Ingefær og citron er rigtig gode ingredienser, som giver ingefærdressing med citron en dejlig pikant smag med noter af citrus og stærk ingefær. Ingefærdressing med citron, løfter og giver salaten en mere delikat konsistens og smag. Du kan lave denne dressing i alle friske salater og det er en dressing som kan bruges hele året rundt.
Gå til
Ingefærdressing serveres hele året
Vi har især lavet denne dressing når vi skal have fisk eller skaldyr, men det er en dressing som “pepper” enhver kedelig salat gevaldigt op. Det er også en dressing som “spiller” rigtig godt med hvidvin også. Nogle vil sige det er en dressing, som laves og bør serveres i den lyse årstid, men vi har også lavet denne ingefærdressing om vinteren og serveret den til lidt tungere retter med succes.
Opskrift med noter
Ingefærdressing med citron
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Skræl ingefær og riv den på den fine side på et rivejern eller pres den gennem en hvidløgspresser.
- Kom det fine revne ingefær op i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen.
- Smag til om der skal tilføres mere honning eller citron.
- Riv evt. lidt af det gule citronskal med ned i dressingen, hvis du ønsker en kraftigere smag af citron.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 1 minut. Arbejdstid ca. 4 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 3 cm ingefær (frisk)
- 1 dl olivenolie
- ½ tsk. honning
- ½ stk. citron
- 1 tsk. balsamico (eller soja)
- 1 knivspids Salt og peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skræl ingefær og riv den på den fine side på et rivejern eller pres den gennem en hvidløgspresser.
- Kom det fine revne ingefær op i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen.
- Smag til om der skal tilføres mere honning eller citron.
- Riv evt. lidt af det gule citronskal med ned i dressingen, hvis du ønsker en kraftigere smag af citron.
💭❓ Tips og FAQ
- Du kan lave en lidt større portion som du kan komme i en beholder med låg og sætte i køleskabet. Den kan holde sig i køleskabet i 2 dage ved 5 grader.
- Som ved alle dressinger med olie gælder det, at du ikke må røre ved ingredienserne, da bakterier i olie kan udvikle farlig botulisme. Brug aldrig hjemmelavet dressing efter 2 dage med mindre det er opvarmet og bakterier dræbt.
- Du kan komme dressing i en ovn eller mikroovn og opvarme dressing til 70 grader og derefter nedkøle den i køleskabet straks. Så skulle alle bakterier være væk.
❓ FAQ
I køleskabet
Dressinger med olivenolie har en kort holdbarhed, da der kan udvikles farlige bakterier i olien. Beregn en holdbarhed på 1 dag, når der bruges friske ingredienser i olien
Kommentarer
Ingen kommentarer