Ingefærdressing med citron
Giver en portion dressing
Af Min Madopskrift
Ingefær og citron giver dressing en dejlig smag med noter af citron og stærk smag. Dressingen løfter og giver salaten en mere delikat konsistens. Ingefærdressing med citron er en dressing som kan bruges hele året rundt.
Ingredienser
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk. balsamicoeddike eller soja
- 1 tsk. honning
- Citron, halv
- 2 – 3 cm frisk ingefær
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skræl ingefær og riv den på den fine side på et rivejern eller pres den gennem en hvidløgspresser.
- Kom det fine revne ingefær op i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen.
- Smag til om der skal tilføres mere honning eller citron.
- Riv evt. lidt af det gule citronskal med ned i dressingen, hvis du ønsker en kraftigere smag af citron.
Tips
- Du kan lave en lidt større portion som du kan komme i en beholder med låg og sætte i køleskabet. Den kan holde sig i køleskabet i 2 dage ved 5 grader.
- Som ved alle dressinger med olie gælder det, at du ikke må røre ved ingredienserne, da bakterier i olie kan udvikle farlig botulisme. Brug aldrig hjemmelavet dressing efter 2 dage med mindre det er opvarmet og bakterier dræbt.
Skriv et svar