FISKEFILETER
LรKKER FISKEFILET til 4 personer
Af min madopskrift
Fisk er let og dejligt og nemt til at kombinere med mange af sommerens grรธntsager og krydderurter. Brug friskfangede rรธdspรฆtter som kan kรธbes mange steder og friske grรธntsager og urter til retten.
Fiskefileterne dampes i ovnen og serveres med en kold, blendet sauce, nye kartofler eller brรธd og evt. asparges.
INGREDIENSER FISKEFILETERย
- 8 tykke fiskefileter af rรธdspรฆtte eller rรธdtunge
- skyllede dild- og estragon kviste
- salt, peber
- citronsaft
- lidt vand,
- fiskebouillon eller hvidvin
- smรธrklatter
Mandel-persillesauce:
- ยฝ liter skyllede persilleblade
- 2 fed pillede, hakkede hvidlรธg
- 1 spsk. velafdryppede kapers
- 50 g smuttede mandler
- 3 hรฅrdkogte รฆggeblommer hak รฆggehviderne og brug dem som drys i en salat
- ยฝ dl lys dijonsennep
- 2 spsk. lys vineddike
- 1 ยพ dl olie
- evt. lidt koldt vand
- salt, peber.
Pynt:
- Skyllede dildkviste
Fremgangsmรฅde:
Lรฆg et par kviste krydderurter pรฅ hver fiskefilet, drys med lidt salt og peber, dryp med citronsaft, rul dem sammen og lรฆg dem i et smurt, ovnfast fad. Hรฆld lidt vand, fiskebouillon eller hvidvin ved, kom smรธrklatter over, dรฆk fadet med alufolie og damp fiskerullerne mรธre i ovnen ved 225ยฐ i ca. 20 minutter. imens blendes saucen sammen:
Kom persille, hvidlรธg, kapers, mandler, รฆggeblommer, sennep og vineddike i blenderen og blend det hele til en tyk masse. Tilsรฆt olien lidt efter lidt, mens der blendes, til saucen har en tyk, cremet og jรฆvn konsistens. Tilsรฆt evt. lidt koldt vand og smag til med salt og peber.
Anret fiskerullerne pรฅ varme tallerkener med tilbehรธret samt lidt af saucen og pynt med dild. Giv resten af saucen til i en skรฅl.


















Kommentarer
Ingen kommentarer