• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

    Hornfisk uden ben med risotto

    Af Bjørn Nielsen Opdateret aug 17, 2021

    Hornfisk skæres ud i pommes frites

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total14
    • 10
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Det er nemt at fange hornfisk og det er også nemt, at lave hornfiskefileter helt uden ben. Mange spiser ikke denne fedtfattige fisk, pga. af de mange lange grønne ben. Her får du en lille let guide til, at filetere hornfisk ud, så de er helt uden de grønne ben. Vi kalder guiden, hornfisk uden ben og du finder guiden længere nede. Vi laver små fileter som vi ruller i æggemasse, så vi får en masse små ”pommes frites”. De små hornfiskefileter smager perfekt sammen med risotto. Se basis opskriften på risotto med hvidvin og server den til.

    Derudover får du her en lille guide og et trick til, at fange dette “næbdyr”. Her er opskrift på lækker cremet risotto som vi serverer til.

    Prøv også fyldte rødspætter.

    Gå til
    • Guide hornfisk uden ben
    • Sådan fanger du hornfisk med blink
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • Fem hornfisk på stranden
      Frisk Fanget hornfisk
    • Hornfisk på køkkenbord
      Hornfisk klar til at blive fileteret
    • Hornfisk skæres ud i fire fileter
      Hornfisk skæres ud i fire fileter
    • Hornfisk fileteres ud i stykker uden ben
      Hornfisk fileteres ud i stykker uden ben

    Guide hornfisk uden ben

    1. Begynd med, at skære hornfisk i fire stykker. (Se billeder)
    2. Læg hornfisk stykke på siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skære ned, du skal skære op). Find rygsøjlen på fisken. Læg filetkniv ind i bunden af rygsøjlen på hornfisk og find rygben og skær væk fra dig selv langs rygben.
    3. Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, så ryggen du har skåret op vender ind mod dig. Nu er ryggen åben og der ligger to fileter på hver side.
    4. Så lægger du filetkniv ind der hvor du har skåret og helt ned i bunden og nu kan du skære rundt, og få filet “pommes frites”.
    5. Gentag i den anden side så du får to fileter, af hvert stykke.

    Sådan fanger du hornfisk med blink

    Du kan bedst fange hornfisk på specielle hornfiskeblink, som er blanke og aflange. De kan købes i en del forskellige butikker. Der indsættes derudover et lille afstandsstykke mellem blink og krog. Vi brugte waders men du kan også bare fiske fra stranden.

    Fisk i solskinsvejr

    Du skal vælge en dag med solskin og stille vejr. Når du står på stranden med din kyststang og et hornfiskeblink påsat line, er det vigtigt, at du kaster langt ud. Derefter spoler du hurtigt ind og her er tricket ! Du skal spole ind i ryk. Dvs. du spoler ind 5 omgange på dit fiskehjul og stopper. Dette gentager du indtil, du har halet hele blinket ind. På denne måde kroger du bedst hornfisk har jeg erfaret.

    Rens fisk straks efter de er fanget

    Rens hornfisk straks og er der rogn med, tages denne med hjem. Rognen kan både steges og koges. Du får hornfiskefileter helt uden ben hvis du følger fremgangsmåden i opskriften. Vi laver dem til de lækreste sprøde “pommes frites”.

    • Hornfiskfileter i pose med rasp og mel
      Hornfiskefileter i pose med rasp og mel
    • Hornfisk steges gyldne og sprøde
      Hornfisk steges gyldne og sprøde
    • Hornfiskfileter ovenpå risotto
      Hornfiskefileter smager skønt ovenpå risotto
    • Hornfisk pommesfrites på tallerken
      Hornfisk pommesfrites på tallerken
    • Hornfisk skæres ud i pommes frites
      Hornfisk skæres ud i pommes frites

    📋 Opskrift

    Hornfisk pommesfrites på tallerken

    Hornfisk uden ben serveret med risotto

    Her får du en let guide til, at filetere hornfisk, så de er helt uden ben. Vi laver små fileter som vi ruller i æggemasse, så vi får en masse små ”pommes frites”.
    De små hornfiskefileter smager perfekt sammen med risotto. Derudover får du her en lille guide og et trick til, at fange dette “næbdyr”.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Fisk og skaldyr
    Køkken Dansk
    Antal 2 personer
    Kalorier 13 %

    Udstyr

    • Filetkniv eller lille urtekniv.

