• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter

    Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    Rabarber tiramisu med amaretto på kagetallerken

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total11
    • 11
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du en virkelig lækker dessert, som er dejlig både er frisk og mild i smagen pga. det lækre samspil mellem de syrlige rabarber og ladyfingers. Rabarber tiramisu med mascarponecreme, er en perfekt dessert at servere, når der skal være gæster i huset, da den med fordel, kan laves dagen før.  Prøv også rabarber crumble med vanilje

    Rabarber tiramisu med mascarpone
    Rabarber tiramisu med mascarpone og ladyfingers
    Gå til
    • Rabarber
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Rabarber

    Til Rabarber tiramisu med mascarponecreme, er det er vigtigt, du ved hvilke rabarber du bruger, da der er meget stor forskel på, hvor meget oxalsyre de indeholder. Man kan som fingerregel sige, at jo større og grønnere en rabarberstilk er, jo mere syre indeholder den, og jo mindre kulinarisk værdifuld er den. De helt små røde rabarber, ofte kaldet vinrabarber eller jordbærrabarber er de bedste, og de har en dejlig frisk pirrelig smag der prikker til tungen.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 6 timer og 10 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    Rabarbergrød

    • 600 g Rabarber små røde stilke
    • 1 dl Vand
    • 175 g Rørsukker
    • 1 stang Vanilje
    • 1 tsk. Non oxal

    Mascarponecreme

    • 4 stk. Æg
    • 70 g Rørsukker
    • 1 tsk. Vaniljesukker
    • 200 g Mascarpone

    🥗 Tilbehør

    • 200 g Ladyfingers
    • 1 dl Amaretto mandellikør

    🔪 Sådan gør du

    Rabarbergrød

    1. Skyl rabarberstilke og skær det nederste på stilken væk. Er stilke grønne fjernes den grønne stilk. Kun røde stilke har god smag. Skær dem ud i små stykker og kom dem i en gryde.
    2. Hæld sukker over. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom det hele i gryden sammen med den tomme stang og non-oxal. Hæld vandet i gryden og kog det hele langsomt op. Rør godt rundt hele tiden.
    3. Lad det småsimre i ca. 15 minutter under låg og sæt det derefter til side til afkøling uden låg.

    Mascarponecreme

    1. Tag to skåle og slå æg ud og del dem i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggehvider helt stive med et piskeris og sæt det til side.
    2. Derefter piskes æggeblommer,
    3. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker sammen i den anden skål indtil du har en cremet æggesnaps. Rør mascarpone i æggesnapsen uden at piske. Rør derefter de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i, så du har en luftig mascarponecreme.
    4. Hæld amaretto i en skål eller tallerken. Dyb og rul ladyfingers på alle sider og sæt dem i bunden af et ildfast fad indtil alle er brugt.
    5. Hæld rabarbergrød over ladyfingers og glat det hele med en flad kniv.
    6. Til sidst hælder du mascarponecremen over og glat det hele igen med en paletkniv.
    7. Stil den ind i køleskabet i mindst 6 timer eller natten over.

    💭❓ Tips og FAQ

    • Brug også det hvide stykke nederst på rabarberstik, da der her er mild rabarbersmag smag.
    • Jo længere oppe på stilken hvor bladet sidder, jo mere syre er der.
    • Du kan erstatte mascarpone med flødeskum tilsat lidt vanilje.
    Kan noget af desserten laves i forvejen ?

    Man kan lave Rabarber tiramisu dagen før man får gæster, da den bliver bedre efter nogle timer.

    Kan man erstatte mascarponecreme ?

    Ja, man kan erstatte mascarponecreme med flødeskum tilsat vaniljesukker.

    Er rabarber giftige ?

    Ja, spis ikke de rå rabarberstilke da de er let giftige når de er rå. Det samme gælder rabarberblade.

    📋 Opskrift

    Rabarber tiramisu med amaretto på kagetallerken

    Rabarber Tiramisu

    Opskrift på Rabarber Tiramisu med mascarponecreme
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 10 min
    Køletid 6 t
    Samlet tid 6 t 20 min
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 21 %

    Udstyr

    • Glasskål

    Ingredienser
      

    Rabarbergrød

    • 600 g Rabarber (små røde stilke)
    • 1 dl Vand
    • 175 g Rørsukker
    • 1 stang Vanilje
    • 1 tsk. Non oxal

    Mascarponecreme

    • 4 stk. Æg
    • 70 g Rørsukker
    • 1 tsk. Vaniljesukker
    • 200 g Mascarpone

    Tilbehør

    • 200 g Ladyfingers
    • 1 dl Amaretto (mandellikør)

    Sådan gør du
     

    Rabarbergrød

    • Skyl rabarberstilke og skær det nederste på stilken væk. Er stilke grønne fjernes den grønne stilk. Kun røde stilke har god smag. Skær dem ud i små stykker og kom dem i en gryde.
    • Hæld sukker over. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom det hele i gryden sammen med den tomme stang og non-oxal. Hæld vandet i gryden og kog det hele langsomt op. Rør godt rundt hele tiden.
    • Lad det småsimre i ca. 15 minutter under låg og sæt det derefter til side til afkøling uden låg.

    Mascarponecreme

    • Tag to skåle og slå æg ud og del dem i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggehvider helt stive med et piskeris og sæt det til side.
    • Derefter piskes æggeblommer,
    • Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker sammen i den anden skål indtil du har en cremet æggesnaps. Rør mascarpone i æggesnapsen uden at piske. Rør derefter de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i, så du har en luftig mascarponecreme.
    • Hæld amaretto i en skål eller tallerken. Dyb og rul ladyfingers på alle sider og sæt dem i bunden af et ildfast fad indtil alle er brugt.
    • Hæld rabarbergrød over ladyfingers og glat det hele med en flad kniv.
    • Til sidst hælder du mascarponecremen over og glat det hele igen med en paletkniv.
    • Stil den ind i køleskabet i mindst 6 timer eller natten over.

    Noter

    • Du kan erstatte vaniljesukker med ægte vanilje.
    • Kig på flasken med Non-oxal og følg brugsanvisningen. Normalt skal man bruge 2 tsk. per kilo rabarber.
    • Smag på rabarbergrød om den har syre og om den er for syrlig. Enten skal der tilsættes ekstra sukker eller non-oxal. 

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 411kcal (21%) | Kulhydrater: 54g (18%) | Protein: 8g (16%) | Fedt: 16g (25%) | Mættet fedt: 9g (56%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 36g (40%) | Vitamin A: 684IU (14%) | Vitamin C: 6mg (7%) | Calcium: 124mg (12%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Rabarber dessert, Rabarber med mascarponecreme, Rabarber tiramisu
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Rabarber tiramisu med ladyfingers
    Rabarber tiramisu med ladyfingers
    Del meget gerne
    • Total11
    • 11
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Laks i rød karry og kokosmælk
    Rabarberkage med marcipan »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter Tags: amaretto, æg, mascarpone, rabarber, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind