Her fรฅr du en virkelig lรฆkker dessert, som er dejlig bรฅde er frisk og mild i smagen pga. det lรฆkre samspil mellem de syrlige rabarber og ladyfingers. Rabarber tiramisu med mascarponecreme, er en perfekt dessert at servere, nรฅr der skal vรฆre gรฆster i huset, da den med fordel, kan laves dagen fรธr. Prรธv ogsรฅ rabarber crumble med vanilje

Indhold i opskrift - Hop til:
Rabarber
Til Rabarber tiramisu med mascarponecreme, er det er vigtigt, du ved hvilke rabarber du bruger, da der er meget stor forskel pรฅ, hvor meget oxalsyre de indeholder. Man kan som fingerregel sige, at jo stรธrre og grรธnnere en rabarberstilk er, jo mere syre indeholder den, og jo mindre kulinarisk vรฆrdifuld er den. De helt smรฅ rรธde rabarber, ofte kaldet vinrabarber eller jordbรฆrrabarber er de bedste, og de har en dejlig frisk pirrelig smag der prikker til tungen.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 6 timer og 10 min. Opskrift til 8 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Rabarbergrรธd
Mascarponecreme
- 4 stk. รg
- 70 g Rรธrsukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 200 g Mascarpone
๐ฅTilbehรธr
- 200 g Ladyfingers
- 1 dl Amaretto mandellikรธr
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Rabarbergrรธd
- Skyl rabarberstilke og skรฆr det nederste pรฅ stilken vรฆk. Er stilke grรธnne fjernes den grรธnne stilk. Kun rรธde stilke har god smag. Skรฆr dem ud i smรฅ stykker og kom dem i en gryde.
- Hรฆld sukker over. Flรฆk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom det hele i gryden sammen med den tomme stang og non-oxal. Hรฆld vandet i gryden og kog det hele langsomt op. Rรธr godt rundt hele tiden.
- Lad det smรฅsimre i ca. 15 minutter under lรฅg og sรฆt det derefter til side til afkรธling uden lรฅg.
Mascarponecreme
- Tag to skรฅle og slรฅ รฆg ud og del dem i รฆggehvider og รฆggeblommer. Pisk รฆggehvider helt stive med et piskeris og sรฆt det til side.
- Derefter piskes รฆggeblommer,
- Pisk รฆggeblommer, vaniljesukker og sukker sammen i den anden skรฅl indtil du har en cremet รฆggesnaps. Rรธr mascarpone i รฆggesnapsen uden at piske. Rรธr derefter de stiftpiskede รฆggehvider forsigtigt i, sรฅ du har en luftig mascarponecreme.
- Hรฆld amaretto i en skรฅl eller tallerken. Dyb og rul ladyfingers pรฅ alle sider og sรฆt dem i bunden af et ildfast fad indtil alle er brugt.
- Hรฆld rabarbergrรธd over ladyfingers og glat det hele med en flad kniv.
- Til sidst hรฆlder du mascarponecremen over og glat det hele igen med en paletkniv.
- Stil den ind i kรธleskabet i mindst 6 timer eller natten over.
๐ญโ Tips og FAQ
- Brug ogsรฅ det hvide stykke nederst pรฅ rabarberstik, da der her er mild rabarbersmag smag.
- Jo lรฆngere oppe pรฅ stilken hvor bladet sidder, jo mere syre er der.
- Du kan erstatte mascarpone med flรธdeskum tilsat lidt vanilje.
Man kan lave Rabarber tiramisu dagen fรธr man fรฅr gรฆster, da den bliver bedre efter nogle timer.
Ja, man kan erstatte mascarponecreme med flรธdeskum tilsat vaniljesukker.
Ja, spis ikke de rรฅ rabarberstilke da de er let giftige nรฅr de er rรฅ. Det samme gรฆlder rabarberblade.
๐ Komplet opskrift med noter

Rabarber Tiramisu
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Udstyr
- Glasskรฅl
Ingredienser
Rabarbergrรธd
Mascarponecreme
- 4 stk. รg
- 70 g Rรธrsukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 200 g Mascarpone
Tilbehรธr
- 200 g Ladyfingers
- 1 dl Amaretto (mandellikรธr)
Sรฅdan gรธr du
Rabarbergrรธd
- Skyl rabarberstilke og skรฆr det nederste pรฅ stilken vรฆk. Er stilke grรธnne fjernes den grรธnne stilk. Kun rรธde stilke har god smag. Skรฆr dem ud i smรฅ stykker og kom dem i en gryde.
- Hรฆld sukker over. Flรฆk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom det hele i gryden sammen med den tomme stang og non-oxal. Hรฆld vandet i gryden og kog det hele langsomt op. Rรธr godt rundt hele tiden.
- Lad det smรฅsimre i ca. 15 minutter under lรฅg og sรฆt det derefter til side til afkรธling uden lรฅg.
Mascarponecreme
- Tag to skรฅle og slรฅ รฆg ud og del dem i รฆggehvider og รฆggeblommer. Pisk รฆggehvider helt stive med et piskeris og sรฆt det til side.
- Derefter piskes รฆggeblommer,
- Pisk รฆggeblommer, vaniljesukker og sukker sammen i den anden skรฅl indtil du har en cremet รฆggesnaps. Rรธr mascarpone i รฆggesnapsen uden at piske. Rรธr derefter de stiftpiskede รฆggehvider forsigtigt i, sรฅ du har en luftig mascarponecreme.
- Hรฆld amaretto i en skรฅl eller tallerken. Dyb og rul ladyfingers pรฅ alle sider og sรฆt dem i bunden af et ildfast fad indtil alle er brugt.
- Hรฆld rabarbergrรธd over ladyfingers og glat det hele med en flad kniv.
- Til sidst hรฆlder du mascarponecremen over og glat det hele igen med en paletkniv.
- Stil den ind i kรธleskabet i mindst 6 timer eller natten over.
Noter
- Du kan erstatte vaniljesukker med รฆgte vanilje.
- Kig pรฅ flasken med Non-oxal og fรธlg brugsanvisningen. Normalt skal man bruge 2 tsk. per kilo rabarber.
- Smag pรฅ rabarbergrรธd om den har syre og om den er for syrlig. Enten skal der tilsรฆttes ekstra sukker eller non-oxal.ย
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.


















Kommentarer
Ingen kommentarer