Her finder du forskellige grøntsagsdip og dip med krydderurter, som du selv kan lave nemt og hurtigt. Du kan tilsætte citronskal og citronsaft som smagsforstærker. Derudover er revet ingefær også en rigtig god og dejlig smagsforstærker.
Prøv også ingefærdressing
Gå til
📖 Opskrift med noter
Grøntsagsdip
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Karry dip
- 2½ dl. yoghurt naturel
- 2 stk. syltet agurk
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. limesaft (eller citron)
- 1 tsk. sukker
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Blå ost dip
Hytteost dip
- 250 g hytteost
- 1 spsk. purløg
- 1 spsk. citronsaft
- ½ tsk. rørsukker
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Basilikum dip
- 200 g piskefløde
- 1 spsk. cremefraiche
- 1 bundt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Karry dip
- Hak de syltede agurker i små firkanter.
- Tag en lille skål og kom ingredienserne i skålen.
- Rør og bland det hele godt.
- Smag til med salt, sukker og friskværnet peber og servér straks.
Blå ost dip
- Hak den blå ost fint.
- Tag en lille skål og kom ingredienserne i skålen.
- Rør og bland det hele godt sammen i den lille skål.
- Smag til med salt, sukker og friskværnet peber og servér straks.
Hytteost dip
- Klargør krydderurter. Skyl og dup purløg tørre og snit dem fint.
- Rør ingredienserne sammen i en skål.
- Smag til med salt, sukker og friskværnet peber og servér straks.
Basilikum dip
- Pres hvidløg og kom det i en skål.
- Hak basilikum lidt groft.
- Kom resten af ingredienser i skål og rør det sammen.
- Smag til med salt, sukker og friskværnet peber og servér straks.
Noter
- Du kan variere mængden af krydderurter
- Du erstatte sojasauce med balsamico
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 3 minutter. Arbejdstid ca. 2 min. Samlet tid ca. 5 min. Opskrifter til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Karry dip
- 2½ dl. yoghurt naturel
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. limesaft (eller citron)
- 1 tsk. sukker
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Blå ost dip
- 200 g flødeost
- 50 g danablu (eller roquefort)
- ½ tsk. paprika
- 1 spsk. sød sojasauce
- ¼ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 1 spsk. cognac ((Kan udelades))
Hytteost dip
- 250 g hytteost
- 1 spsk. purløg
- 1 spsk. citronsaft
- ½ tsk. rørsukker
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Basilikum dip
- 200 g piskefløde
- 1 spsk. cremefraiche
- 1 bundt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses fremgangsmåden i nummerere trin. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter“
Karry dip
- Tag en lille skål og kom ingredienserne i skålen.
- Rør og bland det hele godt.
- Smag til med salt, sukker og friskværnet peber og servér straks.
Blå ost dip
- Hak den blå ost fint.
- Tag en lille skål og kom ingredienserne i skålen.
- Rør og bland det hele godt sammen i den lille skål.
- Smag til med salt, sukker og friskværnet peber og servér straks.
Hytteost dip
- Klargør krydderurter. Skyl og dup purløg tørre og snit dem fint.
- Rør ingredienserne sammen i en skål.
- Smag til med salt, sukker og friskværnet peber og servér straks.
Basilikum dip
- Pres hvidløg og kom det i en skål.
- Hak basilikum lidt groft.
- Kom resten af ingredienser i skål og rør det sammen.
- Smag til med salt, sukker og friskværnet peber og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan variere mængden af krydderurter
- Du erstatte sojasauce med balsamico
Kommentarer
Ingen kommentarer