Det er nemt at fange hornfisk og det er ogsรฅ nemt, at lave hornfiskefileter helt uden ben. Mange spiser ikke denne fedtfattige fisk, pga. af de mange lange grรธnne ben. Her fรฅr du en lille let guide til, at filetere hornfisk ud, sรฅ de er helt uden de grรธnne ben. Vi kalder guiden, hornfisk uden ben og du finder guiden lรฆngere nede. Vi laver smรฅ fileter som vi ruller i รฆggemasse, sรฅ vi fรฅr en masse smรฅ โpommes fritesโ. De smรฅ hornfiskefileter smager perfekt sammen med risotto. Se basis opskriften pรฅ risotto med hvidvin og server den til.
Derudover fรฅr du her en lille guide og et trick til, at fange dette “nรฆbdyr”. Her er opskrift pรฅ lรฆkker cremet risotto som vi serverer til.
Prรธv ogsรฅ fyldte rรธdspรฆtter.
Indhold i opskrift - Hop til:
Guide hornfisk uden ben
- Begynd med, at skรฆre hornfisk i fire stykker. (Se billeder)
- Lรฆg hornfisk stykke pรฅ siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skรฆre ned, du skal skรฆre op). Find rygsรธjlen pรฅ fisken. Lรฆg filetkniv ind i bunden af rygsรธjlen pรฅ hornfisk og find rygben og skรฆr vรฆk fra dig selv langs rygben.
- Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, sรฅ ryggen du har skรฅret op vender ind mod dig. Nu er ryggen รฅben og der ligger to fileter pรฅ hver side.
- Sรฅ lรฆgger du filetkniv ind der hvor du har skรฅret og helt ned i bunden og nu kan du skรฆre rundt, og fรฅ filet โpommes fritesโ.
- Gentag i den anden side sรฅ du fรฅr to fileter, af hvert stykke.
Sรฅdan fanger du hornfisk med blink
Du kan bedst fange hornfisk pรฅ specielle hornfiskeblink, som er blanke og aflange. De kan kรธbes i en del forskellige butikker. Der indsรฆttes derudover et lille afstandsstykke mellem blink og krog. Vi brugte waders men du kan ogsรฅ bare fiske fra stranden.
Fisk i solskinsvejr
Du skal vรฆlge en dag med solskin og stille vejr. Nรฅr du stรฅr pรฅ stranden med din kyststang og et hornfiskeblink pรฅsat line, er det vigtigt, at du kaster langt ud. Derefter spoler du hurtigt ind og her er tricket ! Du skal spole ind i ryk. Dvs. du spoler ind 5 omgange pรฅ dit fiskehjul og stopper. Dette gentager du indtil, du har halet hele blinket ind. Pรฅ denne mรฅde kroger du bedst hornfisk har jeg erfaret.
Rens fisk straks efter de er fanget
Rens hornfisk straks og er der rogn med, tages denne med hjem. Rognen kan bรฅde steges og koges. Du fรฅr hornfiskefileter helt uden ben hvis du fรธlger fremgangsmรฅden i opskriften. Vi laver dem til de lรฆkreste sprรธde “pommes frites”.
๐ Komplet opskrift med noter

Hornfisk uden ben serveret med risotto
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Udstyr
- Filetkniv eller lille urtekniv.
Ingredienser
- 5 stk. Hornfisk
- 1 pose Rasp (med mel, salt og peber)
Sรฅdan gรธr du
- Hvis du ikke vil lรฆse hvordan du fileterer hornfisk, har jeg fundet denne video pรฅ youtube, som viser nรธjagtigt hvordan jeg gรธr.
- Begynd med, at skรฆre hornfisk i fire stykker.
- Lรฆg hornfisk stykke pรฅ siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skรฆre ned, du skal skรฆre op). Find rygsรธjlen pรฅ fisken. Lรฆg filetkniv ind i bunden af rygsรธjlen pรฅ hornfisk og find rygben og skรฆr vรฆk fra dig selv langs rygben.
- Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, sรฅ ryggen du har skรฅret op vender ind mod dig. Nu er ryggen รฅben og der ligger to fileter pรฅ hver side.
- Sรฅ lรฆgger du filetkniv ind der hvor du har skรฅret og helt ned i bunden og nu kan du skรฆre rundt, og fรฅ filet โpommes fritesโ.
- Gentag i den anden side sรฅ du fรฅr to fileter, af hvert stykke.
- Skyl fileter og dup dem tรธrre.
- Lav en frysepose med rasp, lidt mel og salt og peber.
- Kom hornfiskefileter ned i posen og ryst og gnid dem godt sammen.
- Tag en stegepande og kom olivenolie og smรธr pรฅ panden og steg hornfiskfileter gyldne og sprรธde. Husk hornfisk er fedtfattige og bliver tรธrre hvis de bliver stegt for lรฆnge. Ca. 3 minutter pรฅ hver side er rigeligt.
- Anret de sprรธde hornfiskefileter ovenpรฅ risotto
- Server straks.
Noter
- Du kan beholde skindet pรฅ fileter
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 5 stk. Hornfisk
- 1 pose Rasp med mel, salt og peber
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hvis du ikke vil lรฆse hvordan du fileterer hornfisk, har jeg fundet denne video pรฅ youtube, som viser nรธjagtigt hvordan jeg gรธr.
- Begynd med, at skรฆre hornfisk i fire stykker.
- Lรฆg hornfisk stykke pรฅ siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skรฆre ned, du skal skรฆre op). Find rygsรธjlen pรฅ fisken. Lรฆg filetkniv ind i bunden af rygsรธjlen pรฅ hornfisk og find rygben og skรฆr vรฆk fra dig selv langs rygben.
- Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, sรฅ ryggen du har skรฅret op vender ind mod dig. Nu er ryggen รฅben og der ligger to fileter pรฅ hver side.
- Sรฅ lรฆgger du filetkniv ind der hvor du har skรฅret og helt ned i bunden og nu kan du skรฆre rundt, og fรฅ filet โpommes fritesโ.
- Gentag i den anden side sรฅ du fรฅr to fileter, af hvert stykke.
- Skyl fileter og dup dem tรธrre.
- Lav en frysepose med rasp, lidt mel og salt og peber.
- Kom hornfiskefileter ned i posen og ryst og gnid dem godt sammen.
- Tag en stegepande og kom olivenolie og smรธr pรฅ panden og steg hornfiskfileter gyldne og sprรธde. Husk hornfisk er fedtfattige og bliver tรธrre hvis de bliver stegt for lรฆnge. Ca. 3 minutter pรฅ hver side er rigeligt.
- Anret de sprรธde hornfiskefileter ovenpรฅ risotto
- Server straks.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Du kan beholde skindet pรฅ fileter
โ FAQ
I en spand med frisk havvand, efter de er blevet renset.
























Kommentarer
Ingen kommentarer