Pandekager med vanilje
Af min madopskrift
Vรฆrd at vide om pandekager
Appelsin saft fra friske appelsiner, Vand eller รธl i dejen gรธr dine pandekager sprรธde og knasende.
Du skal kun erstatte lidt af mรฆlken med appelsinsaft, vand eller รธl.
Pandekager kan fryses. Lรฆg evt. et stykke bagepapir mellem hver pandekage, sรฅ kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for. Eller rul pandekagerne sammen inden frysning.
Hvis pandekagerne skal holdes lune til de skal spises, kan du stille dem pรฅ en tallerken i ovnen, pรฅ 50 grader.
Hvis du vรฆlger at servere pandekager som hovedret, kan du skifte det hvide sukker ud med lidt honning, det hvide hvedemel med groft fuldkornsmel og sรฅ drysse salat og kylling pรฅ i stedet for sukker eller is. Sรฅ har du i hvert fald en lidt sundere pandekage til aftensmaden.
Pandekager Klassisk. ca. 24 stk.
Ingredienser:
400 g mel
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
6 รฆg
6 dl mรฆlk
1 spsk. vaniljesukker, eller hel vaniljestang
Evt. 1 tsk. bagepulver
Til bagning: Margarine eller smรธr
Tip
Del รฆg i รฆggeblommer og รฆggehvider. Pisk รฆggehvider til de er stiftpiskede. Herefter vendesย de stiftpiskede รฆggehvider i dejen. Dette giver luftigere pandekager.
Fremgangsmรฅde:
Pisk sammen og lad det stรฅ ca. ยฝ time i kรธleskab.
Stil pandekagedejen pรฅ kรธl i en halv times tid.
Kom lidt smรธr pรฅ en pande, steg nu pandekagerne.
Pandekager skal cirka have 1 minut pรฅ hver side.
Sving pandekagen op i luften, sรฅ pandekagen vender sig, og falder ned pรฅ panden igen. Ser rigtig smart ud, og giver gode “point” fra dem der ser pรฅ.
Bare pas pรฅ, at du ikke rammer loftet eller gulvet, det ser nemlig fjollet ud, og giver kun “latter” fra dem der ser pรฅ.
๐
Tilbyd brun farin, sirup, honning og syltetรธj til.
Brombรฆrsyltetรธj og sukker er klassisk tilbehรธr.















Kommentarer
Ingen kommentarer