmt.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 518kcal (26%) | Kulhydrater: 54g (18%) | Protein: 11g (22%) | Fedt: 31g (48%) | Mættet fedt: 18g (113%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 3g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 44g (49%) | Vitamin A: 964IU (19%) | Vitamin C: 41mg (50%) | Calcium: 184mg (18%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword citron, kærnemælk, Koldskål cheesecake, mascarpone, vanilje
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 5 timer og 45 min Opskrift til 6 personer

    🥘 Ingredienser

    • 200 g Kammerjunkere
    • 1 stk. Citron Økologisk
    • 75 g Smør
    • 1 tsk. Vaniljesukker

    🍳 Fyld

    • 4 blade Husblas
    • 1 dl Sødmælk
    • 3 spsk. Sukker
    • 1 stk. Vaniljestang
    • 5 dl Kærnemælk
    • 2 stk. Lime Økologiske
    • 200 g Mascarpone
    • 30 g Flormelis

     🍒Pynt

    • 250 g Jordbær

    🔪 Sådan gør du

    1. Blød smør op så det er meget blødt men ikke smeltet.
    2. Kom kammerjunker i en blender og knus dem. Skyl og riv den gule skal af citronen.
    3. Bland og rør det hele sammen i en skål sammen med vaniljesukker.
    4. Smør springformen med smør eller olie. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld blandingen ned i springformen og pres og tryk det godt sammen, indtil du har en ensartet glat bund.
    5. Stil formen på køl en times tid.

    🍳 Fyld

    1. Husblassen udblødes i koldt vand. Imens varmes mælken (forsigtigt og uden at den brænder på) op i en lille gryde til netop kogepunktet.
    2. Kom sukkeret i mælken og rør rundt indtil det er opløst.
    3. Skær vaniljestang igennem, skrab kornene ud og fordel korn i lidt sukker.
    4. Rør nu vaniljekorn og sukker ud i mælken i en skål.
    5. Husblas tages op og vrides og kommes i mælken sammen med kærnemælk.
    6. Riv limeskal fint med et rivejern og kom det mælkeblandingen under omrøring.
    7. Tag en ny skål. Pres saften ud af lime og rør det forsigtigt ind i mascarpone sammen med flormelis. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponeblandingen.
    8. Nu fordeles fyldet med en dejskraber på den afkølede kagebund.
    9. Skyl og nip jordbær, og skær dem igennem. Fordel jordbær på koldskål cheesecake.
    10. Stilles til afkøling i køleskab i mindst 5 timer.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Koldskål cheesecaken er en skøn dessert når vejret er varmt, så nyd den gerne om eftermiddagen.

    ❓ FAQ

    Hvordan skal Koldskål cheesecake opbevares ?

    I køleskabet

    Hvad er holdbarheden ?

    Ca. 1 dag i køleskabet, men den er bedst den første dag.

    Koldskål cheesecake med friske jordbær
    Koldskål cheesecake med friske jordbær
    Del meget gerne
    • Total24
    • 20
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Koldskål med rabarberkompot
    Peberfrugtsuppe med kylling »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter Tags: citron, jordbær, Kærnemælk, lime, mascarpone, mælk, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind