Hjemmelavede lakridsflødeboller
Giver ca. 12 flødeboller
Af Min Madopskrift
Lakridsflødeboller med kokos er en nem, men lidt tidskrævende opskrift, da du skal bruge ovnen et par gange. Til gengæld får du de mest fantastiske flødeboller som kan varieres efter smag.
Som drys har vi brugt kokos, men du kan også bruge nødder.
Ingredienser:
Bund til Lakridsflødeboller
- 200 gram. sukker
- 4 æggehvider
- 500 g. ren rå marcipan
Guf til Lakridsflødeboller
- 300 g. sukker
- 1 dl. vand
- 5 æggehvider fra mellemstore æg
- 1 tsk. lakridspulver
Overtræk til Lakridsflødeboller
- 350 gram overtrækschokolade
- 1 spsk. lakridspulver
- 1 spiseske kokos (Kan udelades)
Fremgangsmåde Lakridsflødeboller
Bunde
- Tag en stor skål. Hak marcipan i små stykker og kom det i skålen.
- Tag en anden skål og kom æggehvider og sukker i. Rør indtil sukkeret er opløst.
- Rør nu lidt af blandingen ned til marcipanen indtil det hele er brugt og rør det godt sammen.
- Rul det ud på et meldrysset bord. Bunde skal være ca. ½ cm tykke. Stik runde bunde ud med et glas.
- Kom dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
- Bages midt i ovnen ved 175 grader, til de har fået lidt farve eller er færdige. Det tager ca. 8 min.
- Sæt dem til afkøling på bagepladen.
Guf
- Sukker og vand koges ca. et par minutter eller til sukkeret er opløst i en gryde.
- Sæt det til afkøling.
- I en skål piskes æggehvider piskes stive og sukkervand tilsættes i en tynd stråle mens der piskes indtil guffen har den rigtige stive konsistens.
- Tilsæt nu den mængde lakridspulver du ønsker og fordel det i guffen.
- Tag en sprøjtepose og fyld den godt op med guf.
- Pres nu en pæn portion guf på hver af de afkølede bunde.
- Bunde med guf bages nu i ca. 5 min ved 175 grader midt i ovnen, til de er faste nok udenpå til, at kunnes dyppes i chokoladen.
- Sættes derefter til afkøling på BAGERIST, så bunde ikke bliver bløde.
Overtrækschokolade
- Chokoladen smeltes over et vandbad. Dvs. Du tager noget meget varmt vand, og kommer en skål i vandet. Derefter smelter du chokoladen i skålen og kommer lakridspulver og lidt kokos i. Der må ikke komme vand fra vandbad i skålen, da det ødelægger chokoladen.
- Flødebollerne dyppes enkeltvis i lakridschokoladen.
- Sættes igen til afkøling, gerne i køleskab.
- Serveres straks når flødeboller er afkølet. De behøver ikke være køleskabskolde.
- Du kan opbevare dine flødeboller på køl, et par dage.
Tips til Lakridsflødeboller
- Du kan bruge mørk chokolade som overtrækschokolade.
- Du kan udelade lakridspulver i enten overtrækschokoladen eller i guffen, alt efter hvordan du ønsker dine Lakridsflødeboller.
Kommentarer
Ingen kommentarer