Fisk med kokosmælk og linser opskrift, er perfekt, at lave om foråret, hvor man godt kan trænge til let og krydret aftensmad. Er du på udkig efter en opskrift med fisk, som både er, sund, billig, nem at lave, kan laves på lidt over en halv time og som smager fantastisk? Ja, så er du kommet til den helt rigtige opskrift. Du kan bruge både torsk eller sej, ja faktisk kan du bruge al slags fisk som er fast i konsistensen, så fladfiskefileter er også velegnet.
Et lille tip, billigere med kylling: du kan udskifte fisken med kylling, hvis du vil gøre retten billigere, eller hvis der er nogen som ikke er til fisk, kan du tage en portion fra og tilsætte kylling.
I denne opskrift bruger vi torsk eller sej, som er en forholdsvis billig fisk, som du ofte kan finde hos diverse discountforretninger og hos fiskemanden, selvfølgelig.
Denne opskrift er fyldt med vitaminer og velsmag, og er sammensat af flere ingredienser, som er sunde for kroppen. Du kan udover linser, servere bulgur eller andet til.
Prøv også fisk med risotto
Gå til
Inden du går i gang med fisk med kokosmælk og linser
Inden man går i gang med opskriften, skal man være opmærksom på følgende:
Alle ingredienser klar: Sørg for at have alle ingredienser og redskaber klar inden du begynder at lave opskriften. Rens og klargør fisk, hvis dette er nødvendigt. Rengør og forbered grøntsager.
Ekstra fyld: Planlæg på forhånd for eventuelle ændringer af fyld eller tilbehør. Det kunne være du vil udskifte fisk med kylling, så skal kyllingen ikke dampes, men tilberedes direkte sammen med de andre ingredienser.
God varme: Sørg for, at have god varme på komfuret, så det hele varmes godt op.
Fisk: Køb en god hel fisk eller fisk i filet, så du kan fordele smagen fra fisken. Du kan også bruge laks, hvis du ønsker at lave en luksus udgave af denne opskrift.
Allergier: Hvis du eller andre har allergier eller særlige kostbehov, så sørg for at tjekke ingredienslisten grundigt for at undgå allergener.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: ca. 5 minutter. Arbejdstid: ca. 5 min. Tilberedningstid: ca. 30 min. Samlet tid: ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kød
400 g fisk torsk, sej eller anden fisk. Kylling er også velegnet.
🥦Grøntsager
Her kan du se hvilke grøntsager vi har brugt i opskriften, dem kan du ændre eller tilsætte andre, hvis du ønsker andre grøntsager:
hvidløgsfed (finthakket)
porre (i skiver). Her kan du bruge forårsløg også.
ingefær (fint revet eller hakket)
løg (hakket). Både rødløg, alm løg og skalotteløg kan bruges.
chili (finthakket). Brug en mild chili.
fennikel (kan udelades
Fyld
linser (røde, grønne alle slags)
Sauce
7 dl grøntsagsbouillon
400 ml kokosmælk
Krydderier
gurkemeje (stødt eller frisk)
salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
Herunder kan du se det tilbehør vi foreslår, du kan ændre til dit favorit tilbehør:
fennikel (i små skiver)
16 stk. tomater (små cherrytomater)
peberfrugt (rød, i små strimler)
cashewnødder, eller peanuts
persille (grofthakket)
2 stk. naanbrød, kan erstattes af andet brød eller flutes
olie (til stegning)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skræl ingefær. Pil og hak løg og hvidløg. Tag en stor tykbundet gryde og tilsæt lidt olie. Varm det op.
- Tilsæt, hakket løg, finthakket hvidløg, snittet fennikel, fintrevet eller finthakket ingefær og chili, snittet porre, gurkemeje, og karry.
- Løg, chili, ingefær, gurkemeje, karry og hvidløg svitses i gryde
- Svits det under omrøring i et par minutter eller til det dufter. Lad det simre lidt.
- Krydderier og grøntsager steges møre i gryde
- Tilsæt derefter, kokosmælk og halvdelen af grøntsagsbouillon. Rør rundt. Røde linser tilsættes til retten. Rør godt rundt. Sæt låg på gryden.
- Røde linser tilsættes til retten
- Krydr med lidt salt og peber.
- Efter 5 minutter, tages låget af, så du kan se hvor meget væske der er suget. Tilsæt mere grøntsagsbouillon.
- Efter 10 minutter tilsættes resten af grøntsagsbouillon, hvis dette er nødvendigt. Rør rundt og sæt låg på og lad det simre i ca. 10 minutter. Rør rundt ind imellem.
- Skær fisken i pæne stykker. Ikke for små, men i 3-4 cm. stykker
- Tag nu låget af gryden og rør rundt. Nu skulle linserne gerne have suget en del af væsken så retten gerne skulle have samlet sig.
- Læg fiskestykker ovenpå, så fisk bliver dampet og sæt låget på igen. Lad det få ca. 10 minutter under låg. Tjek derefter om fisken er færdig.
- Mørksej ovenpå sauce med linser
- Vend fisken rundt så den fordeler sig i gryden.
🥗Tilbehør
- Klargør tilbehøret.
- Tilbehøret anrettes i små skåle.
🍽Servering
- Fordel en portion fisk med linser på en tallerken og pynt med lidt tilbehør. Sérver straks.
- Lad skåle stå på bordet hvis nogen ønsker ekstra tilbehør.
Opskrift med noter
Torsk med linser og kokosmælk
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kød
- 400 g fisk (torsk, sej eller anden fisk)
Grøntsager
Fyld
- 200 g linser (røde, grønne alle slags)
Sauce
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 400 ml kokosmælk
Pynt / tilbehør
- ¼ stk. fennikel (i små stykker)
- ¼ dl lime
- 16 stk. tomater (små cherrytomater)
- ½ stk. peberfrugt (rød, i små strimler)
- 1 dl cashewnødder
- 1 håndfuld persille (grofthakket)
- 2 stk. naanbrød
- 1 spsk. olie (til stegning)
Sådan gør du
- Skræl ingefær. Pil og hak løg og hvidløg. Tag en stor tykbundet gryde og tilsæt lidt olie. Varm det op.
- Tilsæt, hakket løg, finthakket hvidløg, snittet fennikel, fintrevet eller finthakket ingefær og chili, snittet porre, gurkemeje, og karry.
- Svits det under omrøring i et par minutter eller til det dufter. Lad det simre lidt.
- Tilsæt derefter, kokosmælk og halvdelen af grøntsagsbouillon. Rør rundt. Røde linser tilsættes til retten. Rør godt rundt. Sæt låg på gryden.
- Krydr med lidt salt og peber.
- Efter 5 minutter, tages låget af, så du kan se hvor meget væske der er suget. Tilsæt mere grøntsagsbouillon.
- Efter 10 minutter tilsættes resten af grøntsagsbouillon, hvis dette er nødvendigt. Rør rundt og sæt låg på og lad det simre i ca. 10 minutter. Rør rundt ind imellem.
- Skær fisken i pæne stykker. Ikke for små, men i 3-4 cm. stykker
- Tag nu låget af gryden og rør rundt. Nu skulle linserne gerne have suget en del af væsken så retten gerne skulle have samlet sig.
- Læg fiskestykker ovenpå, så fisk bliver dampet og sæt låget på igen. Lad det få ca. 10 minutter under låg. Tjek derefter om fisken er færdig.
- Vend fisken rundt så den fordeler sig i gryden.
Tilbehør
- Klargør tilbehøret.
- Tilbehøret anrettes i små skåle.
Servering
- Fordel en portion fisk med linser på en tallerken og pynt med lidt tilbehør. Sérver straks.
- Lad skåle stå på bordet hvis nogen ønsker ekstra tilbehør.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til fisk med linser og kokosmælk:
Du kan stege fisk i stedet for, at komme den i saucen. Fisken serveres så ved siden af på en tallerken. Fisken bliver mere lækker i smagen og konsistens, men også mindre fedtfattig og sund, da den steges i olien.
Du kan bruge både andet fisk og skaldyr.
Du kan erstatte fisk med kylling.
Du kan bruge andre grøntsager.
Du kan erstatte kokosmælk med fløde.
Koriander kan erstatte persille.
❓ FAQ
Det er svært at forberede denne opskrift, da det hele skal være frisk, når man arbejder med fisk. Men grøntsagerne kan forberedes og kommes i en bøtte inden selve madlavningen.
Ja, men holdbarheden er højst 1 måned på frost. Opvarmes derefter skånsomt. Tilsæt evt. lidt ekstra friske grøntsager under opvarmningen.
Bjørn Nielsen
Sund og fedtfattig opskrift med fisk.