Blåskimmelost kan være meget kraftig i smagen, men i denne blå ost dip, er smagen mild og konsistens er cremet og perfekt til kiks og kager. Dip med flødeost og blåskimmelost er mildere og cognac giver den lidt ekstra sødme i smagen. Denne blå ost dip er god til personer, som skal smage blåskimmelost for første gang. Denne blåskimmelost dip er perfekt til søde og krydrede kager. Til salte og almindelige kiks smager denne pikante dip himmelsk.
Prøv også karrydip

Blå ost dip er helt perfekt til ostebordet og den er meget nemt og hurtigt, at lave. Denne opskrift er til ca. 4 personer, men laver du og serverer du flere dip kan du evt. lave dobbelt portion.
Gå til
📖 Opskrift
Blå ost dip
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Sådan gør du
- Hak den blå ost lidt groft.
- Tag en lille skål og kom ingredienserne undtagen cognac i skålen.
- Rør og bland det hele godt sammen i den lille skål.
- Sæt det i køleskabet en times tid.
- Smag til med lidt cognac og evt. lidt ekstra blå ost og servér straks.
Noter
- Jo stærkere smag af blå ost du vil have, jo mere kan du tilsætte og tilsvarende reducere flødeosten.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 3 minutter. Arbejdstid ca. 2 min. Samlet tid ca. 5 min. Opskrifter til 4 personer.
🥘 Ingredienser
🔪 Sådan gør du
- Hak den blå ost lidt groft.
- Tag en lille skål og kom ingredienserne undtagen cognac i skålen.
- Rør og bland det hele godt sammen i den lille skål.
- Sæt det i køleskabet en times tid.
- Smag til med lidt cognac og evt. lidt ekstra blå ost og servér straks.
📖 Variation
Ønsker du, at variere eller ændre lidt på opskriften, har vi vist nogle muligheder her.
- Spicy – Tilføj lidt knust chili eller en knivspids cayennepeber.
- Deluxe – Tilføj lidt fløde hvis du ønsker en tyndere og mere cremet dip.
- Børnevenlig – Brug mindre blå ost, tilsæt lidt fløde så dippen bliver tyndere og tilbyd almindelige chips, som børnene kan dyppe i dip.
Holdbarhed
- Blåskimmelostdip skal opbevares i køleskabet straks den er lavet og indtil den serveres.
- Holdbarhed ca. 2 dage i køleskab.
- Den er ikke fryseegnet.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan lave dip dagen i forvejen
- Du kan hakke valnødder groft og tilsætte
- Jo mere du rører rundt jo mere cremet og ensartet bliver dip
❓ FAQ
nej
Ja, du kan lave dip dagen før den skal serveres
Skriv en kommentar