Klassisk rejecocktail med dilddressing
Af Min Madopskrift
Til 4 personer – Umami opskrift
Original klassisk opskrift pรฅ rejecocktail med den klassiske dilddressing til.
Dette er opskriften pรฅ en af de mest populรฆreste forretter i 80erne, nemlig rejecocktail med icebergsalat.
Rejecocktail med icebergsalat var meget populรฆrt i 80erne og bliver serveret den dag i dag.
Spar ikke pรฅ rejerne, der er ikke noget mere kedeligt, end at tygge pรฅ dressing og icebergsalat. Pas pรฅ med at komme for meget dressing i, rejerne mรฅ ikke svรธmme rundt i dressing.
Ingredienser:
- 300 g pillede store rejer
- 100 gram sprรธd finthakket icebergsalat
- 2 sรธde blommetomater
- Dild
- 1 citron
- Salt og peber
Dilddressing:
- 1,5 dl cremefraiche 38 %
- 3 spsk. god ketchup
- Engelsk sauce
- Dild
- Salt og peber
Tilbehรธr:
- Flutes
- Smรธr
Fremgangsmรฅde:
Tรธ rejerne op i kรธleskab i god tid, hvis du bruger frosne rejer. Hvis du bruger friske โrigtigeโ rejer med skal, skal du fรธrst pille rejerne.
Rรธr cremefraiche, tomatketchup sammen med hakket dild. Smag nu til med Engelsk sauce og til sidst smages til med salt og peber.
Skyld salaten og snit den i meget fine strimler.
Fordel den snittede salat i rejecocktailglas. Derefter lรฆgges et pรฆnt lag rejer og der drysses med lidt dild.
Hรฆld nu dressingen over.
Kom endnu et lag rejer over.
Pynt nu glasset med tomater i bรฅde og en citronbรฅd,
Drys igen lidt hakket dild over.
Server med lun flutes og smรธr til.
Tips
Sรฆt en skรฅl eller et fad med upillede rejer og en skรฅl med ekstra dilddressing pรฅ bordet ogsรฅ, som man kan hyggespise af, nรฅr rejecocktailen er spist.
Om forรฅret, kan der kommes en friskplukket grรธn asparges, skรฅret i stykker ned til salaten.



















Kommentarer
Ingen kommentarer