Denne opskrift på Basilikum dressing, er en af vore bedste opskrifter på dressinger med krydderurter. Det er en opskrift vi tit anbefaler hvis nogen spørger os, om vi kender en god dressing.
Den er både frisk i smagen og dufter skønt. Du kan bruge denne dressing til friske salater eller som en dip. Vi laver ofte en frisk salat hvor vi tilsætter denne dressing.
Du kan variere dressingen lidt ved f.eks. at udelade ingefær og tilsætte lidt chili i stedet.
Opskrift med noter
Basilikum dressing med citron
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Vask og skrub citron.
- Skyl basilikum grundigt, så du er sikker på der ikke er jord på.
- Skræl ingefær og riv den fint og kom det i en blender.
- Riv halvdelen af den gule skal af citronen og kom det op til ingefær i blender.
- Pres lidt citronsaft og kom det i blender og smid resten af citron ud.
- Tilsæt resten af ingredienser til blender og blend det hele til det bliver cremet dressing.
- Server straks.
Noter
- Kom det i en beholder med låg og flaske med prop og sæt det i køleskabet
- Kan holde sig 2 dage i køleskab
- Du kan evt. opvarme dressing til 70 grader i en microovn, for at dræbe bakterier. Derved forlænges holdbarhed.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Vi kommer lidt oregano i Basilikum dressing for, at give den lidt krydret smag, men det kan selvfølgelig udelades. Hvis du har frisk timian i haven, er det oplagt, at tilsætte lidt timian også. Du kan også tilsætte sar og vintersar som minder lidt om timian i smag.
Hvis du har en græsk eller italiensk honning, er den perfekt til denne basilikum dressing, da græske og italienske honningbier ofte besøger vilde timianblomster, som giver en meget aromatisk og krydret honning.
Kommentarer
Ingen kommentarer