Her får du fire opskrifter på rabarbergrød med fløde. Rabarber er også blevet meget populær at anvende i både rabarbertærter og lagkager. Men rabarber er også velegnet i cupcakes og i kompot da de giver en dejlig syrlig smag, som giver en god kontrast til sukkeret. Se også Rabarbergrød nem
Gå til
- Anbefalede rabarber sorter
- ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
- 4 opskrifter på Rabarbergrød med fløde
- 🥘 Ingredienser
- 🔪 Sådan gør du
- Fremgangsmåde 1 (Den almindelige)
- Fremgangsmåde 2 (Siet rabarbergrød). Til børn og dem som ikke kan lide klumper.
- Fremgangsmåde 3 (Sigtet rabarbergrød) Lidt grovere end sigtet rabarbergrød.
- Fremgangsmåde 4 (Rabarbergrød næsten uden vand). Anbefalet opskrift
- 💭❓ Tips og FAQ
- 📖 Opskrift
- 💬 Kommentarer
Sådan får du lange tynde rabarber stilke
Sæt en spand hvor bunden er skåret væk, over rabarberplanten i det tidlige forår, så vil rabarberen strække sig efter lyset. Husk og give rabarber masser af vand og gødning først på foråret.
Anbefalede rabarber sorter
Rabarber ELMSFEUER
Det er meget vigtigt, at man bruger den rigtige sort til rabarbergrød, da grøden ellers kan blive sur, smagsløs og grå. Til Rabarbergrød med fløde skal du bruge de helt små røde rabarberstængler, så du får en flot rød grød. Vi anbefaler jordbærrabarber sorten ELMSFEUER.
De gamle rabarbersorter som var grove, sure og grønne, giver ikke nær så god og lækker grød som de nye rabarber med lækre røde tynde stilke. Derudover indeholder de nye sorter ikke så meget oxalsyre. Køb eller brug dine egne jordbærrabarber eller vinrabarber til rabarbergrød med fløde. Rabarber er en flot og utrolig nem plante at have i sin have.
- Jordbærrabarber Elmsfeuer som er fryseegnet og med middel indhold af oxalsyre. Derudover er det en tidlig sort, som kan drives frem under høje spande uden bund, for tidlig høst.
- Vinrabarber som har samme egenskaber som ovenstående, men har mere rødt farvestof.
- Spørg på planteskolen hvilken rabarberplante de anbefaler.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 40 min. Opskrift til 4 personer
4 opskrifter på Rabarbergrød med fløde
🥘 Ingredienser
- 30 stk. Rabarber Stængler
- 250 gram sukker 400- 500 gram ved meget syrlige rabarber
- 1 stang vanilje
- 4 dl vand
- 2 spsk. kartoffelmel (Siet rabarbergrød)
🔪 Sådan gør du
Fremgangsmåde 1 (Den almindelige)
- Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og grønne stængler.
- Rabarberstilke skæres i stykker på ca. 1-2 cm.
- Tag en stor gryde og kog rabarber i vandet i ca. 15- 20 minutter.
- Imens forberedes de andre ingredienser.
- Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen, og den læg den tomme stang i gryden med rabarber, mens vaniljekornene fordeles ind i 1 spsk. sukker.
- Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker fra. Hæld grøden gennem et dørslag eller blend direkte i gryden. Hvis du bruger en sigte, fjernes tråde, og smagen bliver lidt anderledes, til gengæld bliver grøden meget fin og lækker i konsistensen.
- Hæld grøden op i en skål og drys godt med sukker ovenpå.
- Sættes derefter til afkøling
Fremgangsmåde 2 (Siet rabarbergrød). Til børn og dem som ikke kan lide klumper.
- Den siede (siet gennem sigte) rabarbergrød koges på ny op i en gryde, mens sukkeret tilsættes.
- Kartoffelmel der er udrørt i vand hældes i meget langsomt og under konstant omrøring. Rabarbergrøden stivner til en lækker konsistens, og skal ikke koges op på ny.
- Hvis man vil bruge non-oxal, skal det kommes i helt fra begyndelsen af kogningen, men det påvirker også smagen, da en del af den friske, lidt syrlige smag forsvinder.
- Spiser man ikke meget rabarbergrød eller bruger man rabarber med lidt indhold af oxalsyre, er det heller ikke nødvendigt at bruge non-oxal.
- Hæld grøden op i en skål og drys godt med sukker ovenpå.
- Sættes derefter til afkøling.
Fremgangsmåde 3 (Sigtet rabarbergrød) Lidt grovere end sigtet rabarbergrød.
- Den lidt grovere rabarbergrød (der er sigtet gennem dørslag) koges på ny op i en gryde, mens sukkeret tilsættes og der røres rundt i gryden. Når sukkeret er helt opløst, tilsættes vaniljesukkeret mens der stadig røres.
- Gryden tages af blusset.
- Rabarbergrøden samler sig til en dejlig konsistens, og skal ikke koges op på ny.
- Det er ikke nødvendigt at tilsætte kartoffelmel, da grøden er grovere men stadig lækker fyldig og meget velsmagende.
- Hæld grøden op i en skål og drys godt med sukker ovenpå.
- Sættes derefter til afkøling
Fremgangsmåde 4 (Rabarbergrød næsten uden vand). Anbefalet opskrift
- Det er muligt at lave rabarbergrøden næsten helt uden vand, ved at koge rabarberstykker op med 1 dl. vand på svagt blus med sukkeret tilsat, og lade det hele simre i ca. 30 minutter. Husk og rør en gang imellem i gryden.
- Til sidst tilsættes vaniljesukkeret.
- Hvis de udkogte rabarberstykker ikke sis fra, er kartoffelmel her heller ikke nødvendigt.
- Hæld grøden op i en skål og drys godt med sukker ovenpå.
- Sættes derefter til afkøling.
- Serveres med fløde og mælk til. Evt. kan lidt ekstra sukker drysses over.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Rabarber bladene og stilkene er lidt giftige i rå tilstand, så man skal ikke bruge rabarber frisk som slik eller i salater.
- Rabarber skal bruges i foråret, hvor stilkene er lange og slanke. Allerede i Juni måned er spisekvaliteten forringet væsentligt.
- En rabarbergrød lavet i maj smager bedre end en rabarbergrød lavet i Juni. Det skyldes blandt andet indholdet af oxalsyre, og grovheden af stilkene.
- Pluk evt. dine rabarber dagen før du skal bruge dem, derved mindskes syrligheden også lidt.
❓ FAQ
Nej, jordbærrabarber indeholder meget rød frugtfarve.
📖 Opskrift
Rabarbergrød med fløde
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 30 stk. Rabarber (Stængler)
- 250 gram sukker (400- 500 gram ved syrlige meget rabarber)
- 1 stang vanilje
- 4 dl vand
- 2 spsk. kartoffelmel
Sådan gør du
Fremgangsmåde 1 (Den almindelige)
- Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og grønne stængler.
- Rabarberstilke skæres i stykker på ca. 1-2 cm.
- Tag en stor gryde og kog rabarber i vandet i ca. 15- 20 minutter.
- Imens forberedes de andre ingredienser.
- Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen, og den læg den tomme stang i gryden med rabarber, mens vaniljekornene fordeles ind i 1 spsk. sukker.
- Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker fra. Hæld grøden gennem et dørslag eller blend direkte i gryden. Hvis du bruger en sigte, fjernes tråde, og smagen bliver lidt anderledes, til gengæld bliver grøden meget fin og lækker i konsistensen.
- Sættes til afkøling
Fremgangsmåde 2 (Sigtet rabarbergrød) Til børn og dem som ikke kan lide klumper.
- Den sigtede rabarbergrød koges på ny op i en gryde, mens sukkeret tilsættes.
- Kartoffelmel der er udrørt i vand hældes i meget langsomt og under konstant omrøring. Rabarbergrøden stivner til en lækker konsistens, og skal ikke koges op på ny.
- Hvis man vil bruge non-oxal, skal det kommes i helt fra begyndelsen af kogningen, men det påvirker også smagen, da en del af den friske, lidt syrlige smag forsvinder.
- Spiser man ikke meget rabarbergrød eller bruger man rabarber med lidt indhold af oxalsyre, er det heller ikke nødvendigt at bruge non-oxal.
- Sættes til afkøling
Fremgangsmåde 3 ( Sigtet gennem dørslag) Lidt grovere end sigtet rabarbergrød.
- Den grove rabarbergrød koges på ny op i en gryde, mens sukkeret tilsættes og der røres rundt i gryden. Når sukkeret er helt opløst, tilsættes vaniljesukkeret mens der stadig røres.
- Gryden tages af blusset.
- Rabarbergrøden samler sig til en tyk konsistens, og skal ikke koges op på ny.
- Det er ikke nødvendigt at tilsætte kartoffelmel, da grøden er grovere men stadig lækker fyldig og meget velsmagende.
- Sættes til afkøling
Fremgangsmåde 4 (Rabarbergrød næsten uden vand). Anbefalet opskrift
- Det er muligt at lave rabarbergrøden næsten helt uden vand, ved at koge rabarberstykker op med 1 dl. vand på svagt blus med sukkeret tilsat, og lade det hele simre i ca. 30 minutter. Husk og rør en gang imellem i gryden.
- Til sidst tilsættes vaniljesukkeret.
- Hvis de udkogte rabarberstykker ikke sis fra, er kartoffelmel her heller ikke nødvendigt.
- Sættes til afkøling
- Serveres med fløde og mælk til. Evt. kan lidt sukker drysses over.
Noter
MIN MADOPSKRIFT ANBEFALER FØLGENDE SORTER AF RABARBER
- Jordbærrabarber Elmsfeuer som er fryseegnet og med middel indhold af oxalsyre. Derudover er det en tidlig sort, som kan drives frem under høje spande uden bund, for tidlig høst.
- Vinrabarber som har samme egenskaber som ovenstående, men har mere rødt farvestof.
- Spørg på planteskolen hvilken rabarberplante de anbefaler.
Tips. Sådan får du lange tynde stilke
- Sæt en spand hvor bunden er skåret væk, over rabarberplanten i det tidlige forår, så vil rabarberen strække sig efter lyset.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer