• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

    Blinis med stenbiderrogn

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 3 måneder siden

    Blinis med stenbiderrogn

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Blinis med stenbiderrogn er en rigtig delikatesse, der nydes som små “hapser” inden selve hovedretten. Blinis er i familie med pandekagen. De er nemme at lave og er en vel nærmest en lille tyk pandekage bagt næsten uden sukker. Bag de små blinis så de bliver lidt sprøde og server dem straks fra panden. Prøv også pandekager med røget laks

    Gå til
    • Sådan anretter du blinis
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Sådan anretter du blinis

    Anret tilbehøret i små skåle, så det er muligt variere fyldet på de små blinis, hvis du vil lade gæsterne selv lave og kreere deres blinis. Det er hyggeligt og de små “hapsere” forsvinder hurtigt. Hvis du selv vil lave blinis, holdes blinis lune i ovnen indtil alle blinis er bagt færdige.

    Blinis med stenbiderrogn og citron
    Blinis med frisk stenbiderrogn og citron
    Blinis med stenbiderrogn
    Friskbagte Blinis med stenbiderrogn

    📋 Opskrift

    Blinis med stenbiderrogn

    Blinis med stenbiderrogn

    Blinis med stenbiderrogn er en en rigtig god klassisk forret.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 5 min
    arbejdstid 5 min
    Samlet tid 20 min
    Ret Fisk og skaldyr
    Køkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 17 %

    Ingredienser
      

    • 150 g Boghvedemel
    • 150 g Hvedemel
    • 1 tsk. Bagepulver
    • 1 tsk. Sukker
    • 2 dl Kærnemælk
    • 1 dl Vand
    • 3 stk. Æg (delt i hvider og blommer)
    • 2 spsk. Smør (smeltet )
    • 50 gram stenbiderrogn (rød )
    • 50 gram stenbiderrogn (ort )
    • 1 stk. Rødløg (finthakket)
    • 100 g Creme fraiche 38-50%
    • 1 spsk. Dild (frisk )
    • 1 dl. Citronsaft
    • 1 stk. Salt og peber

    Sådan gør du
     

    • Tag en stor skål og kom hvedemel, boghvedemel og bagepulver i skålen og bland det godt sammen.
    • Tilsæt nu vand, æggeblommer og sukker, og rør det hele godt sammen så du har en god sammenhængende dej.
    • Dejen skal nu hvile ca. en time lunt.
    • Smelt forsigtigt smørret og pisk æggehviderne til guf uden sukker og vend forsigtigt smeltet smør og æggehvider i dejen og pisk eller rør det sammen.
    • Tag nu en jernpande, en rigtig blinispande eller en ”slip let” pande og kom smør eller margarine på panden.
    • Tag en stor spiseskefuld dej og kom på den varme pande og bag de små blinis gyldne på begge sider i smør eller margarine. Ved blinispande fyldes dejen ca. ¾ op.

    Servering

    • Tag en blinis og kom en klat cremefraiche på.
    • Anret nu med rød og sort stenbiderrogn, fintsnittet rødløg, og drys evt. med lidt dild.
    • Dryp citronsaft og krydr til sidst med lidt salt og peber.

    Noter

    • Du kan erstatte kærnemælk med vand eller mælk
    • Blinis er bedst direkte fra panden.
    • Anret også med lidt koldrøget laks.
    • Du kan bruge en æbleskivepande og når “æbleskiver” er bagt, trykke dem flade.
    • Du kan anrette med rød og sort stenbiderrogn

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 330kcal (17%) | Kulhydrater: 43g (14%) | Protein: 14g (28%) | Fedt: 12g (18%) | Mættet fedt: 6g (38%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 3g | Trans fedt: 1g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 5g (6%) | Vitamin A: 451IU (9%) | Vitamin C: 11mg (13%) | Vitamin D: 3µg (20%) | Vitamin E: 2mg (13%) | Vitamin K: 3µg (3%) | Calcium: 94mg (9%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 93µg (23%) | Jern: 3mg (17%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 82mg (21%) | Fosfor: 277mg (28%)
    Keyword Blinis med stenbiderrogn, Blinis opskrift
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 6 personer

    🥘 Ingredienser

    • 150 g boghvedemel
    • 150 g hvedemel
    • 1 tsk. bagepulver
    • 1 tsk. sukker
    • 2 dl kærnemælk
    • 1 dl vand
    • 3 stk. æg delt i hvider og blommer
    • 2 spsk. smeltet smør
    • 50 gram rød stenbiderrogn
    • 50 gram sort stenbiderrogn
    • 1 stk. rødløg finthakket
    • 100 g creme fraiche 38-50%
    • 1 spsk. Frisk dild
    • 1 dl. Citronsaft
    • 1 stk. Salt og peber

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag en stor skål og kom hvedemel, boghvedemel og bagepulver i skålen og bland det godt sammen.
    2. Tilsæt nu vand, æggeblommer og sukker, og rør det hele godt sammen så du har en god sammenhængende dej.
    3. Dejen skal nu hvile ca. en time lunt.
    4. Smelt forsigtigt smørret og pisk æggehviderne til guf uden sukker og vend forsigtigt smeltet smør og æggehvider i dejen og pisk eller rør det sammen.
    5. Tag nu en jernpande, en rigtig blinispande eller en ”slip let” pande og kom smør eller margarine på panden.
    6. Tag en stor spiseskefuld dej og kom på den varme pande og bag de små blinis gyldne på begge sider i smør eller margarine. Ved blinispande fyldes dejen ca. ¾ op.

    🍽 Servering

    1. Tag en blinis og kom en klat cremefraiche på.
    2. Anret nu med rød og sort stenbiderrogn, fintsnittet rødløg, og drys evt. med lidt dild.
    3. Dryp citronsaft og krydr til sidst med lidt salt og peber.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan erstatte kærnemælk med vand eller mælk
    • Blinis er bedst direkte fra panden.
    • Anret også med lidt koldrøget laks.
    • Du kan bruge en æbleskivepande og når “æbleskiver” er bagt, trykke dem flade.
    • Du kan anrette med rød og sort stenbiderrogn

    ❓ FAQ

    Er blinis fryseegnet ?

    Ja, du kan fryse dem ned

    Hvordan skal blinis med fyld opbevares ?

    I køleskab

    Hvad er holdbarheden for færdige blinis ?

    Max 6 timer i køleskab, da de ellers bliver for bløde og “slaskede”

    Kan man erstatte stenbiderrogn med anden rogn ?

    Ja, kaviar eller lign.

    Blinis med stenbiderrogn
    Friskbagte Blinis med stenbiderrogn
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Rødbedesuppe med chili
    Blinis med laks og stenbiderrogn »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr, Forretter Tags: æg, boghvede, citron, dild, hvedemel, Kærnemælk, mælk, rødløg, stenbiderrogn

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind