• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Desserter

Koldskål cheesecake

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Koldskål cheesecake med friske jordbær

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total24
  • 20
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Koldskål, citron, lime, jordbær, ægte vanilje og mascarpone er hovedingredienserne i denne virkelig skønne friske koldskål cheesecake dessert, som er særlig velegnet når det er varmt. Spis koldskål cheesecaken, som en dessert eller nyd den som en kage til kaffen.

Gå til
  • Frisk dessert
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Frisk dessert

Koldskål cheesecaken er en dejlig frisk dessert som smager rigtig godt i varmen. Der er skøn pikant syrlighed fra jordbær og koldskål, som giver et godt modspil til den søde bund. Koldskål cheesecake er den perfekte dessert i sommervarmen.

  • Koldskål cheesecake med friske jordbær
    Koldskål cheesecake med jordbær
  • Koldskål cheesecake med friske jordbær
    Koldskål cheesecake med friske jordbær

📖 Opskrift

Koldskål cheesecake med friske jordbær

Koldskål cheesecake

Koldskål cheesecake er den perfekte dessert i sommervarmen. Det er meningen at bunden ikke er så sprød, men bliver lidt blød.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 35 min
Nedkøling 5 t
Samlet tid 5 t 45 min
Ret Desserter
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 26 %

Udstyr

  • Springform 18 cm

Ingredienser
  

  • 200 g Kammerjunkere
  • 1 stk. Citron (Økologisk)
  • 75 g Smør
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Fyld

  • 4 blade Husblas
  • 1 dl Sødmælk
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 5 dl Kærnemælk
  • 2 stk. Lime (Økologiske)
  • 200 g Mascarpone
  • 30 g Flormelis

Pynt

  • 250 g Jordbær

Sådan gør du
 

  • Blød smør op så det er meget blødt men ikke smeltet.
  • Kom kammerjunker i en blender og knus dem. Skyl og riv den gule skal af citronen.
  • Bland og rør det hele sammen i en skål sammen med vaniljesukker.
  • Smør springformen med smør eller olie. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld blandingen ned i springformen og pres og tryk det godt sammen, indtil du har en ensartet glat bund.
  • Stil formen på køl en times tid.

Fyld

  • Husblassen udblødes i koldt vand. Imens varmes mælken (forsigtigt og uden at den brænder på) op i en lille gryde til netop kogepunktet.
  • Kom sukkeret i mælken og rør rundt indtil det er opløst.
  • Skær vaniljestang igennem, skrab kornene ud og fordel korn i lidt sukker.
  • Rør nu vaniljekorn og sukker ud i mælken i en skål.
  • Husblas tages op og vrides og kommes i mælken sammen med kærnemælk.
  • Riv limeskal fint med et rivejern og kom det mælkeblandingen under omrøring.
  • Tag en ny skål. Pres saften ud af lime og rør det forsigtigt ind i mascarpone sammen med flormelis. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponeblandingen.
  • Nu fordeles fyldet med en dejskraber på den afkølede kagebund.
  • Skyl og nip jordbær, og skær dem igennem. Fordel jordbær på koldskål cheesecake.
  • Stilles til afkøling i køleskab i mindst 5 timer.

Noter

  • Koldskål cheesecake er en skøn dessert når det er varmt.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 518kcal (26%) | Kulhydrater: 54g (18%) | Protein: 11g (22%) | Fedt: 31g (48%) | Mættet fedt: 18g (113%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 3g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 44g (49%) | Vitamin A: 964IU (19%) | Vitamin C: 41mg (50%) | Calcium: 184mg (18%) | Jern: 1mg (6%)
Keyword citron, kærnemælk, Koldskål cheesecake, mascarpone, vanilje
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 5 timer og 45 min Opskrift til 6 personer

🥘 Ingredienser

  • 200 g Kammerjunkere
  • 1 stk. Citron Økologisk
  • 75 g Smør
  • 1 tsk. Vaniljesukker

🍳Fyld

  • 4 blade Husblas
  • 1 dl Sødmælk
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 5 dl Kærnemælk
  • 2 stk. Lime Økologiske
  • 200 g Mascarpone
  • 30 g Flormelis

 🥬Pynt

  • 250 g Jordbær

🔪 Sådan gør du

  1. Blød smør op så det er meget blødt men ikke smeltet.
  2. Kom kammerjunker i en blender og knus dem. Skyl og riv den gule skal af citronen.
  3. Bland og rør det hele sammen i en skål sammen med vaniljesukker.
  4. Smør springformen med smør eller olie. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld blandingen ned i springformen og pres og tryk det godt sammen, indtil du har en ensartet glat bund.
  5. Stil formen på køl en times tid.

🍳Fyld

  1. Husblassen udblødes i koldt vand. Imens varmes mælken (forsigtigt og uden at den brænder på) op i en lille gryde til netop kogepunktet.
  2. Kom sukkeret i mælken og rør rundt indtil det er opløst.
  3. Skær vaniljestang igennem, skrab kornene ud og fordel korn i lidt sukker.
  4. Rør nu vaniljekorn og sukker ud i mælken i en skål.
  5. Husblas tages op og vrides og kommes i mælken sammen med kærnemælk.
  6. Riv limeskal fint med et rivejern og kom det mælkeblandingen under omrøring.
  7. Tag en ny skål. Pres saften ud af lime og rør det forsigtigt ind i mascarpone sammen med flormelis. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponeblandingen.
  8. Nu fordeles fyldet med en dejskraber på den afkølede kagebund.
  9. Skyl og nip jordbær, og skær dem igennem. Fordel jordbær på koldskål cheesecake.
  10. Stilles til afkøling i køleskab i mindst 5 timer.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

Koldskål cheesecaken er en skøn dessert når vejret er varmt, så nyd den gerne om eftermiddagen.

❓ FAQ

Hvordan skal Koldskål cheesecake opbevares ?

I køleskabet

Hvad er holdbarheden ?

Ca. 1 dag i køleskabet, men den er bedst den første dag.

Koldskål cheesecake med friske jordbær
Koldskål cheesecake med friske jordbær

Mere fra samme kategori:

Blommer i madeira klassisk opskrift
Fisk med risotto
Oksefilet med marineret løg og gratineret kartoffel
Pulled pork med coleslaw i Römertopf
Indbagt svinemørbrad med bacon
Rugbrødssandwich med Laks
Del meget gerne
  • Total24
  • 20
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Desserter

  • Risalamande cheesecake med kirsebærgelé på kagetallerken
    Risalamande cheesecake
  • Æblekage med flødeskum og brombærmarmelade
    Æblekage med makroner og flødeskum
  • Nem blommekompot med vanilje
    Blommekompot med vanilje
  • Nem blommekompot på 30 minutter
    Blommekompot

Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter Tags: citron, jordbær, Kærnemælk, lime, mascarpone, mælk, vanilje

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·