Opskrift til 2 personer
Det er nemt at fange hornfisk og det er også nemt, at lave hornfiskefileter helt uden ben. Mange spiser ikke denne fedtfattige fisk, pga. af de mange lange grønne ben. Men her får du en let guide til at filetere hornfisk ud, så de er helt uden ben. Vi laver små fileter som vi ruller i æggemasse, så vi får en masse små ”pommes frites”. De små hornfiskefileter smager perfekt sammen med risotto. Derudover får du her en lille guide og et trick til, at fange dette "næbdyr".
Her er opskrift på lækker risotto
Sådan fanger du hornfisk med blink
Du kan bedst fange hornfisk på specielle hornfiskeblink, som er blanke og aflange. De kan købes i en del forskellige butikker. Der indsættes derudover et lille afstandsstykke mellem blink og krog. Vi brugte waders men du kan også bare fiske fra stranden.
Du skal vælge en dag med solskin og stille vejr. Når du står på stranden med din kyststang og et hornfiskeblink påsat line, er det vigtigt, at du kaster langt ud. Derefter spoler du hurtigt ind og her er tricket ! Du skal spole ind i ryk. Dvs. du spoler ind 5 omgange på dit fiskehjul og stopper. Dette gentager du indtil, du har halet hele blinket ind. På denne måde kroger du bedst hornfisk har jeg erfaret. Rens hornfisk straks og er der rogn med, tages denne med hjem. Rognen kan både steges og koges.
Du får hornfiskefileter helt uden ben. Eneste ulempe er, at der er lidt spild af fisk, da det kun kød uden ben.
HORNFISK UDEN BEN MED RISOTTO
Udstyr
- Filetkniv
Ingredienser
- 5 stk. hornfisk
- 1 stk. Filetkniv og evt. en lille urtekniv.
- 1 pose rasp med mel, salt og peber
Sådan gør du
- Hvis du ikke vil læse hvordan du fileterer hornfisk, har jeg fundet denne video på youtube, som viser nøjagtigt hvordan jeg gør.
- Begynd med, at skære hornfisk i fire stykker.
- Læg hornfisk stykke på siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skære ned, du skal skære op). Find rygsøjlen på fisken. Læg filetkniv ind i bunden af rygsøjlen på hornfisk og find rygben og skær væk fra dig selv langs rygben.
- Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, så ryggen du har skåret op vender ind mod dig. Nu er ryggen åben og der ligger to fileter på hver side.
- Så lægger du filetkniv ind der hvor du har skåret og helt ned i bunden og nu kan du skære rundt, og få filet “pommes frites”.
- Gentag i den anden side så du får to fileter, af hvert stykke.
- Skyl fileter og dup dem tørre.
- Lav en frysepose med rasp, lidt mel og salt og peber.
- Kom hornfiskefileter ned i posen og ryst og gnid dem godt sammen.
- Tag en stegepande og kom olivenolie og smør på panden og steg hornfiskfileter gyldne og sprøde. Husk hornfisk er fedtfattige og bliver tørre hvis de bliver stegt for længe. Ca. 3 minutter på hver side er rigeligt.
- Anret de sprøde hornfiskefileter ovenpå risotto
- Server straks.
Noter
Ernæring
Tips
- Du kan beholde skindet på fileter
Skriv et svar