Tzatziki sauce med græsk yoghurt
Af Min Madopskrift
- Kalkuncuvette med ovnkartofler, rodfrugter og tzatziki
- Mild Tzatziki med meget agurk og lidt yoghurt
Tzatziki bliver vel tilbudt til alle turister i Grækenland der spiser på restaurant. Tzatziki er vel nok nærmere en slags dip der hovedsagelig består af agurk end en egentlig sauce,
Der findes utallige varianter af Tzatziki og måder at presse vandet ud. Pas på med at benytte metoden med at lægge agurken i salt, da slutresultatet kan blive meget saltet.
Efter du har skåret din agurk i tynde skiver, vil agurken miste en del af vandet, derefter kan du med begge hænder presse endnu mere vand ud.
Du kan også lægge agurkeskiver i et viskestykke, og så vride vandet ud af dem ved, at rulle viskestykket sammen og dreje begge ender af viskestykket modsat hinanden med hænderne.
De fleste Tzatziki saucer består af meget yoghurt og lidt agurk så det bliver en dip. Vores opskrift på tzatziki sauce består af meget agurk og lidt yoghurt og vi putter lidt mindre hvidløg i end original opskriften, så den ikke smager så kraftige af hvidløg. Derved får vi en mere fast Tzatziki sauce som ikke flyder ud på tallerkenen. Yderligere får vi den fordel, at det er muligt at snakke med andre, uden at lugte voldsomt af hvidløg, det er jo også værd at tage med.
Ingredienser Tzatziki:
- 1 stk. Agurk
- 150 ml yoghurt
- 2 fed pressede hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Riv agurken i så tynde skiver som muligt og klem så meget vand ud af den som muligt.
Hvidløgsfed røres i den græske yoghurt.
Tilsæt den drænede agurk til yoghurten og smag den til med salt og friskkværnet peber.
Tzatzikien kommes på køl til den skal serveres. Kom den i en bøtte med låg, da Tzatziki afgiver smag til de andre varer i køleskabet.
Smagen i Tzatzikien bliver kraftigere, hvis den får lov at trække mindst et par timer i køleskabet før den spises.
Tips
Ønsker du at tzatzikien bliver mere cremet, tilsætter du blot mere yoghurt.

Skriv et svar