    Ingredienser
      

    • 5 stk. Hornfisk
    • 1 pose Rasp (med mel, salt og peber)

    Sådan gør du
     

    • Hvis du ikke vil læse hvordan du fileterer hornfisk, har jeg fundet denne video på youtube, som viser nøjagtigt hvordan jeg gør.
    • Begynd med, at skære hornfisk i fire stykker.
    • Læg hornfisk stykke på siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skære ned, du skal skære op). Find rygsøjlen på fisken. Læg filetkniv ind i bunden af rygsøjlen på hornfisk og find rygben og skær væk fra dig selv langs rygben.
    • Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, så ryggen du har skåret op vender ind mod dig. Nu er ryggen åben og der ligger to fileter på hver side.
    • Så lægger du filetkniv ind der hvor du har skåret og helt ned i bunden og nu kan du skære rundt, og få filet “pommes frites”.
    • Gentag i den anden side så du får to fileter, af hvert stykke.
    • Skyl fileter og dup dem tørre.
    • Lav en frysepose med rasp, lidt mel og salt og peber.
    • Kom hornfiskefileter ned i posen og ryst og gnid dem godt sammen.
    • Tag en stegepande og kom olivenolie og smør på panden og steg hornfiskfileter gyldne og sprøde. Husk hornfisk er fedtfattige og bliver tørre hvis de bliver stegt for længe. Ca. 3 minutter på hver side er rigeligt.
    • Anret de sprøde hornfiskefileter ovenpå risotto
    • Server straks.

    Noter

    • Du kan beholde skindet på fileter

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 253kcal (13%) | Kulhydrater: 3g (1%) | Protein: 51g (102%) | Fedt: 4g (6%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 1g (1%) | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 7mg (8%) | Calcium: 31mg (3%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Hornfisk uden ben
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer

    🥘 Ingredienser

    • 5 stk. Hornfisk
    • 1 pose Rasp med mel, salt og peber

    🔪 Sådan gør du

    1. Hvis du ikke vil læse hvordan du fileterer hornfisk, har jeg fundet denne video på youtube, som viser nøjagtigt hvordan jeg gør.
    2. Begynd med, at skære hornfisk i fire stykker.
    3. Læg hornfisk stykke på siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skære ned, du skal skære op). Find rygsøjlen på fisken. Læg filetkniv ind i bunden af rygsøjlen på hornfisk og find rygben og skær væk fra dig selv langs rygben.
    4. Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, så ryggen du har skåret op vender ind mod dig. Nu er ryggen åben og der ligger to fileter på hver side.
    5. Så lægger du filetkniv ind der hvor du har skåret og helt ned i bunden og nu kan du skære rundt, og få filet “pommes frites”.
    6. Gentag i den anden side så du får to fileter, af hvert stykke.
    7. Skyl fileter og dup dem tørre.
    8. Lav en frysepose med rasp, lidt mel og salt og peber.
    9. Kom hornfiskefileter ned i posen og ryst og gnid dem godt sammen.
    10. Tag en stegepande og kom olivenolie og smør på panden og steg hornfiskfileter gyldne og sprøde. Husk hornfisk er fedtfattige og bliver tørre hvis de bliver stegt for længe. Ca. 3 minutter på hver side er rigeligt.
    11. Anret de sprøde hornfiskefileter ovenpå risotto
    12. Server straks.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan beholde skindet på fileter

    ❓ FAQ

    Hvordan skal hornfisk opbevares når de fanges ?

    I en spand med frisk havvand, efter de er blevet renset.

    Del meget gerne
    • Total14
    • 10
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Fisk og skaldyr

    • Stenbiderrogn på ristet rugbrød
    • Blinis med laks og stenbiderrogn
    • Blinis med stenbiderrogn
    • Fiskesuppe med hummerhaler og muslinger

    Skrevet i: Artikler, Fisk og skaldyr Tags: Fisk, Ris, risottoris

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind