Grillet laks
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Det er dejligt at grille og med laks har du en skøn fisk som er perfekt til grill. Vi tilsætter lidt røg for at give laksen et ekstra pift. Du kan bruge både en gasgrill og almindelig grill med kul til Grillet laks med Bøgesmuld.
Ingredienser Grillet laks med bøgesmuld
- 1 stor hel lakseside
- Citron
- Bøgesmuld eller anden røgsmuld
- Bakke i stanniol
- Stanniol
- Citronsaft
- Honning
- 2 stængler rosmarin
- 2 stængler timian
- Salt og groftkværnet peber
- Sennepsfrø
Fremgangsmåde Grillet laks med bøgesmuld
- Fordel lidt honning på kødet og krydr laksesiden med salt og peber.
- Drys lidt sennepsfrø over.
- Læg hele stilke rosmarin og timian ovenpå laksen.
- Dryp lidt citronsaft over.
- Lav nogle gode varme grillkul.
- Hæld grillkul på hver sin side i kuglegrillen.
- Ved gasgrill, prøver du at ramme de 175 grader.
- Sæt bakken i midten.
- Smør grillen hvor laksen skal ligge med olie så skindet ikke hænger fast.
- Læg laksesiden på midten af grillen og med skindsiden ned, så den kun får indirekte varme.
- Den skal have mellem 15 og 25 minutter alt efter størrelse.
- Efter ca. 10 minutter kigger du til fisken og mærker hvordan den er.
- 10 minutter før den er færdig, kommer du den lille bakke med bøgesmuld ovenpå risten med de varme kul. Eller du drysser røgsmuld direkte ned i kul.
- Bruger du en gasgrill sætter du bakken ovenpå risten og over flammer.
- Tag laksen af når den er færdig og skær den ud i aflange stykker.
Servering
- Serveres med nye kartofler, flutes og smør
Prøv også grillet lammekølle
Tips til Grillet laks med bøgesmuld
- Laks skal give efter når du trykker på den. Giver den ikke efter er den grillet tør
- Du kan tilsætte anden røgsmuld hvis du ikke har bøgesmuld
Kommentarer
Ingen kommentarer