Pandekagelagkage
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Pandekagelagkage med jordbær og ahornsirup er en børnevenlig dessert.
Den er enkel og ligetil at gå til og kan laves i god tid.
Ingredienser Pandekagelagkage med jordbær
- 100 gram hvedemel
- 1 ½ dl kærnemælk
- 1 tsk. vanilje eller 1 stang vanilje
- 3 æg
- 1 dl. mørk øl (Gerne maltøl)
- ½ tsk. salt
- Smør til bagning
- ½ liter piskefløde
- ½ tsk. vanilje
- 1 dl. Jordbærmarmelade
- Ahornsirup
- 75 gram knuste makroner
Pynt
- 250 gram friske jordbær
- Pebermynte, friske blade (Kan udelades)
Fremgangsmåde Pandekagelagkage med jordbær
- Kom mel op i en skål. Tilsæt resten af ingredienser lidt efter lidt. Hvis dejen bliver lidt for tynd, holdes noget af øllet tilbage.
- Kom et fugtigt klæde over skålen og sæt det i køleskabet i en lille time.
- Bag nu pandekagerne en efter en ved middelkraftig varme til de er gyldne og sprøde. De skal have ca. 1 minut hver i alt.
- Kasser den første, da den højst sandsynligt ikke bliver god.
- Bag til du har brugt al dejen.
- Sæt dem til side.
- Pisk fløden til den er let cremet. Tilsæt nu jordbærmarmelade og vanilje og pisk den ind i fløden. Vend de knuste makroner i fløden.
- Tag nu et fad og læg en pandekage på.
- Dryp nu ahornsirup på pandekagen.
- Kom et tykt lag fløde på.
- Kom en pandekage over og gentag processen, til alle pandekager er brugt.
- Pynt med jordbær og evt. hakkede mynteblade.
- Server straks eller kom den i køleskabet indtil den skal serveres.
Tips til Pandekagelagkage med jordbær
- Du kan erstatte jordbær med hindbær og jordbærmarmelade med hindbærmarmelade.
- Du kan udskifte flødeskum med vaniljeis.
Kommentarer
Ingen kommentarer endnu