Suppe kuren – den originale
Antal: 8 portioner i alt – skal spises middag og aften J
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Nu tænker du måske – suppekur? Og så op til jul? Aldrig i livet.
Men den er god nok og grunden til jeg har valgt og smide denne op nu, er fordi mange gerne vil have lov til netop og spise alle de her lækre ting i julen.
Så her er en lille suppe kur som ikke tager mere end 4 dage (der er til 8 portioner og du skal spise dem middag og aften), og så skulle du gerne være klar til de ekstra kilo, som juledagene måske kunne byde på.
Så kan du i hvert fald spise med god samvittighed – hvis du ikke allerede gør det i forvejen J
Og ellers kan du altid gemme denne til julen er forbi, fordi vi ved det jo – slankekur i januar og alt det der :D!
Obs! suppekuren er også god til, hvis man en weekend eller i noget tid bare har spist for meget usundt og man føler sig oppustet og lige har brug for et par dage hvor man lige får ”renset ud” og føler sig til rette igen.
Så kan denne kur lige tage den værste topmave så du er klar til weekenden og den stramme kjole 😀
Det skal du bruge:
- 2 store hvide løg
- 2 store fed hvidløg
- 1 frisk chili med kerner
- 600 g kylling- eller kalkunkød uden skind
- 2 gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 3 store tomater
- 400 g hvide bønner i vand (konserves)
- 2 spsk. jomfruolivenolie
- 1 tsk. oregano
- 2½ l fedtfattig kyllingebouillon
- Salt og peber
- Ca. 60 g revet parmesan
Sådan gør du:
- Først hakkes løg, hvidløg og chili fint. D
- Dernæst skæres kylling- eller kalkunkødet i små stykker.
- Snit nu gulerødder, bladselleri og tomater i større stykker og lad de hvide bønner dryppe af.
- Nu opvarmes olien i en stor gryde og løgene tilsættes og lad dem svitse i ca. 5 min.
- Tilsæt kødet og brun det i ca. 5 min.
- Kom hvidløg, chili, gulerødder, bladselleri og oregano i gryden og rør det godt sammen med kød og løg.
- Tilsæt bouillonen, giv suppen et opkog og lad den småkoge i 5 min.
- Tilsæt derpå tomater og bønner og lad det hele koge i et par minutter.
- Smag suppen til med lidt salt og peber (evt. noget ekstra chili hvis det gerne må smage af noget – det sætter også forbrændingen i gang) og sluk for varmen.
- Nu kan du fordele suppen i 8 portioner og så har du en ”lyn kur” til 4 dage J
- Hver portion suppe skal/kan serveres med 1-2 tsk. revet parmesan på toppen – det giver lige lidt ekstra god smag og mæthed J
*** HUSK og drikke en masse vand til og indimellem i disse dage. Væske giver mæthedsfornemmelse og derudover kan suppen også være lidt stærk så et stort glas vand kan blive tiltrængt ved siden af J
VELBEKOMME og ”held og lykke” med kuren – håber den virker for dig J
Mange varme julehilsner Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Mia
Det var bare en god opskrift Fie !
Tine Frederiksen
Hvor kan jeg få fat i fedtfattig kyllingebouillion? Eller hvordan laver man den? Vil mega gerne på kuren til at kickstarte mit vægttab….
På forhånd tak
Bjørn Nielsen
Hej Tine
Tak for dit spørgsmål.
Du kan evt. prøve om du kan købe fedtfattig kyllingebouillon i Rema 1000
Men du kan også lave kyllingebouillon selv. Det er også sundere 🙂
Håber du kan bruge svaret
Hilsen
Bjørn
Min Madopskrift
Sandra
Hej.
Er der tanken man skal nøjes med de to måltider om dagen?
Mange hilsner Sandra
Bjørn Nielsen
Hej Sandra
Ja det er det 🙂
Det er også vigtigt at huske, at drikke rigeligt vand.
Du følger bare opskriften som beskrevet.
Velbekomme og god fornøjelse med suppekuren 🙂
Hilsen
Min Madopskrift