Her får du en nem og lækker opskrift på en krydret syrlig/sød valnøddedressing, som er perfekt til, at dryppe over en frisklavet salat. Hvis du elsker valnødder vil du elske denne dressing, som pifter en frisk salat op. Valnøddedressingen bliver endnu bedre hvis den får lov til, at trække lidt inden den serveres.
Prøv også floridasalat
Gå til
📖 Opskrift
Valnøddedressing
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 50 g valnøddekerner (hakkede)
- 1 stk. appelsin
- 2 spsk. valnøddeolie (gerne koldpresset)
- ¾ dl olivenolie
- 1 tsk. vineddike (lys)
- 4 skiver agurk (syltede)
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. sirup
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Kom valnøddekerner i en lille blender og blend dem til valnøddemel.
- Kom det op i en skål med olivenolie og valnøddeolie og rør det sammen. Lad det trække 10 minutter og tilsæt så appelsinsaft.
- Smag nu valnøddedressingen til med sirup, honning og vineddike.
Pynt
- Kom nogle syltede agurkskiver i skålen med valnøddedressing som pynt.
Servering
- Dryp dressingen over salaten.
Noter
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 5 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser
- 50 g valnøddekerner (hakkede)
- 1 stk. appelsin
- 2 spsk. valnøddeolie (gerne koldpresset)
- ¾ dl olivenolie
- 1 tsk. vineddike (lys)
- 4 skiver agurk (syltede)
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. sirup
- 1 knivspids salt
🔪 Sådan gør du
- Kom valnøddekerner i en lille blender og blend dem til valnøddemel.
- Kom det op i en skål med olivenolie og valnøddeolie og rør det sammen. Lad det trække 10 minutter og tilsæt så appelsinsaft.
- Smag nu valnøddedressingen til med sirup, honning og vineddike.
🥬Pynt
- Kom nogle syltede agurkskiver i skålen med valnøddedressing som pynt.
🍽 Servering
- Dryp dressingen over salaten.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Tips til valnøddedressing
- Du kan tilsætte et par syltede agurkeskiver til dressingen i stedet for lidt af vineddiken.
❓ FAQ
Søde krydrede valnødder
Skriv en kommentar