Blinis med stenbiderrogn er en rigtig delikatesse, der nydes som små “hapser” inden selve hovedretten. Blinis er i familie med pandekagen. De er nemme at lave og er en vel nærmest en lille tyk pandekage bagt næsten uden sukker. Bag de små blinis så de bliver lidt sprøde og server dem straks fra panden. Prøv også pandekager med røget laks
Gå til
Sådan anretter du blinis
Anret tilbehøret i små skåle, så det er muligt variere fyldet på de små blinis, hvis du vil lade gæsterne selv lave og kreere deres blinis. Det er hyggeligt og de små “hapsere” forsvinder hurtigt. Hvis du selv vil lave blinis, holdes blinis lune i ovnen indtil alle blinis er bagt færdige.
📖 Opskrift
Blinis med stenbiderrogn
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 150 g Boghvedemel
- 150 g Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Sukker
- 2 dl Kærnemælk
- 1 dl Vand
- 3 stk. Æg (delt i hvider og blommer)
- 2 spsk. Smør (smeltet )
- 50 gram stenbiderrogn (rød )
- 50 gram stenbiderrogn (ort )
- 1 stk. Rødløg (finthakket)
- 100 g Creme fraiche 38-50%
- 1 spsk. Dild (frisk )
- 1 dl. Citronsaft
- 1 stk. Salt og peber
Sådan gør du
- Tag en stor skål og kom hvedemel, boghvedemel og bagepulver i skålen og bland det godt sammen.
- Tilsæt nu vand, æggeblommer og sukker, og rør det hele godt sammen så du har en god sammenhængende dej.
- Dejen skal nu hvile ca. en time lunt.
- Smelt forsigtigt smørret og pisk æggehviderne til guf uden sukker og vend forsigtigt smeltet smør og æggehvider i dejen og pisk eller rør det sammen.
- Tag nu en jernpande, en rigtig blinispande eller en ”slip let” pande og kom smør eller margarine på panden.
- Tag en stor spiseskefuld dej og kom på den varme pande og bag de små blinis gyldne på begge sider i smør eller margarine. Ved blinispande fyldes dejen ca. ¾ op.
Servering
- Tag en blinis og kom en klat cremefraiche på.
- Anret nu med rød og sort stenbiderrogn, fintsnittet rødløg, og drys evt. med lidt dild.
- Dryp citronsaft og krydr til sidst med lidt salt og peber.
Noter
- Du kan erstatte kærnemælk med vand eller mælk
- Blinis er bedst direkte fra panden.
- Anret også med lidt koldrøget laks.
- Du kan bruge en æbleskivepande og når “æbleskiver” er bagt, trykke dem flade.
- Du kan anrette med rød og sort stenbiderrogn
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 6 personer
🥘 Ingredienser
- 150 g boghvedemel
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. sukker
- 2 dl kærnemælk
- 1 dl vand
- 3 stk. æg delt i hvider og blommer
- 2 spsk. smeltet smør
- 50 gram rød stenbiderrogn
- 50 gram sort stenbiderrogn
- 1 stk. rødløg finthakket
- 100 g creme fraiche 38-50%
- 1 spsk. Frisk dild
- 1 dl. Citronsaft
- 1 stk. Salt og peber
🔪 Sådan gør du
- Tag en stor skål og kom hvedemel, boghvedemel og bagepulver i skålen og bland det godt sammen.
- Tilsæt nu vand, æggeblommer og sukker, og rør det hele godt sammen så du har en god sammenhængende dej.
- Dejen skal nu hvile ca. en time lunt.
- Smelt forsigtigt smørret og pisk æggehviderne til guf uden sukker og vend forsigtigt smeltet smør og æggehvider i dejen og pisk eller rør det sammen.
- Tag nu en jernpande, en rigtig blinispande eller en ”slip let” pande og kom smør eller margarine på panden.
- Tag en stor spiseskefuld dej og kom på den varme pande og bag de små blinis gyldne på begge sider i smør eller margarine. Ved blinispande fyldes dejen ca. ¾ op.
🍽Servering
- Tag en blinis og kom en klat cremefraiche på.
- Anret nu med rød og sort stenbiderrogn, fintsnittet rødløg, og drys evt. med lidt dild.
- Dryp citronsaft og krydr til sidst med lidt salt og peber.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan erstatte kærnemælk med vand eller mælk
- Blinis er bedst direkte fra panden.
- Anret også med lidt koldrøget laks.
- Du kan bruge en æbleskivepande og når “æbleskiver” er bagt, trykke dem flade.
- Du kan anrette med rød og sort stenbiderrogn
❓ FAQ
Ja, du kan fryse dem ned
I køleskab
Max 6 timer i køleskab, da de ellers bliver for bløde og “slaskede”
Ja, kaviar eller lign.
Kommentarer
Ingen kommentarer