Glæd dig til denne fedtfattig opskrift på risalamande! Det er måske vores bedste opskrift. Vi er nemlig ikke så vild med for meget smag af fløde i risalamanden, som også gør den lidt “tung”. Denne risalamande fedtfattig opskrift smager godt og konsistensen er så luftig og lækker at du faktisk helt kan erstatte mælk med vand
Prøv også laktosefri risalamande
Gå til
Risalamande uden fløde
Denne fedtfattig risalamande er dejlig cremet og smager skønt af vanilje selv om den er helt uden fløde. Vi siger – prøv den. Du kan faktisk helt erstatte mælk med vand uden det går ret meget ud over smagen. Vi synes selv, at det er Danmarks bedste opskrift på fedtfattig risalamande
Tilsæt til gengæld ekstra vanilje og brug en god vaniljestang. Citronsaft eller revet citronskal giver lidt frisk smag til risalamanden.
📋 Opskrift med noter
Risalamande fedtfattig opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Risengrød
- 2 dl grødris (ca. 150 gram grødris)
- 2 dl vand
- 1 stk. vaniljestang (ekstra stor)
- 1 liter mælk (evt. skummetmælk eller minimælk)
Ingredienser Risalamande
- ½ portion risengrød
- 1 spsk. sukker
- 75 gram mandler
- 1 Knivspids salt
- 2 dl. Cremefine
- 1 spsk. Citronsaft (eller revet citronskal, som tilsættes til sidst. Kan udelades)
Sådan gør du
Fremgangsmåde risengrød
- Kom ris i en gryde med kogende vand og kog ris i ca. 2 minutter under omrøring.
- Tilsæt nu mælk og kog det op under omrøring.
- Skrue nu ned for varmen til svag varme og kom låg på.
- Husk du skal røre jævnligt i gryden mens den simrer. Mælk brænder let på.
- Grøden skal nu koge i ca. 30 minutter.
- 10 minutter før grøden er færdig skrabes korn ud af vaniljestang. Smid den tomme stang ned til risengrøden. 5 minutter før grøden er færdig tilsættes korn og røres godt ud i risengrøden.
- Når grøden er færdig kigges konsistensen i gennem. Er grøden for tyk tilsættes ekstra væde og er den for tynd koges grøden mere ind uden låg.
- Sæt grøden til afkøling og kom den i køleskabet til næste dag.
Fremgangsmåde Risalamande
- Kom risengrøden i en skål.
- Smut mandler og hak dem groft i lidt aflange splitter.
- Kom evt. citronsaft eller lidt gult revet citronskal i grøden. (Kan udelades)
- Kom mandler, salt, sukker i grøden og rør godt rundt.
- Pisk cremefine til en luftig flødeskum og vend den i risengrøden.
- Du har nu en dejlig luftig risalamande.
- Serveres med kold eller varm kirsebærsauce til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 40 min. Samlet tid er ca. 1 time. Opskrift til 6 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Risengrød
- 2 dl grødris (ca. 150 gram grødris)
- 2 dl vand
- 1 stk. vaniljestang (ekstra stor)
- 1 liter mælk (evt. skummetmælk eller minimælk)
Ingredienser Risalamande
- ½ portion risengrød
- 1 spsk. sukker
- 75 gram mandler
- 1 Knivspids salt
- 2 dl. Cremefine
- 1 spsk. Citronsaft (eller revet citronskal, som tilsættes til sidst. Kan udelades)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde risengrød
- Kom ris i en gryde med kogende vand og kog ris i ca. 2 minutter under omrøring.
- Tilsæt nu mælk og kog det op under omrøring.
- Skrue nu ned for varmen til svag varme og kom låg på.
- Husk du skal røre jævnligt i gryden mens den simrer. Mælk brænder let på.
- Grøden skal nu koge i ca. 30 minutter.
- 10 minutter før grøden er færdig skrabes korn ud af vaniljestang. Smid den tomme stang ned til risengrøden. 5 minutter før grøden er færdig tilsættes korn og røres godt ud i risengrøden.
- Når grøden er færdig kigges konsistensen i gennem. Er grøden for tyk tilsættes ekstra væde og er den for tynd koges grøden mere ind uden låg.
- Sæt grøden til afkøling og kom den i køleskabet til næste dag.
Fremgangsmåde Risalamande
- Kom risengrøden i en skål.
- Smut mandler og hak dem groft i lidt aflange splitter.
- Kom evt. citronsaft eller lidt gult revet citronskal i grøden. (Kan udelades)
- Kom mandler, salt, sukker i grøden og rør godt rundt.
- Pisk cremefine til en luftig flødeskum og vend den i risengrøden.
- Du har nu en dejlig luftig risalamande.
- Serveres med kold eller varm kirsebærsauce til.
💭 Tips
- Du kan erstatte mælk med vand
Kommentarer
Ingen kommentarer